Rychlokvašky pro dědu
Urodilo se vám hodně okurek a nestíháte je zpracovat. Máme pro vás recept na okurky rychlokvašky, kde využijete přerostlé kusy. Chuť je jemnější než u tradičních kvašáků a příprava nezabere mnoho času.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 239 kJ / 535 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,40 g |
Tuky | 5,05 g |
Vláknina | 18,58 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 16,16 g |
Sůl | 40,35 g |
Sacharidy | 107,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme nálev. Vodu s cukrem, sladidlem, solí a kořením přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Přilijeme ocet a necháme vychladnout.
Krok 2: Omyté okurky vidličkou hodně propícháme, (oloupané salátovky nepropichujeme), naskládáme do čisté sklenice a zalijeme vlažným nálevem, vystačí na jednu 3-3,5 l sklenici.
Krok 3: Sklenici utěsníme celofánem nebo mikrotenem pomocí gumičky. Čekáme trpělivě 3-4 dny (někdy i déle), podle teploty v místnosti, kde jsou uloženy. Oloupané salátové okurky jsou za tři dny určitě hotové.
Zveřejněno 8. 7. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlokvašky pro dědu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3NRp
Moje poznámka
Rychlokvašky pro dědu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3NRp
Nejnovější recepty
Hráškové řízečky
Přidáno před 9 hodinami
Tarhoňa s kuřecím masem a pikantní rajčatovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
Přidáno před 12 hodinami
Proteinové ovesné vločky s malinovým proteinem a hořkou čokoládou
Přidáno 10. 7. 2025 15:47:10
Rýžové nudle se zeleninou, sójovými kousky a arašídovou omáčkou
Přidáno 10. 7. 2025 15:39:58
Roláda Harlekýn podle Míši Landové
Přidáno 10. 7. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Slepičí polévka se zázvorem a hříbky
bhsvls před 58 minutami
Cikánské řízky
Liberko před 5 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Injathefox před 8 hodinami
Cuketovo sýrové kuličky
iveta.kroul před 8 hodinami
Pikantní vepřová kýta
rastislav007 před 9 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
juannita před 9 hodinami
Těstovinový salát s lilkem
TondaJ před 9 hodinami
Meruňkový koláč s drobenkou
Malinka89 před 12 hodinami
Pečená krkovice s lilkem a smetanou
Kovisova před 12 hodinami
Meruňkový koláč s tvarohem a drobenkou
Malinka89 před 13 hodinami
Tématické fráze:
rychlokvašky,
rychlokvašky top recepty,
rychlokvašky v sladkokyselém nálevu,
nálev na rychlokvašky,
rychlokvasky v sudu,
okurky rychlokvašky recept,
okurky rychlokvašky,
jak naložit okurky rychlokvašky,
rychlokvašky ze salátovek,
rychlokvašky recept,
nálev na okurky za studena,
recept na rychlokvasky,
rychlokvašky rezy,
rychlokvašky ze salátových okurek,
okurky rychlokvašky rezy,
zdravi a rychlokvašky,
okurky rychlokvašky sladkokysele,
rychlokvašáky,
jak na rychlokvašky,
rychlokvšky
Suroviny:
okurky sterilované,
kopr,
list višňový,
křen,
mrkev,
cibule,
sůl,
semínka hořčičná,
cukr,
sladidlo,
koření hřebíček,
koření nové koření,
pepř,
bobkový list,
voda,
Komentáře (22)
Jak říká Zdeněk Pohlrejch: Neexistují nezdravé potraviny, existují jen jejich nezdravá množství
http://internetweek.cz/zdrava-vyziva/aspartam-e951...
no, určitě to není nic prospěšného
"Cyklamát: toto umělé sladidlo s označením E952 bylo objeveno v roce 1937. Jde o látku podobnější cukru více než sacharin, je 20–50x sladivější než sacharóza. V USA se cyklamát nedávno ocitl na seznamu zakázaných látek kvůli zvýšenému riziku onemocnění rakovinou močového měchýře. Dříve byl k dostání pod názvem Spolarin a Dukaryl, Kandisin nebo nyní ve směsi pod názvem Fan sladidlo. "
Ať už je to jak chce, tak každopádně pod tímto názvem ho už nikdo nekoupí, doporučuji tedy recept aktualizovat
https://aukro.cz/stara-plastova-krabicka-od-sladid...
https://www.cas.sk/fotogaleria/357760/spomienky-na...
Já i po letech s láskou vzpomínám na babku, která kus za Mělníkem u silnice prodávala kvašáky...jezdívali jsme s manželem kolem v tu správnou dobu na dovolenou...několik let...lepší jsem nikdy v životě nejedla. Nikdy jsme nevydrželi těch pár kilometrů do cíle a cpali jsme se hned, za jízdy, a bylo nám úplně jedno, že lák je všude...bože, ještě teď tu chuť cítím...