Ruské vejce
Ruské vejce nejen skvěle chutná, ale také krásně vypadá na každém stole. Tento tradiční pokrm tvoří vařené vejce obložené salátem s jemnou majonézou, kousky šunky a kyselou okurkou. Perfektní jako elegantní předkrm nebo součást slavnostního pohoštění.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 882 kJ / 3 796 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,42 g |
Tuky | 359,39 g |
Vláknina | 15,45 g |
Cholesterol | 1,57 g |
Sodík | 4,42 g |
Sůl | 12,26 g |
Sacharidy | 79,40 g |
Postup přípravy
Brambory uvaříme, oloupeme a ještě vlažné nakrájíme na kostičky. Dáme do mísy. Krok 2: Zeleninu oloupeme a uvaříme ve vývaru, nejlepší je zeleninová kostka bujonu. Krok 3: Vajíčka uvařená natvrdo oloupeme, tři přepůlíme a zatím odložíme, čtvrté nakrájíme do mísy. Ještě teplou uvařenou zeleninu najemno nakrájíme nožem a přidáme do mísy. Krok 4: Dáme svařit osolenou vodu na hrášek. Hrášek vaříme tři minuty, scedíme, okamžitě propláchneme ledovou vodou a přidáme do mísy. Krok 5: Vše promícháme a přidáme tři lžíce worcesterové omáčky. Promícháme a necháme chviličku odležet, než nakrájíme cibulku. Krok 6: Cibulku přidáme do mísy, vše mírně osolíme, ochutnáme a přidáme 1-2 lžíce láku z okurek a dvě najemno nakrájené nakládané okurky (pokud možno pikantní domácí). Přidáme pepř a promícháme. Dáme zchladit, stačí půl hodinky. Krok 7: Po půl hodině přidáme majonézu, ne všechnu asi 4 lžičky si necháme. Krok 8: Salát rozdělíme na talířky, navrch salátku dáme půl vajíčka a zalejeme majolkovou zálivkou. 4 lžičky majolky a 4 lžičky nálevu z okurek rozmícháme a dochutíme solí, pepřem a špetkou cukru. Musí to stékat po vajíčku, ale ne moc, tak aby mu udělalo čepičku a ne loužičku na talířku. Krok 9: Dozdobíme rolkou šunky, kapií v oleji, vějířkem okurky, petrželkou a kaviárem.
Zveřejněno 23. 12. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ruské vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v5mr
Moje poznámka
Ruské vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v5mr
Nejnovější recepty
Tvarohovo povidlový koláč s mandlemi
Přidáno před 9 hodinami
Fazolová pomazánka
Přidáno před 12 hodinami
Mrkvovo-jablečné dortíky
Přidáno před 14 hodinami
Jablečné lívance
Přidáno před 15 hodinami
Zapečené gnocchi s kuřecím masem v sýrové omáčce se špenátem
Přidáno před 19 hodinami
Smaženice z lišek
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křehký makový koláč
Zdenkabraunova@seznam.cz před 56 minutami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
zizalova.k před 11 hodinami
Vídeňské knedlíky
Nebe1276 před 12 hodinami
Rajčatový salátek
Kajkajak před 12 hodinami
Grilované pak choi (bok choy) s asijskou zálivkou
MarcelaPa před 12 hodinami
Segedínský guláš
Nelijetka68 před 12 hodinami
Krupicová kaše
kodrla před 12 hodinami
Krůtí karbanátky se sýrem, šunkou a sušenými rajčaty
wimra před 12 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
wimra před 12 hodinami
Klasické palačinky
KladiKIK před 13 hodinami
Tématické fráze:
obložené vajíčko,
obložená vajíčka,
ruské vajíčko,
domaci oblozene vejce,
domácí ruské vejce,
vějířky z okurky,
obložené mísy ruské vejce,
vejce natvrdo,
bložené misy,
majonéza na obložené vejce,
majonéza na obložené vajičko,
obložené mísy z vajec,
jak udělat vějířek z okurky,
recept na obložené vajíčka,
obložené mísy ceny,
ruský vajíčko,
oblozené vajíčka,
recepty-obložené vejce,
vějířky z okurek,
foto obložené mísy
Suroviny:
brambory,
vejce,
mrkev,
petržel,
celer,
hrášek mražený,
majonéza,
omáčka worcesterová,
pepř,
bujón,
cibule,
okurky sterilované,
majonéza,
sůl,
cukr,
lák okurkový,
pepř mletý,
šunka,
vejce,
petrželka,
kapie,
kaviár,
okurky sterilované
Komentáře (9)
Veroniko, tak se stavím, když to tak všude voní