Pikantní medová žebra
Žebírka jsou taková hospodská klasika, kterou si rádi jednou za čas dopřejeme. Připravit si je zvládnete i doma. Budou šťavnatější a hlavně marináda z medu a chilli nemá chybu. Pokud máte rádi pikantní jídla lehce nasladko, určitě je pro vás tato kombinace ta pravá.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 769 kJ / 1 857 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 79,60 g |
| Tuky | 160,60 g |
| Vláknina | 11,20 g |
| Cholesterol | 225 mg |
| Sodík | 4,23 g |
| Sůl | 9,75 g |
| Sacharidy | 21,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z uvedených surovin vyšleháme marinádu, do které vložíme naporcované maso a necháme marinovat.
Krok 2: Marinovaná žebra naskládáme na hlubší plech a dáme do trouby, přelijeme zbylým nálevem a pečeme při 200 °C nejméně 90 minut.
Krok 3: Vypečenou šťávu můžeme zahustit. Žebírka podáváme s pečivem.
Zveřejněno 15. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní medová žebra
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WLNW
Moje poznámka
Pikantní medová žebra
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WLNW
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 44 minutami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 1 hodinou
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 1 hodinou
Datlové kuličky
Přidáno před 5 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 7 hodinami
Rychlá a výborná majonéza z vařených vajec
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 40 minutami
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 58 minutami
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 2 hodinami
Bramborové šulánky s mákem
ZlataG před 2 hodinami
Vaječný koňak
Vigousek před 3 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
JitkaVyk před 3 hodinami
Tvarohová štola
Pavlina3 před 3 hodinami
Vepřové nudličky v pikantní omáčce s houbami a sýrem
Jan Nemec před 4 hodinami
Rychlé a snadné vepřové nudličky - fofr večeře
Trol60 před 4 hodinami
Pravý vepřový guláš
Sima1996 před 4 hodinami
Tématické fráze:
marinovana žebra,
marináda na žebra,
jehněčí žebra,
vepřová žebra na medu,
pečena žebra na medu,
naložená žebra,
žebra recept,
marinovana veprova zebra,
kanči zebra,
marinovaná žebra recept,
jehněčí zebra nejlepší recept,
jak nalozit zebra,
pecena zebra,
jehněčí žebra recept,
naložené žebra,
marinované žebra,
grilovaná žebra na medu,
marinada na veprova zebra,
recept na žebra,
srnčí zebra
Suroviny:
žebra vepřová,
med tekutý,
omáčka chilli sladká,
ocet,
omáčka sojová tmavá,
česnek granulovaný,
hořčice hrubozrnná,
sůl hrubozrnná
Komentáře (84)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Akce pro 8 lidí,nikdo ani nedutal a všichni si olizovali prsty! Byla jsem za HVĚZDU, takže velký díky.
P.S. Recept si vzal i kamarád do reataurace.
Ak my s priatelom mavame nejake cinske masko, tak aj priloha je vatsinou cinska
Vrelo preto namiesto chlebika odporucam cinske rezance s orestovanou cinskou zeleninkou, alebo zeleninkovou ryzou
Inak dakujem za inspiraciu.
Lenčo, kdybych neměla hrubozrnnou hořčici, dala bych jinou... Takže klidně, improvizace je předpokladem kreativní kuchyně... (někdy