Chleba z Vysočiny
Suroviny
Porce: 1 pecen
Nutriční hodnoty
Energie | 4 891 kJ / 1 169 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,45 g |
Tuky | 20,99 g |
Vláknina | 28,28 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 202,44 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dobré je dát do chleba také nasekané vlašské ořechy.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 5. 2010 08:06
Chleba jsem v žádné nádobě nepekla. Měla jsem ho volně na plechu. Myslela jsem si, že když se to peče v nádobě, tak ta kůrka na bocích není to pravé. Nebo se mýlím? Chtěla bych mít chleba, jak z obchodu a nějak to není ono
11. 5. 2010 07:07
Mi když těsto nakynulo,tak jsem udělala šišku,dala na plech s pečícím papírem,nechala ještě nakynout asi 15minut,přikryté útěrkou.CHleba jsem pekla v troubě,na pečícím papíru na 180°C na plechu a vedle chleba na plechu jsem měla postavený hrnek s vodou.a před pečením ho propíchám několikrát špejlí.
10. 5. 2010 22:02
BÍLKOVÁ, máš ho krásnej a podívej na můj rozkrojený, taky není bůchví jak vysokej, ale záleží na tom v čem ho pečeš. Já buď v Římském hrnci, nebo mám takový skleněný oválný pekáček a jednou jsem pekla v srnčím hřbetu, ale to mi zas připomínalo tu škatuli jako z pečky
10. 5. 2010 21:53
Bibinko je to
10. 5. 2010 21:51
Vynikající. Jen jsem ho měla nižší. Jak to děláte, že máte takový krásný baculatý pecen. Poradí někdo...Dovolila jsem si přidat fotto
7. 5. 2010 12:04
6. 5. 2010 23:16
Bibinko,chleba mám upečený,ještě nebyl docela vychladlý,už mi ho rozkrájeli,jen jsem zapomněla na potírání dát olej,zadělávala jsem to ručně(na DP mi praskl řemen),tak to nebude tak propracované,jinak chuť výborná+9
6. 5. 2010 16:12
Drobku, tím se jenom potvrzuje, že český člověk ať je kdekoliv si umí všechno vymyslet a nahradit
6. 5. 2010 16:06
Nejen že se mi cihla z pekárny nelíbí na pohled, ale ono to nemá tu správnou kůrku, má to dole díry po vrtulkách. Tak jsem milou pekárnu vyhodil, zadělávám v normálním robotu. Ošatku jsem tady v Americku marně sháněl, všichni, i pekárny tu pečou cihly. A tak jsem to vyřešil litinovou pánví. Jde o to, aby se chleba "nerozutekl". To umí ta ošatka kterou nemám, ale i ta pánev to podrží do krásného bochníku. Průměr 20 cm, vyložená pečícím papírem, jaký to vynález.
6. 5. 2010 09:56
Drobku, pravdu díš, chlebík je pečený v troubě a jak píše Jikotka, mám ten samý problém, ta "cihla" z pekárny se mi nelíbí a připomíná mi to tousty a chleba, musí být chleba, buď pecen, nebo veka. Takže v pečce zadělávám na program těsto! Někdy to peču v Římském hrnci, někdy v pekáči z tvrzeného skla-jako tento
6. 5. 2010 09:06
Bibinko krásný chlebíček+8
5. 5. 2010 22:56
Chlebík vypadá moc hezky,ale není z pečky že ne Drobku pořídila jsem si na chleba ošatku a v pekárně pouze zadělávám,nepřišla jsem na chuť tomu tvaru z pekárny
5. 5. 2010 22:23
5. 5. 2010 22:15
Bibinko,. chlebíček vypadá přenáramně. Jen mi prozraď kde sehnat pekárnu co nepeče cihly? Asi to půjde do trouby, protože už podle ingrediencí je to dobrota.
5. 5. 2010 21:42
Povedený chlebík
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 12 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 13 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 14 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 16 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Hrníčková bábovka
Ester71 uvařil před 1 hodinou
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 5 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 5 hodinami
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 5 hodinami
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 5 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 5 hodinami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 6 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 7 hodinami
Cibule pečená se žampiony
Marcela0123 uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero - jak používat chřest v kuchyni. Oblíbené recepty na jeho zpracování a využití
Holka u plotny radí: Tuniské slané koblížky fricassé plněné tuňákem, vajíčkem a zeleninou si zamilujete na první ochutnání
Těchto pět znamení nepouštějte ke grilu: Berani umí jen poučovat, Lvi se nesoustředí a snadno spálí všechno maso
Další recepty
Tématické fráze: potírání chleba potirani chleba pri peceni pekáč na chleba chléb vysočina domácí pečení chleba chleba v pekáči pečení chleba v troubě pravý domácí chleb pekac na peceni chleba český chléb recept potírání chleba před pečením jak postavit pec na chleba domácí chléb v troubě potírání chleba recept chleba vysočina pekáče na chleba potírání chleba vodou chleba z vysočiny cesky chleba recept domácí chléb pečený v troubě
Suroviny: voda, ocet, sůl, cukr, kmín celý, kmín drcený, droždí, mouka žitná chlebová, mouka hladká, voda, olej, ocet,
Chleba z Vysočiny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K8gz
16 názorů