Srnčí maso po zámecku
Zvěřina má méně tuku než jiná maso. Pokud je maso mladé, není potřeba ho nakládat (mořit) a můžeme ho ihned zpracovávat. Zde je ke zjemnění masa použito červené víno a rozpuštěné máslo.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 242 kJ / 1 970 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 202,60 g |
Tuky | 104,50 g |
Vláknina | 5,02 g |
Cholesterol | 591 mg |
Sodík | 2,30 g |
Sůl | 5,70 g |
Sacharidy | 20,74 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso očistíme, odblaníme a nakrájíme na plátky.
Krok 2: Naklepeme je a rozkrájíme na špalíčky.
Krok 3: Posypeme je divokým kořením nebo roztlučeným jalovcem, lehce osolíme, opepříme a pokapeme citronem a rozpuštěným máslem.
Krok 4: Maso zakryjeme a necháme alespoň 3 hodiny odležet v chladu.
Krok 5: Před přípravou rozškvaříme pokrájenou slaninu, vhodíme jemně nakrájenou cibulku a přimícháme maso.
Krok 6: Mírně pokapeme olejem a za stálého míchání osmahneme.
Krok 7: Pak maso podlijeme sklenkou vína a trochou vody a dusíme pod pokličkou. Během dušení můžeme přidat plátky žampionů, na kostičky nakrájenou mrkev a celer nebo spařené rozinky.
Krok 8: Vypečenou šťávu podle potřeby zředíme, ale nemixujeme ani nezahušťujeme.
Krok 9: Podáváme s vařenými krupicovými noky.
Zveřejněno 28. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srnčí maso po zámecku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oZjj
Moje poznámka
Srnčí maso po zámecku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oZjj
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 8 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 8 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 9 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 9 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 9 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 10 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 11 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 13 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 14 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 14 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 15 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 15 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 15 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 16 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 16 hodinami
Tématické fráze:
srnčí maso recepty,
recepty z srnciho masa,
srnčí maso,
recepty ze srnčího masa,
recepty na srnčí maso,
srnčí maso nejlepší recepty,
recept na srnčí maso,
recepty srnčí maso,
srncí maso recept,
srnci recepty,
recepty ze srnčího,
recept srnčí maso,
recept ze srnčího masa,
nejlepší recepty ze srnčího,
recept na srnčí,
pokrmy ze srnčího masa,
srnčí recept,
srnčí maso cena,
cena srnčího masa,
srnči kyta
Suroviny:
kýta srnčí,
koření na divočinu,
máslo,
slanina,
cibulka,
víno červené,
citron,
olej,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (9)