Staročeské plátky podlévané pivem
Zelenina a vepřové plátky potřené hrubozrnnou hořčicí vytvoří po upečení v troubě jemnou omáčku, která se skvěle hodí třeba k bramborovým knedlíkům. Spolu s nimi snadno vykouzlíte chutný nedělní oběd.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 096 kJ / 501 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,13 g |
Tuky | 32,27 g |
Vláknina | 14,43 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 942 mg |
Sůl | 2,27 g |
Sacharidy | 31,31 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z hrubozrnné hořčice, oleje a Staročeského koření vyšleháme metličkou kompaktní marinádu. Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Vzniklou marinádou plátky masa potřeme, můžeme je nechat uležet, ale nemusíme.
Krok 2: Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na velmi malé kostičky. V pekáči rozehřejeme sádlo a zeleninu na něm dohněda opečeme.
Krok 3: Plátky masa posypeme z obou stran moukou a vložíme k zelenině. Necháme opéct z obou stran. Až se voda vydusí, podlijeme maso pivem a pekáček vložíme do trouby.
Krok 4: Pečeme asi 1,5 hod. při necelých 200 °C, dokud maso z kýty nebude měkké. Občas zkontrolujeme hustotu výpeku. Podléváme pivem, vodou nebo vývarem.
Zveřejněno 11. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staročeské plátky podlévané pivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o6Kj
Moje poznámka
Staročeské plátky podlévané pivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o6Kj
Nejnovější recepty
Karbanátky s cuketou jako obláčky
Přidáno před 14 hodinami
Broskvovo-mandlový koláč
Přidáno před 14 hodinami
Dušená kuřecí stehna s rajčaty a paprikami
Přidáno před 18 hodinami
Košíčky Pavlova
Přidáno před 22 hodinami
Ostře-kyselá vietnamská polévka jako z asijského bistra
Přidáno 30. 7. 2025 08:00:07
Sýrové placky s houbami
Přidáno 30. 7. 2025 07:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pesto z medvědího česneku
jifin před 8 hodinami
Borůvkový drobenkový koláč šup-šup
MonikaHo před 8 hodinami
Kynuté borůvkové knedlíky
Rampepurda76 před 9 hodinami
Džem ze žlutých blum
Jarus87 před 9 hodinami
Fazolky na smetaně s hovězím masem vařeným
Kajkajak před 10 hodinami
Kořeněná černá čočka s mrkví
Lucie1001 před 10 hodinami
Zapečené jednoporcové těstoviny se sýrem v alobalu
Knapsik před 11 hodinami
Rychlokvašky
mkab před 12 hodinami
Moje bramboráky
Jurcka před 12 hodinami
Pečený patizon
stockova.veronika před 17 hodinami
Tématické fráze:
staročeské recepty z masa,
staročeské recepty,
staročeské koření složení,
starocesky veprovy platek,
staročeský oběd,
staročeský plátek,
staroceske maso recept,
recepty s pivem,
staročeské plátky,
staročeská vepřová kýta,
sraročeský oběd,
maso s pivem,
složení staročeskeho koření,
staročeské maso,
staročeské koření,
bůček podlévaný černým pivem,
staročeská kýta,
staročeské koření recepty,
staročeské vepřové maso,
starocesky kureci platek
Suroviny:
kýta vepřová,
mrkev,
celer,
cibule,
hořčice hrubozrnná,
olej,
koření,
pivo světlé,
sůl,
pepř mletý,
sádlo,
mouka hladká
Komentáře (53)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
moukou jsem nezahušťovala, jenom jsem na závěr přidala kousek másla, jako příloha byly cuketové noky ( odkaz nedávám, abych nedostala spucunk... třeba )
posílám foto, jestli neva, bodík už přiletěl dávno a ještě jednou díky.. nedělala jsem naposledy
Díííííík za receptííííík.
Posílám bodík.