Tvarohové vdolky
Tvarohové vdolky se přípravou podobají spíše koláčům, ale na chuti jim to rozhodně neubírá. Jemné kynuté těsto, plněné bohatou tvarohovou náplní, je doplněné poctivou porcí povidel a drobenky. Jakmile se z trouby začne linout omamná vůně, budete muset odhánět celou rodinu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 874 kJ / 6 423 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 164,86 g |
Tuky | 267,42 g |
Vláknina | 23,40 g |
Cholesterol | 999 mg |
Sodík | 3,92 g |
Sůl | 9,57 g |
Sacharidy | 827,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Droždí rozdrobíme do misky, zasypeme lžičkou cukru a přidáme 100 ml vlažného mléka. Důkladně rozmícháme, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek (asi 15 minut).
Krok 2: Do mísy od robota prosejeme mouku, přidáme cukr, kvásek, vejce, zbytek mléka a rozpuštěné máslo (nebo Heru). Vypracujeme těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme vykynout do dvojnásobného objemu (asi 60 minut).
Krok 3: Mezitím smícháme suroviny na tvarohovou náplň a prozatím ji odložíme bokem.
Krok 4: Z másla, cukru a mouky ručně vypracujeme drobenku.
Krok 5: Troubu vyhřejeme na 180 °C. Velký nízký plech vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme tukem.
Krok 6: Z vykynutého těsta na vále vytvoříme 12 kousků, ze kterých vytvarujeme placičky. Lžičkou na ně rozdělíme tvarohovou náplň a opatrně ji zabalíme do těsta. Bochánky pokládáme v dostatečných rozestupech na připravený plech.
Krok 7: Každý bochánek roztáhneme prsty do placky, kterou potřeme povidly (nebo marmeládou) a posypeme drobenkou. Okraje pomažeme rozpuštěným máslem.
Krok 8: Vdolky necháme na plechu ještě chvíli kynout a vložíme je do vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C asi 20 minut.
Krok 9: Před podáváním vdolky pocukrujeme.
Zveřejněno 19. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tvarohové vdolky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nrE7
Moje poznámka
Tvarohové vdolky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nrE7
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 17 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chléb z ovesných vloček
vikinka09 před 8 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Klar98 před 8 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Elen0766 před 10 hodinami
Pikantní medová žebra
jirkastu před 10 hodinami
Křehký jablkový koláč
Theodora před 10 hodinami
Maková náplň
mismi před 11 hodinami
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 12 hodinami
Kuřecí polévka s nudlemi
Kajkajak před 13 hodinami
Žampionovo-kuřecí guláš
Jan Nemec před 13 hodinami
Tématické fráze:
vdolky s tvarohem,
vdolky z tvarohového těsta,
vdolky recept,
tvarohový vdolek,
tvarohová náplň na vdolky,
vdolky,
pečené tvarohové vdolky,
hanácké vdolky,
tvarohove vdolky s povidly,
hanácké vdolky recept,
tvarohová náplň do vdolků,
nápln na vdolky,
recept vdolky,
vdolky z tvarohem,
vdolky s tvarohem recept,
tvarohová pěna na vdolky,
vdolky s tvarohem a povidly,
tvarohové těsto na vdolky,
vdolky do trouby,
vdolek s tvarohem
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hladká,
mléko,
droždí,
cukr krupice,
vejce,
sůl,
máslo,
tvaroh,
vejce,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
cukr krupice,
rozinky,
máslo,
cukr moučkový,
mouka hladká,
povidla švestková
Komentáře (63)
Děkuji fotky
Což o mně se říct nedá.
Zkušené kuchařinky si určitě řeknou : že je to hloupý dotaz . . .
Už se těším jak budu péct tak krásně jako ty Vaše
jsem moc ráda za Váš komentář
Mějte se moc hezky
Preji hodne uspechu
jsem ráda, že vás recept nezklamal, děkuji
No, u nás se zase koblihám nikdy neříkalo vdolky...
***
No, z kila těsta tucet koláčů? A potom že na velikosti nezáleží
No, na kilo těsta 70 deka tvarohové náplně? To jako fakt
No, podle surovin bude to těsto ještě lepší než z jakého peču ich
ivulinka: a proč by ne.. nakonec, není to první pochvala
Magdalenko a senky
Rebi, krásná fotka
těstíčko jako dech, tvárné, jak manžel po dobré večeři
děkuju za suprovní recept, přidávám bodík a obrázky, jestli neva
těsto jsem dělala, resp. dělala pečka
I já Vám přeji krásně prožité léto a spoustu úspěchů v kuchyni.
Děkuji