Guláš SPECIÁL
Poctivý guláš z hovězího masa se nikdy neomrzí. Každá rodina má svůj generacemi osvědčený recept, na který nedá dopustit. My pro vás máme speciální přípravu - maso nejprve 24 hodin marinujeme v pikantní směsi koření. Určitě stojí za vyzkoušení.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 862 kJ / 2 835 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 264,79 g |
| Tuky | 28,48 g |
| Vláknina | 142,25 g |
| Cholesterol | 480 mg |
| Sodík | 4,21 g |
| Sůl | 10,40 g |
| Sacharidy | 323,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Šest stroužků česneku oloupeme a utřeme. Maso nakrájíme na kostky, celer nakrájíme na nudličky.
Krok 2: Do mísy vložíme maso, utřený česnek a celer. Přidáme hořčici, kečup, Maggi, worcestrovou a sójovou omáčku, kari, pálivou papriku, drcený kmín a rum.
Krok 3: Vše důkladně promícháme a dáme na 24 hodin do lednice.
Krok 4: Druhý den oloupeme cibuli a nakrájíme nadrobno. Zbylé stroužky česneku oloupeme a utřeme.
Krok 5: V kastrolu rozpálíme sádlo na kterém orestujeme dozlatova cibuli (dobře orestovaná cibule začíná určovat barvu guláše. Přidáme sladkou papriku, krátce orestujeme, přidáme masovou směs, část majoránky a zbylý rozetřený česnek.
Krok 6: Vše za občasného míchání necháváme vysmahnout (čím více necháme vysmahnout, tím lepší barvu guláš bude mít; pokud špatně odhadneme, bude guláš nahořklý), mírně podlijeme vývarem a vše opakujeme do částečného změknutí masa.
Krok 7: Pak zalijeme vývarem a zahustíme jíškou z hladké mouky, kterou jsme mezitím orestovali na pánvi bez tuku dorůžova a nechali vychladnout.
Krok 8: Po 10 minutách přidáme pivo a dochutíme majoránkou.
Krok 9: Krátce povaříme a podáváme s chlebem nebo kynutým knedlíkem.
Zveřejněno 5. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Guláš SPECIÁL
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MQ05
Moje poznámka
Guláš SPECIÁL
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MQ05
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 10 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborová pomazánka
Kamuna před 57 sekundami
Sýrová kolečka
zonoro před 1 hodinou
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 3 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 5 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 5 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 5 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 6 hodinami
Hrníčková bábovka
Barun před 6 hodinami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 6 hodinami
Tématické fráze:
gulaš hovězi speciál,
guláš z danka,
dančí guláš,
hovězí guláš speciál,
hovězí guláš recept,
dobrý dančí guláš,
dančí guláš recept,
vaření guláše,
nahořklý guláš,
dančí maso recepty,
vepřový guláš special,
guláš s daňka,
dančí plec,
postup pri vareni gulase,
guláš postup,
danek gulas,
srnčí guláš speciál,
výborný hovezí gulaš,
guláš,
danci plec recept
Suroviny:
kližka hovězí,
cibule,
celer,
česnek,
hořčice plnotučná,
maggi,
omáčka worcesterová,
omáčka sojová,
kečup sladký,
koření kari,
kmín drcený,
paprika sušená sladká,
majoránka,
pepř mletý,
sádlo,
pivo světlé,
rum,
mouka hladká,
hlava vepřová
Komentáře (30)
jo
Pak hodim fotku