Srnčí maso po zámecku
Zvěřina má méně tuku než jiná masa. Pokud je maso mladé, není potřeba ho nakládat neboli mořit a můžeme ho ihned zpracovávat. V tomto receptu je ke zjemnění masa použito červené víno a rozpuštěné máslo.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 242 kJ / 1 970 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 202,60 g | 
| Tuky | 104,50 g | 
| Vláknina | 5,02 g | 
| Cholesterol | 591 mg | 
| Sodík | 2,30 g | 
| Sůl | 5,70 g | 
| Sacharidy | 20,74 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Maso očistíme, odblaníme a nakrájíme na plátky.
	Krok 2: Maso naklepeme a rozkrájíme na špalíčky.
	Krok 3: Posypeme divokým kořením nebo roztlučeným jalovcem. Lehce osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou a rozpuštěným máslem.
	Krok 4: Maso zakryjeme a necháme alespoň 3 hodiny odležet v chladu.
	Krok 5: Před přípravou rozškvaříme pokrájenou slaninu, vhodíme oloupanou a jemně nakrájenou cibulku.
	Krok 6: Přidáme maso, mírně pokapeme olejem a za stálého míchání osmahneme.
	Krok 7: Pak maso podlijeme sklenkou vína a trochou vody a dusíme pod pokličkou doměkka.
	Krok 8: Během dušení můžeme dle chuti přidat plátky žampionů, očištěnou a na kostičky nakrájenou mrkev a celer nebo spařené rozinky.
	Krok 9: Vypečenou šťávu podle potřeby zředíme vodou, ale nemixujeme ani nezahušťujeme.
	Krok 10: Podáváme s vařenými krupicovými noky.
Zveřejněno 28. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Srnčí maso po zámecku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oZjj
Moje poznámka
					
				
Srnčí maso po zámecku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oZjj
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 42 minutami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 9 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 10 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 14 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 44 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 5 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
						Tématické fráze:
						
							srnčí maso recepty, 
						
						
							recepty z srnciho masa, 
						
						
							srnčí maso, 
						
						
							recepty ze srnčího masa, 
						
						
							recepty na srnčí maso, 
						
						
							srnčí maso nejlepší recepty, 
						
						
							recept na srnčí maso, 
						
						
							recepty srnčí maso, 
						
						
							srncí maso recept, 
						
						
							srnci recepty, 
						
						
							recepty ze srnčího, 
						
						
							recept srnčí maso, 
						
						
							recept ze srnčího masa, 
						
						
							nejlepší recepty ze srnčího, 
						
						
							recept na srnčí, 
						
						
							pokrmy ze srnčího masa, 
						
						
							srnčí recept, 
						
						
							srnčí maso cena, 
						
						
							cena srnčího masa, 
						
						
							srnči kyta
						
					
						Suroviny:
						
							kýta srnčí, 
						
						
							koření na divočinu, 
						
						
							máslo, 
						
						
							slanina, 
						
						
							cibule, 
						
						
							víno červené, 
						
						
							šťáva citronová, 
						
						
							olej, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							žampióny, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							celer, 
						
						
							rozinky
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (9)