Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Božský reveňový koláč (jako dortík)

Když začne sezóna rebarbory, tak je ideální čas si udělat třeba tenhle koláč. Chuť sladká, vanilková, s jemnou kyselostí je v tomhle koláči prostě a jednoduše dokonalá a zcela jistě si pochutnáte.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava)

22. 5. 2010 15:43

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Nutriční hodnoty

Energie19 404 kJ / 4 638 kcal
Bílkoviny86,43 g
Tuky140,11 g
Vláknina39,78 g
Cholesterol 1,42 g
Sodík 625 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy737,84 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Moje sestra mě poctí čas od času nějakým receptem se sladkou dobrotou, která stojí za to! Zda za to stojí, to zaručeně musíte vyzkoušet!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

rebeka rebeka

29. 5. 2010 22:22

Márinko,já jsem ho dnes upekla-umíchala jsem do pěny žloutky s cukrem,pomalu přidávala zchládlé máslové mléko,mouku..atd.tu reveň jsem prosypala cca 200g cukru písk.,ty kysané smetany jsem dala dvě a cukru už moc ne,bylo to dost sladké tou šťávou z rebearbory..stačí ti to takto;-):-?

rebeka rebeka

29. 5. 2010 22:17

Bibi,dnes jsem pekla.opravdu je velice dobrý,všem mooc chutnalo:-p
chtěla jsem přidat foto,ale nějak se mi to nepodařilo,možná příště:-)

Márinka

29. 5. 2010 22:10

Bibinko já dnes božský koláč vyzkoušela,výsledná chut je výborná,jen jsem nevěděla či spíš nerozuměla tomu postupu a to už jsem se něco napekla.Nechtěla jsem recept nějak pokazit,tak jsem se striktně držela tvého postupu,ale nějak jsem nerozuměla.Prosím můžeš pro mě nechápající pár věcí objasnit?:-p Žloutky a cukr dobrý,potom to mléko s máslem ušlehat zvlášt nebo vlít k utřeným žloutkům a vyšlehat dohromady?Já to šlehala jak píšeš ale máslová pěna se mi nepodařila,ale celá kuchyn byla ohozená.No to nic,jedem dál.Tu nakrájenou rebarboru prosypat částí toho uvedeného množství cukru nebo jiným cukrem?Moc se omlouvám,ale chtěla jsem zkusit nějaký jiný koláč s rebarborou a tento se mi moc líbil,jen nevím jestli jsem něco neudělala jinak.

Bibinka Bibinka

28. 5. 2010 13:30

Rebeko, promiň, všimla sem si až teď a přepsala jsem to. Žloutky šlehat s cukrem a díky, že jsi se zeptala už ohledně dalším. Udělej ho, je opravdu móc dobrej a netrvá nijak dlouho, ale nech ho opravdu ztuhnout v lednici. Pak písni jak chutilo;-)

rebeka rebeka

28. 5. 2010 12:07

Jani,já jsem dostala hafo reveně a hledala jsem a našla tento recept:-Kjenže asi vlivem špatného počasí minulých dní mě navlhl mozek či co:-Da já jsem poněkud zmatená-v postupu píšeš,že utřeme máslo s cukrem a pak,že rozpustíme máslo v mléce:-Ozkrátka vůbec nevím:-(buď tak hodná a zkus to mě,"momentálně":-D:-D:-Dzaostalé podrobněji rozepsat..předem děkuji:-8:-K

yanull yanull

22. 5. 2010 19:19

Bibi, škoda, že tu nebyl tento receptík dříve, dnes jsem zpraovala mísu reveně na kynutém těstě, toto vypadá dobře a chutně :-p:yes: +9

AniCiz

22. 5. 2010 19:01

:yes::-K

pipre pipre

22. 5. 2010 18:00

Bibinko, to vypadá hodně dobře :yes::yes::yes::yes:+7

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 5. 2010 17:45

:-p:yes::yes:

aranosi

22. 5. 2010 16:11

super:-p:yes:

savlinka savlinka

22. 5. 2010 16:05

teda Jani tak to musím úpect,ale musím omrknout jak toste rebarbora posílám bodík ten je jasný a nejraději bych dala za 1O:yes::yes::yes::yes:

Bibinka Bibinka

22. 5. 2010 15:51

Špagetko, já jí neměla a včera mi jí poslala jedna zákaznice, tak je zasazená a už se těším až poroste;-)

spagetka spagetka

22. 5. 2010 15:48

Hm, Bibi, to vypadá hoodně dobře - před chvilkou mi volala mamka, abych si laskavě přijela sklidit úrodu rebarbory, že budu koukat, nikdy jí prý tolik nebylo....:-O:-p, tak to bude příjemné zpracovávání ;-):yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: reveňový koláč s tvarohem rebarborový koláč se zakysanou smetanou reveňový koláč s jahodami revenový moučník rychly revenovy kolac reveňový koláč s pudinkem reveňové řezy reveňový závin dorty od markéty fotogalerie kolač s reveni reveňová bublanina výborný revenový koláč revenovykolac reveňové moučníky božské dorty od markéty recepty na krém kynutý reveňový koláč božský rebarborový koláč reveňový koláč kynutý revenový koláčky koláč s rebarborou a tvarohem

Suroviny: máslo, cukr moučkový, mléko, mouka hladká, cukr vanilkový, žloutek, prášek do pečiva, reveň, cukr, pudink vanilkový, smetana zakysaná, tuk, vejce

TopRecepty.cz

Božský reveňový koláč (jako dortík)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8M2r