Africký hrnec
Africký hrnec je vydatný a aromatický pokrm, který vás přenese na africký kontinent prostřednictvím své bohaté a pestré chuti. Tento recept kombinuje různé druhy masa, zeleniny a exotického koření.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 569 kJ / 1 331 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 253,72 g |
Tuky | 11,99 g |
Vláknina | 23,92 g |
Cholesterol | 578 mg |
Sodík | 812 mg |
Sůl | 1,94 g |
Sacharidy | 43,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zázvor a česnek nasekáme na drobné kostičky a osmahneme na oleji. Přidáme koření a necháme ho chvíli zavonět. Nespálit!
Krok 2: Část směsi odebereme stranou, do hrnce přidáme postupně nakrájenou zeleninu (kromě rajčat) a osmahneme.
Krok 3: Zvlášť na pánvi na druhé polovině základu restujeme na kostky nakrájená kuřecí prsíčka a přidáme do hrnce k zelenině.
Krok 4: Přihodíme na čtvrtky nakrájená rajčata, kokos, feferonku, přilijeme kečup (asi tak 100 ml) nebo rajčatový protlak, podlijeme vodou a dusíme asi 30 minut. Podle chuti dosolíme. Podáváme s rýží.
Zveřejněno 24. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Africký hrnec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q6Jk
Moje poznámka
Africký hrnec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q6Jk
Nejnovější recepty
Marmeláda z rynglí
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno před 14 hodinami
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 18 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno 2. 9. 2025 10:01:01
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno 2. 9. 2025 09:10:08
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrachová kaše s cibulkou
alus.s před 24 minutami
Cikánské řízky
hd.monthy před 35 minutami
Pečená švestková povidla
Katerain před 1 hodinou
Minutková krkovička (křehká)
lunav1 před 1 hodinou
Kuřecí kung pao z letáku Albert
Radka61 před 1 hodinou
Domácí kečup
Marfyk před 2 hodinami
Banánové lívance
Mazej před 2 hodinami
Rychlá tvarůžková pomazánka
Slavista62 před 3 hodinami
Tagliatelle s koprovým pestem
ZboSy před 3 hodinami
Tatarák z olomouckých tvarůžků
Slavista62 před 3 hodinami
Tématické fráze:
vip prostřeno recepty,
vip prostřeno recepty pavel vítek,
vip prostřeno pavel vítek,
vip prostřeno pavel vítek recepty,
recepty vip prostřeno pavel vítek,
dynová polévka pavla vítka,
vip recepty,
pavel vítek recepty,
recepty pavla vítka,
vip prostřeno recepty vítek,
dýňová polévka pavel vítek,
africký hrnec podle pavla vítka,
pavel vítek,
prostřeno vip recepty pavel vítek,
recepty z vip prostřeno,
pavel vítek prostřeno,
prostřeno pavel vítek,
prostřeno vip recepty,
prostřeno recepty pavel vítek,
recepty vip prostřeno
Suroviny:
prsa kuřecí,
olej,
zázvor čerstvý,
česnek,
koření kari,
kurkuma,
římský kmín mletý,
koriandr,
mrkev,
celer,
cibule,
cuketa,
paprika čerstvá bílá,
kapie červená,
pórek,
rajče,
feferonka,
kečup ostrý,
kokos strouhaný,
sůl
Komentáře (52)
http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/africky-kot...
Jinak si ale myslím, že dusit zeleninu společně s osmahnutým masem má v tomto případě svůj smysl, protože právě ta chuť z masa přejde během společné úpravy do celého pokrmu. My jsme tímto jídlem doslova nadšeni, dnes jsme dojídali (tentokrát s bramboráčkama) a i tak jsme si opět moc pochutnali
Posílám obrázky z dnešní realizace.