Pikantní červená čočka
Dobrým doplňkem zdravého jídelníčku je červená čočka, která je bohatá nejen na vlákninu, ale i na bílkoviny. Pikantní čočku, dochucenou kurkumou a koriandrem, využijete jako přílohu, nebo jako samostatný pokrm.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 429 kJ / 1 058 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,88 g |
Tuky | 5,28 g |
Vláknina | 58,02 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 39 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 165,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je-li čočka příliš ostrá, můžeme zjemnit jogurtem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 10. 2011 20:41
červená čočka, pokud není loupaná, tak určitě namáčet. ta loupaná je hotová opravdu rychle.
22. 11. 2010 00:38
Namacet cervenou cocku? Proc? I bez namaceni je uvarena behem 5-10 minut a protoze nema slupku, tak se behem chvilky rozpadne (nedrzi tvar) a ani nenadyma...Ale jinak dobry receptik a zkusim...cervenou cocku totiz zboznuju
11. 6. 2010 12:13
Ještě jsem zapomněla dodat, že je samozřejmě třeba vodu, ve které jsme čočku máčeli, slít (jsou v ní totiž rozpuštěné ty lektiny) a zalít ji vodou novou.
11. 6. 2010 12:08
Čocka se namáčí z několika důvodů, jednak se rychleji uvaří, to však není to nejzásadnější, mnohem důležitější je, že se tím zbavíme lektinů, které způsobují např. nedostatečné využívání vitamínů, aminokyselin atd., po namočení je čočka také lépe stravitelná
1. 5. 2010 11:27
30. 4. 2010 19:12
namáčení asi ze zvyku , jak říkáte, jde to i bez něj
30. 4. 2010 17:49
Pokud je cocka loupana, take bych nenamacela, ale jinak si bodik za recept urcite zaslouzis, Marti. Cervenou cocku jsem si v posledni dobe zamilovala a pridavam ji skoro do vseho
30. 4. 2010 17:28
červenou čočku mám ráda,ale proč ji namáčet?je brzy měkká..
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 5 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 5 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 5 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 7 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 12 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 27 minutami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 28 minutami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 43 minutami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 2 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 3 hodinami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 6 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 6 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Hubnutí pomocí nízkokalorické stravy: Červená čočka je luštěnina s jednoduchou a rychlou přípravou
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Náš život s celiakií: Jak jsme pátrali po bezlepkových těstovinách, kde je sehnat a které u nás nakonec vyhrály?
Další recepty
Tématické fráze: čočka červená recepty červená čočka recepty červená čočka cervena cocka recept červená čočka loupaná recepty recepty z červené čočky recept na červenou čočku recept červená čočka pikantni cocka čočka červená recepty červená čočka recepty na cervenou cocku recept z červene čočky čočka recept jak uvařit červenou čočku loupaná čočka červená recepty proc se cocka namaci červená čočka loupaná recept červená čočka loupaná námáčí se červená čočka
Suroviny: čočka červená, chilli paprika čerstvá zelená, cibule, rajče, česnek, zázvor mletý, koření kari, kurkuma, koriandr, pepř mletý, sůl, olej
Pikantní červená čočka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y730
8 názorů