Žraločí ploutve
Oblíbená kořeněná rychlovka je na stole během několika minut. Když den předem naložíte maso, stačí jen rozehřát pánev a za čtvrt hodiny můžete nosit na stůl. Bude vám chutnat i jen tak s chlebem, hořčicí a kolečky červené cibule.
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 424 kJ / 2 013 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,94 g |
Tuky | 207,99 g |
Vláknina | 6,38 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 4,20 g |
Sůl | 10,31 g |
Sacharidy | 21,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nachystáme maso. Pokud máme silnější plátky, rozkrojíme je na menší kousky.
Krok 2: Vejce rozklepneme do větší misky a vidličkou prošleháme. Česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme k vejci. Přilijeme olej a sójovou omáčku, přisypeme sůl, cukr a koření. Nakonec přidáme Solamyl rozmíchaný ve vodě.
Krok 3: Plátky masa do této směsi naložíme. Misku přikryjeme potravinovou fólií a dáme nejlépe přes noc do lednice.
Krok 4: V pánvi rozehřejeme olej. Do rozpáleného oleje vložíme plátky masa a opečeme je z obou stran dozlatova.
Zveřejněno 5. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žraločí ploutve
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O0L
Moje poznámka
Žraločí ploutve
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O0L
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 16 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 17 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 19 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky s džemem
kacaba10 před 51 minutami
Krkovička na česneku
Ostluzina před 1 hodinou
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Vladik. před 2 hodinami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
káťa před 10 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 12 hodinami
Ostravská kapustnice
Kajkajak před 14 hodinami
Brambory s brynzou a smetanou
Ana_Kreb před 15 hodinami
Velikonoční hlavička
ivka315 před 16 hodinami
Zapečené žampiony s nivou
oligarda před 16 hodinami
Tématické fráze:
žraločí maso,
priprava zraloka,
recepty na žraloka,
příprava žraločího masa,
recept na žraloka,
recepty ze zralociho masa,
steik ze žraloka,
receptyžralok,
žralocí steak,
příprava žraločího steaku,
recepty na zraloci maso,
příprava žraloka na podkovy,
recept žraločí maso,
recepty ze žraloka,
žraločí maso recepty,
šunkovar recepty,
steik z žraloka,
kuřecí ploutve,
žraločí steak recept,
priprava modreho zraloka
Suroviny:
maso,
vejce,
česnek,
olej,
omáčka sojová,
sůl,
cukr moučkový,
paprika sušená sladká,
pepř mletý,
koření kari,
voda,
solamyl,
olej
Komentáře (4)
A jinak se tady pise:
Poznámka
Podáváme s bramborami, hranolkami nebo s provensálskými placičkami.
Takze to jsou zrejme placicky provensalske.