Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srnčí maso po zámecku

Zvěřina má méně tuku než jiná masa. Pokud je maso mladé, není potřeba ho nakládat neboli mořit a můžeme ho ihned zpracovávat. V tomto receptu je ke zjemnění masa použito červené víno a rozpuštěné máslo.

Hodnocení receptu je 4,4 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Klarak

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min Bez doby odležení masa

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava, Bez doby odležení masa)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 242 kJ /
1 970 kcal
Bílkoviny202,60 g
Tuky104,50 g
Vláknina5,02 g
Cholesterol 591 mg
Sodík 2,30 g
Sůl5,70 g
Sacharidy20,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso očistíme, odblaníme a nakrájíme na plátky. Krok 2: Maso naklepeme a rozkrájíme na špalíčky. Krok 3: Posypeme divokým kořením nebo roztlučeným jalovcem. Lehce osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou a rozpuštěným máslem. Krok 4: Maso zakryjeme a necháme alespoň 3 hodiny odležet v chladu. Krok 5: Před přípravou rozškvaříme pokrájenou slaninu, vhodíme oloupanou a jemně nakrájenou cibulku. Krok 6: Přidáme maso, mírně pokapeme olejem a za stálého míchání osmahneme. Krok 7: Pak maso podlijeme sklenkou vína a trochou vody a dusíme pod pokličkou doměkka. Krok 8: Během dušení můžeme dle chuti přidat plátky žampionů, očištěnou a na kostičky nakrájenou mrkev a celer nebo spařené rozinky. Krok 9: Vypečenou šťávu podle potřeby zředíme vodou, ale nemixujeme ani nezahušťujeme. Krok 10: Podáváme s vařenými krupicovými noky.

TIP: Zvěřina, její zpracování a oblíbené recepty

Zveřejněno 28. 2. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Srnčí maso po zámecku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oZjj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Srnčí maso po zámecku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oZjj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Opravdu musím ohodnotit, a to jen tou nejlepší známkou. Dnes vyzkoušeno ze srnčí kýty a otestováno na myslivcích i nemyslivcích a všichni jen chválili a přidávali si. Jako přílohu jsem zvolila opečené brambory. :-Q

to je teda krásné foto:-K:-K:-K vylouplo se z náhodných;-):yes::yes::yes:

Jahodo to se ti povedlo,dle foteček;-)jídlo by se mohlo klidně tak servírovat i na zámku:yes::-K+1Receptík jak vidno je super;-)

Po dlouhé době jsem byla obdarována srnčím, tak si to užívám. Zvolila jsem tento recept, protože mne zaujal svou jednoduchostí(a také čtu v komentářích, že byl problém s fotkou). Chuťově to bylo skvělé-k tomu není prostě co dodat.Ke zvěřině patří zavařenina, tak jsem zvolila hrušky a přikládám foto (ale není, jak ze zámecké hostiny:-) ):-p:yes:

Dělám taky tak.

Krásný recept, ale fotka je zřejmě opět zkopírovaná:no:

To není špatný zoom, to je scanner.:-((Kláro už vám to psala Maris-fotky výhradně vlastní.

Koukni na tu fotku je to zormazaný. Pokus se o menší zoom . Jinak je to dobrej receptík :yes:

Tématické fráze:
srnčí maso recepty, recepty z srnciho masa, srnčí maso, recepty ze srnčího masa, recepty na srnčí maso, srnčí maso nejlepší recepty, recept na srnčí maso, recepty srnčí maso, srncí maso recept, srnci recepty, recepty ze srnčího, recept srnčí maso, recept ze srnčího masa, nejlepší recepty ze srnčího, recept na srnčí, pokrmy ze srnčího masa, srnčí recept, srnčí maso cena, cena srnčího masa, srnči kyta

Suroviny:
kýta srnčí, koření na divočinu, máslo, slanina, cibule, víno červené, šťáva citronová, olej, sůl, pepř mletý, žampióny, mrkev, celer, rozinky

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu