Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Věnečky z odpalovaného těsta patří mezi klasiku českých cukráren a vždy nás vrací zpět do dětství. Tyto věnečky jsou nadýchané a naplněné pudinkovým krémem. Na závěr je můžeme ozdobit tradiční bílou polevou, ale slušet jim bude i poprašek cukru.
Suroviny pro 22 kusů
22 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 17 701 kJ / 4 231 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,49 g |
Tuky | 326,98 g |
Vláknina | 6,80 g |
Cholesterol | 1,96 g |
Sodík | 1,01 g |
Sůl | 2,34 g |
Sacharidy | 244,10 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 8. 2016 23:06
4 celá vajíčka vyšlehám zvlášť a pak do vyšlehané hmoty zašlehávám vlažné těsto - 0,25 l vody, 14 dkg polohr. mouky, 9 dkg oleje, nebo sádla. A na krém používám vodu, krém je lehký a nadýchaný. Na 6 dl vody 2 vanilkové pudinky a 2 vanilínové cukry, rum podle chuti, uvařit. Do horkého zašlehat máslo, popř. cukrářskou Stellu ,Celkem cca 30 dkg a po zchladnutí vyšlehat a dosladit podle chuti. Nebo na krém použijeme Salko karamelové a vmíchat máslo a pudink.
31. 7. 2016 17:46
Helena: to může být také dobrý, prima nápad
24. 7. 2016 22:01
Lenka : Vajíčka se přidávají po jednom ale pozor záleží také na velikosti vajec někdy stačí 3 když jsou velké.
24. 6. 2016 18:01
tak ted jsem dodělala těsto a už se peče....zatím to vypadá jako jedna katastrofa.vubec nechce vyběhnout...uvidíme kdyžtak letí do koše a udělám své už vyzkoušené.......a nikdy po této zkušenosti nebudu experimentovat půjdu na jistotu co už mám vyzkoušené a oblíbené.....
3. 6. 2016 15:53
Dnes jsem poprvé zkoušela odpalované těsto. Po prvním plechu jsem propadla depresi, protože věnečky okamžitě po vyndání z trouby "spadly" a navíc byly vevnitř takové mazlavé, ale druhý a třetí plech už super. Přesně vím, v čem byla chyba - první dávku jsem dělala věnečky moc velké a pekla tedy na ně zřejmě krátkou dobu, další várky už byly jen takové bobečky a pekla jsem dýl, a ty už zůstaly i po vychladnutí krásně nafouklé. Krájela jsem vroubkatým nožem za tepla i za studena a obojí šlo úplně stejně dobře, jen ty teplé pálily do prstů, takže bych se přikláněla ke krájení za studena, není kam spěchat. Čili souhlasím s ostatními komentáři - pokud dodržíte poměr surovin a postup, musí se vám prostě povést.
15. 5. 2016 15:01
recept mě hrooooozně moc sklamal
19. 4. 2016 08:59
Dělám větrníčky podle tohoto rp. už dlouho a jsou úžasné. Jenom se chci zeptat těsto po vyskočení je velice slaboučké, já
ho nerozkrajuji, ale plním "malé kuličky" silnějším stříkačkovým nástavcem, a druhý den jsou již od krému rozmáčené. Máte nějakou radu aby bylo těsto silnější (jako z obchodu ??) díky za radu
ho nerozkrajuji, ale plním "malé kuličky" silnějším stříkačkovým nástavcem, a druhý den jsou již od krému rozmáčené. Máte nějakou radu aby bylo těsto silnější (jako z obchodu ??) díky za radu
12. 3. 2016 22:46
casino:plně s vámi souhlasím!!!! jsem totiž cukrářka a když jsem četla tento recept JEŽILI SE MI VLASY chtěla jsem reagovat,ale uviděla jsem váš komentář,tak jen přikyvuji https://www.toprecepty.cz/recept/12093-jednoduche-...
20. 2. 2016 07:43
Tak ja delala odpalovane testo asi 15x a venecky se mi z toho podarili udelat jen 3x z toho nejuzasnejsi byly na poprve
Vcera se mi povedli,ale myslim,ze dokonale nebyly.
Jak tady pisou v komentarich,ze meli testo ridke,tak to si myslím,ze bylo tim,ze testo nebylo dostatecne odpalene.
Ja jen potrebuju pochopit to,ze jako vajickama urcuji hustotu testa? Cim vic - tim je testo ridsi? Vcera jsem totiz nakonec dala vajicka jen dve. Pri dlouhem mixovani prvniho vajicka se mi testo vubec nespojilo. Tak jsem pridala druhe a to zas uplne zhoustlo a ja uz se tam bala dat treti,aby z toho nebyla guča. I kdyz jse ve finale venecky povedly,bylo videt,ze testo by melo byt o malinko ridsi. Strasne blbe mi to slo totiz plnit na plech ze sacku.
Ma otazka je tedy ta,kdybych tam dala to treti vajicko,bylo by testo akorat,jako ze by to o neco zridlo nebo naopak by to jeste vic zhoustlo?
A jakto ze v nekterych receptech pridavaji i kypr.prasek a v nekterych ne?
Vcera se mi povedli,ale myslim,ze dokonale nebyly.
Jak tady pisou v komentarich,ze meli testo ridke,tak to si myslím,ze bylo tim,ze testo nebylo dostatecne odpalene.
Ja jen potrebuju pochopit to,ze jako vajickama urcuji hustotu testa? Cim vic - tim je testo ridsi? Vcera jsem totiz nakonec dala vajicka jen dve. Pri dlouhem mixovani prvniho vajicka se mi testo vubec nespojilo. Tak jsem pridala druhe a to zas uplne zhoustlo a ja uz se tam bala dat treti,aby z toho nebyla guča. I kdyz jse ve finale venecky povedly,bylo videt,ze testo by melo byt o malinko ridsi. Strasne blbe mi to slo totiz plnit na plech ze sacku.
Ma otazka je tedy ta,kdybych tam dala to treti vajicko,bylo by testo akorat,jako ze by to o neco zridlo nebo naopak by to jeste vic zhoustlo?
A jakto ze v nekterych receptech pridavaji i kypr.prasek a v nekterych ne?
13. 2. 2016 13:37
petra:peti těsto hod do robotu nech jej michat,až jeprochladle šup 1 vejce amichejaspon 5 min.a šup další vejce....atd až tam áš všechny vejce.Otomto to je povedou se ,určitě-jo a NEOTVÍRAT TROUBU PŘI PEČENI
31. 1. 2016 22:40
Aby se nevytvořil škraloup na pudinku,pocukrujeme vršek pudinku. mám vyzkoušeno
10. 11. 2015 15:14
kahak:naplňte i slanými krémy-pomazánkami, k pivu a vínu super
19. 10. 2015 08:41
Krém. Já vařím dva Zlaté klasy (pudink) a po vychladnutí vmíchám ušlehanou smetanu. Krém není tak těžký.
18. 10. 2015 20:30
Výborné,jednoduché! Manžel snědl skoro všechny sám Přidávám fotečku
17. 10. 2015 23:07
Ja delal ted v nedelu poprve z odpalovaneho testa vetrniky a povedli se narne.Precetl sem si nekolik receptu a z kazdeho si vzal co asi muze byt dobre.Testo sem odpaloval na ohno a po vychladnuti sem pridaval vejce i po 2-3 a vetrniky naskocily jedna basen
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Francouzský toust
Přidáno před 1 hodinou
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 2 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 21 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 21 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 23 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno 23. 4. 2024 08:35
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí nudličky v pórku
malami uvařila před 50 minutami
Vepřové výpečky II
kulisek uvařil před 52 minutami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Ivca78 uvařil před 3 hodinami
Těsto na pizzu
Bretik uvařila před 12 hodinami
Tři pomazánky na chlebíčky a soudečky nebo jednohubky
aerdna uvařila před 13 hodinami
Nadýchaný mrkvový dort
Mlsani uvařila před 14 hodinami
Špenátové lasagne s kuřecím masem
Alexandra1 uvařila před 14 hodinami
Hummus pomazánka
annasmitkova uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset odpovědí na nejčastější otázky k odpalovanému těstu. Jak dlouho se odpaluje a jak jej zachránit?
Žloutkové věnečky z odpalovaného těsta stříkáme na připravené plechy ve dvou vrstvách. Video napoví, jak na to
Karamelovou šlehačku do větrníků nebo dortu s námi určitě zvládnete hned napoprvé
Další recepty
Tématické fráze: věnečky z odpalovaného těsta odpalované těsto odpalované těsto na věnečky venecky odpalované věnečky věnečky z odpalovaného těsta, které se vždy povedou věnečky recept recept na věnečky z odpalovaneho těsta žloutkové věnečky z odpalovaného těsta kluci v akci žloutkové věnečky venecky z odpal.testa nejlepší odpalované věnečky recept na věnečky věnečky z odpalovaného domácí mini věnečky odpalované těsto věnečky vetrniky z odpalovaneho testa mini věnečky odpalované těsto recept pečení věnečků
Suroviny: voda, máslo, sůl, mouka polohrubá, vejce, mléko, pudink vanilkový, cukr moučkový, máslo, rum
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w0Xg
286 názorů