Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 026 kJ / 245 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,01 g |
Tuky | 8,37 g |
Vláknina | 13,98 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,63 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 31,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Luštěniny namočíme na alespoň půl hodiny do studené vody. Poté vodu vyměníme za čerstvou, přidáme olej, kurkumu a sůl a luštěniny uvaříme doměkka.
Krok 2: Vodu přidáváme podle potřeby tak, aby nám po uvaření luštěnin vznikla hustá kaše a žádná voda nepřebývala.
Krok 3: V hlubší pánvi rozehřejeme olej, vsypeme do něj římský kmín a hořčičné semínko a restujeme asi 45 sekund, až začnou semínka praskat.
Krok 4: Poté přidáme nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek a restujeme přibližně další minutu.
Krok 5: Dále přisypeme kari lístky a drobně nakrájené chilli papričky a restujeme ještě asi minutu. Všechny suroviny by se měly rozvonět, ale nesmí se připálit.
Krok 6: Poté přidáme drobně nakrájenou cibuli a smažíme, až zprůhlední a začne chytat první zlatavý nádech.
Krok 7: Přidáme rajčata nakrájená na kostičky a restujeme, až než se zcela rozvaří a začnou se oddělovat kapky oleje.
Krok 8: Poté vmícháme uvařené luštěniny, koření garam masala a cukr. Podle potřeby dochutíme solí a chilli kořením.
Krok 9: Prohřejeme a můžeme podávat.
Zveřejněno 5. 2. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dal tadka (indická luštěninová kaše)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VjpO
Moje poznámka
Dal tadka (indická luštěninová kaše)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VjpO
Nejnovější recepty
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno před 12 hodinami
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 17 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 17 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 18 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno 8. 7. 2025 13:32
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí medailonky v bramborovo-sýrovém těstíčku
Sahula před 6 hodinami
Borůvkový táč
PavelR před 7 hodinami
Mleté řízky s Hermelínem v pivním těstíčku
Sahula před 7 hodinami
Kuře, brambory a kysané zelí v remosce
Legoun před 7 hodinami
Hermelín s houbami
Sahula před 7 hodinami
Jablečno-rybízový koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 7 hodinami
Moc dobré naložené kuřecí maso
lunav1 před 8 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Ajisek před 9 hodinami
Banánová bábovka
Noumik před 9 hodinami
Rybízový sirup
gasli před 10 hodinami
Tématické fráze:
luštěninová kaše,
mung dal recept,
hrachová kaše po indický,
dal,
dál - kaše z luštěnin,
mung dal recepty,
mungo fazole,
tarka dal recept,
matar dal khichdi,
hrachová kaše po indicku,
mung dal,
fazole mungo po indicku,
luštěninová indická jídla,
indicke jidlo dal makhani bez masa,
kaše z luštěnin,
indické kaše,
dhal tadka,
recept na mung dal,
lusteninova kase recept,
mungdal recepty
Suroviny:
hrách toor dal,
kurkuma,
olej,
sůl,
olej,
římský kmín mletý,
semínka hořčičná černá,
chilli paprika čerstvá zelená,
chilli paprika čerstvá,
listy kari čerstvé,
česnek,
zázvor,
cibule,
rajče,
koření garam masala,
sůl,
koření chilli,
cukr
Komentáře (2)