Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roztocká bašta

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

14. 4. 2010 16:06

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 533 kJ / 605 kcal
Bílkoviny102,96 g
Tuky6,84 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 637 mg
Sůl2,50 g
Sacharidy31,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Zdroj: Pořad TV Prima Prostřeno.

Recept jsem si trošku upravila. V původním receptu jsou 2 lžíce ústřicové omáčky. Tu už jsem nedávala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

petrzelka

14. 4. 2010 19:39

to masíčko vypadá moc pěkně,knedlíčky taky:-p.ještě jsem je nedělala,tak musím zkusit,děkuji za inspiraci.posílám bodík:yes::-)

Iriska Iriska

14. 4. 2010 19:24

Já jsem od Ostravy a tam se to opravdu nerozlišuje. Pokud rostou, tak sbíráme, ať se tomu říká jakkoliv. Hlavně, že jsou jedlé a že jsme se domluvily. ;-)

maris maris

14. 4. 2010 19:16

Já věděla, že se domluvíme, ;-), lišky samozřejmě sbíráme a jsou vynikající:-p, mě zmátlo to, jak píšeš, že jsi měla ještě naložená kuřátka a lišky s cibulí a paprikou:-)

Iriska Iriska

14. 4. 2010 18:58

maris, ta tvoje fotka vypadá, jak kdyby byla ta kuřátka zavřená. U nás se jim říká kuřátka nebo lišky. Na té mé fotce pod tím knedlíkem vlevo je tu houbičku vidět. Ono by bylo možná lepší se kouknout do nějakého atlasu pro houbaře. Teď jsem hledala na netu a našla jsem je jenom pod názvem lišky. Asi to taky záleží, jak kde se jim říká.

Koukni sem: http://www.houbareni.cz/houba.php?id=34

Jenny

14. 4. 2010 18:25

mááááám hlad...:yes::-K:yes:+6:yes:

maris maris

14. 4. 2010 18:14

jahoda jahoda

14. 4. 2010 18:08

:-p:yes:5

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 4. 2010 17:56

Iriska tak supéér, uděláme, uděláme..:-)):-D

Iriska Iriska

14. 4. 2010 17:49

maris kuřátka jsou jedny z nejlepších hub. Omáčka z nich se smetanou nemá chybu.

Jani R. naložené václavky na sladkokyselo jsou taky moc dobré. Určitě tím neuškodíš.

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 4. 2010 17:40

maris kuřátka nejedlá?:-O:-O Nějak se vytratily, ale to byly tak dobré houby, že lepší vaječinu jsem snad nejedla s výjimkou pýchavek:-p . Irisko, super, já možná ještě nějaké své houby najdu, jen nevím, jestli to nejsou jen václavky:-/, sice taky s cibulí a paprikou, to víš, sezóna byla tady bídná:-// Jinak :yes::yes::yes:

maris maris

14. 4. 2010 17:31

Irisko, vy jíte a sbíráte kuřátka ? Já jsem myslela, že jsou ne jedovaté, ale nejedlé:-O

Iriska Iriska

14. 4. 2010 17:25

Ivano, já měla ještě svoje naložené lišky a kuřátka s cibulí a paprikou. Dala jsem tam i ten nálev.

Ivana Ch

14. 4. 2010 17:19

S tímto receptem jsem u rodiny neuspěla. Svoje houby jsem už neměla, tak jsem je koupila a to byl hlavní důvod proč jim to nechutnalo. Jinak podle mě to špatné nebylo, naopak.

socatko socatko

14. 4. 2010 16:11

Ja mam hlad jak to vidim, krasne :yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rostocká bašta roztocké maso roztocká směs roztecka bašta roztocký guláš naložené lišky roztocké maso recepty vaječina z václavek vajecina s lisek hovezi klizka prostreno václavky na kyselo prostřeno hovězí kližka rozstocka bašta bašta z hovězího masa prostřeno kližka hovězí bašta vaječina z lišek prostřeno hovězí maso lisky na kyselo kližka prostřeno

Suroviny: kližka hovězí, cibule, paprika, houby v kyselém nálevu, omáčka worcesterová, omáčka sojová, sůl, pepř, solamyl

TopRecepty.cz

Roztocká bašta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K8jY