Guláš SPECIÁL
Poctivý guláš z hovězího masa se nikdy neomrzí. Každá rodina má svůj generacemi osvědčený recept, na který nedá dopustit. My pro vás máme speciální přípravu - maso nejprve 24 hodin marinujeme v pikantní směsi koření. Určitě stojí za vyzkoušení.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 862 kJ / 2 835 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 264,79 g |
| Tuky | 28,48 g |
| Vláknina | 142,25 g |
| Cholesterol | 480 mg |
| Sodík | 4,21 g |
| Sůl | 10,40 g |
| Sacharidy | 323,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Šest stroužků česneku oloupeme a utřeme. Maso nakrájíme na kostky, celer nakrájíme na nudličky.
Krok 2: Do mísy vložíme maso, utřený česnek a celer. Přidáme hořčici, kečup, Maggi, worcestrovou a sójovou omáčku, kari, pálivou papriku, drcený kmín a rum.
Krok 3: Vše důkladně promícháme a dáme na 24 hodin do lednice.
Krok 4: Druhý den oloupeme cibuli a nakrájíme nadrobno. Zbylé stroužky česneku oloupeme a utřeme.
Krok 5: V kastrolu rozpálíme sádlo na kterém orestujeme dozlatova cibuli (dobře orestovaná cibule začíná určovat barvu guláše. Přidáme sladkou papriku, krátce orestujeme, přidáme masovou směs, část majoránky a zbylý rozetřený česnek.
Krok 6: Vše za občasného míchání necháváme vysmahnout (čím více necháme vysmahnout, tím lepší barvu guláš bude mít; pokud špatně odhadneme, bude guláš nahořklý), mírně podlijeme vývarem a vše opakujeme do částečného změknutí masa.
Krok 7: Pak zalijeme vývarem a zahustíme jíškou z hladké mouky, kterou jsme mezitím orestovali na pánvi bez tuku dorůžova a nechali vychladnout.
Krok 8: Po 10 minutách přidáme pivo a dochutíme majoránkou.
Krok 9: Krátce povaříme a podáváme s chlebem nebo kynutým knedlíkem.
Zveřejněno 5. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Guláš SPECIÁL
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MQ05
Moje poznámka
Guláš SPECIÁL
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MQ05
Nejnovější recepty
Skořicové hvězdičky s polevou
Přidáno před 3 hodinami
Ořechy s jablečným karamelem podle Josefa Maršálka
Přidáno před 7 hodinami
Mleté maso na způsob kebabu
Přidáno před 7 hodinami
Dětský domácí punč
Přidáno před 15 hodinami
Linecké koláčky s malinovou marmeládou
Přidáno před 19 hodinami
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboračka
artistichideaway před 1 hodinou
Vepřová bratislavská plec
kimlo před 2 hodinami
Jogurtová buchta
1anoli1 před 2 hodinami
Cuketové řezy s mákem
HelenaR před 2 hodinami
Krůtí holanďani
Zlatka25 před 5 hodinami
Nejen vánoční linecké vykrajované cukroví
Kratule před 6 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 17 hodinami
Margot kuličky
Junys před 17 hodinami
Zapečené kuřecí řízky
Elivet před 17 hodinami
Oříškovočokoládová bábovka
[email protected] před 17 hodinami
Tématické fráze:
gulaš hovězi speciál,
guláš z danka,
dančí guláš,
hovězí guláš speciál,
hovězí guláš recept,
dobrý dančí guláš,
dančí guláš recept,
vaření guláše,
nahořklý guláš,
dančí maso recepty,
vepřový guláš special,
guláš s daňka,
dančí plec,
postup pri vareni gulase,
guláš postup,
danek gulas,
srnčí guláš speciál,
výborný hovezí gulaš,
guláš,
danci plec recept
Suroviny:
kližka hovězí,
cibule,
celer,
česnek,
hořčice plnotučná,
maggi,
omáčka worcesterová,
omáčka sojová,
kečup sladký,
koření kari,
kmín drcený,
paprika sušená sladká,
majoránka,
pepř mletý,
sádlo,
pivo světlé,
rum,
mouka hladká,
hlava vepřová
Komentáře (30)
jo
Pak hodim fotku