Medová vepřová pečínka s teplou zeleninou
Pokud máte chuť na luxusní pečeni z vepřového bůčku, postupujte podle našeho receptu. Výsledkem přípravy bude šťavnatý, propečený a chutný kus masa. Doplňte ho dobrou variantou knedlíků a kysaným zelím, pochutnáte si!
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 356 kJ / 2 475 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 329,14 g | 
| Tuky | 68,98 g | 
| Vláknina | 22,47 g | 
| Cholesterol | 626 mg | 
| Sodík | 958 mg | 
| Sůl | 1,80 g | 
| Sacharidy | 115,43 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Maso omyjeme, pečlivě osušíme a kůži nařežeme do mřížky.
	Krok 2: Marinádu připravíme tak, že smícháme 2 lžíce piva, med, pepř, koriandr, sůl a jeden stroužek prolisovaného česneku. Touto směsí řádně potřeme maso, které potom zabalíme do potravinové fólie a necháme uležet v chladu do druhého dne.
	Krok 3: Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, vložíme do pekáčku, přidáme oloupaný zbylý česnek, naložené maso (už bez fólie), podlejeme polovinou piva, přiklopíme a vložíme do trouby, vyhřáté na 180 °C.
	Krok 4: Pečeme cca hodinu, sem tam podléváme výpekem a zbývajícím pivem.
	Krok 5: Až je maso téměř měkké, sundáme pokličku a dopečeme křupavou kůrčičku.
	Krok 6: Zeleninu očistíme, nakrájíme na libovolné tvary a dáme chvíli napařit nebo převaříme v osolené vodě. Scedíme a před podáváním orestujeme na másle a olivovém oleji v pánvi. Dosolíme a dokořeníme podle svých chutí.
	Krok 7: Vhodnou přílohou jsou různé knedlíky, brambory v různých úpravách, my jsme měli špecle.
Zveřejněno 5. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Medová vepřová pečínka s teplou zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BQNn
Moje poznámka
					
				
Medová vepřová pečínka s teplou zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BQNn
Nejnovější recepty
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 48 minutami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 5 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 52 minutami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 2 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 2 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 4 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 4 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 4 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 14 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 16 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 17 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 17 hodinami
						Tématické fráze:
						
							vepřová pečeně se zeleninou, 
						
						
							medová vepřová pečeně, 
						
						
							pečinka v křížovce, 
						
						
							vepřová pečínka, 
						
						
							vepřové pečeně se zeleninou, 
						
						
							medová pečínka, 
						
						
							časopis claudie recepty, 
						
						
							veprova pecinka recept, 
						
						
							pečínka křížovka, 
						
						
							vepřová pečeně s medem a zeleninou, 
						
						
							recept na vepřovou pečeni se zeleninou, 
						
						
							pecinka medova, 
						
						
							pecene veprova pecinka, 
						
						
							vepřová pečeně se zelezinou, 
						
						
							naložená vepřová pečeně se zeleninou, 
						
						
							vepřová pečeně ze zeleninou, 
						
						
							pecinka veprova, 
						
						
							vepřová pečeně na zelenině recepty, 
						
						
							vepřová pečeně recepty, 
						
						
							vepřová pečeně čina
						
					
						Suroviny:
						
							maso vepřové, 
						
						
							med tekutý, 
						
						
							pepř černý, 
						
						
							koriandr, 
						
						
							česnek, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pivo světlé, 
						
						
							cibule, 
						
						
							kapusta růžičková, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							pórek, 
						
						
							máslo, 
						
						
							olej olivový
						
					
	
			
	
	
	
	
	
Komentáře (16)
všem děkuji, potěší to jednoho