Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srnčí maso po zámecku

Zvěřina má méně tuku než jiná maso. Pokud je maso mladé, není potřeba ho nakládat (mořit) a můžeme ho ihned zpracovávat. Zde je ke zjemnění masa použito červené víno a rozpuštěné máslo.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Klarak

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min Bez doby odležení

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava, Bez doby odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 242 kJ /
1 970 kcal
Bílkoviny202,60 g
Tuky104,50 g
Vláknina5,02 g
Cholesterol 591 mg
Sodík 2,30 g
Sůl5,70 g
Sacharidy20,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso očistíme, odblaníme a nakrájíme na plátky. Krok 2: Naklepeme je a rozkrájíme na špalíčky. Krok 3: Posypeme je divokým kořením nebo roztlučeným jalovcem, lehce osolíme, opepříme a pokapeme citronem a rozpuštěným máslem. Krok 4: Maso zakryjeme a necháme alespoň 3 hodiny odležet v chladu. Krok 5: Před přípravou rozškvaříme pokrájenou slaninu, vhodíme jemně nakrájenou cibulku a přimícháme maso. Krok 6: Mírně pokapeme olejem a za stálého míchání osmahneme. Krok 7: Pak maso podlijeme sklenkou vína a trochou vody a dusíme pod pokličkou. Během dušení můžeme přidat plátky žampionů, na kostičky nakrájenou mrkev a celer nebo spařené rozinky. Krok 8: Vypečenou šťávu podle potřeby zředíme, ale nemixujeme ani nezahušťujeme. Krok 9: Podáváme s vařenými krupicovými noky.

TIP: Zvěřina - zpracování a oblíbené recepty

Zveřejněno 28. 2. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí maso po zámecku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oZjj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí maso po zámecku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oZjj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Opravdu musím ohodnotit, a to jen tou nejlepší známkou. Dnes vyzkoušeno ze srnčí kýty a otestováno na myslivcích i nemyslivcích a všichni jen chválili a přidávali si. Jako přílohu jsem zvolila opečené brambory. :-Q

to je teda krásné foto:-K:-K:-K vylouplo se z náhodných;-):yes::yes::yes:

Jahodo to se ti povedlo,dle foteček;-)jídlo by se mohlo klidně tak servírovat i na zámku:yes::-K+1Receptík jak vidno je super;-)

Po dlouhé době jsem byla obdarována srnčím, tak si to užívám. Zvolila jsem tento recept, protože mne zaujal svou jednoduchostí(a také čtu v komentářích, že byl problém s fotkou). Chuťově to bylo skvělé-k tomu není prostě co dodat.Ke zvěřině patří zavařenina, tak jsem zvolila hrušky a přikládám foto (ale není, jak ze zámecké hostiny:-) ):-p:yes:

Dělám taky tak.

Krásný recept, ale fotka je zřejmě opět zkopírovaná:no:

To není špatný zoom, to je scanner.:-((Kláro už vám to psala Maris-fotky výhradně vlastní.

Koukni na tu fotku je to zormazaný. Pokus se o menší zoom . Jinak je to dobrej receptík :yes:

Tématické fráze:
srnčí maso recepty, recepty z srnciho masa, srnčí maso, recepty ze srnčího masa, recepty na srnčí maso, srnčí maso nejlepší recepty, recept na srnčí maso, recepty srnčí maso, srncí maso recept, srnci recepty, recepty ze srnčího, recept srnčí maso, recept ze srnčího masa, nejlepší recepty ze srnčího, recept na srnčí, pokrmy ze srnčího masa, srnčí recept, srnčí maso cena, cena srnčího masa, srnči kyta

Suroviny:
kýta srnčí, koření na divočinu, máslo, slanina, cibulka, víno červené, citron, olej, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu