Suroviny
Porce: 4 litry
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 422 kJ / 1 535 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,75 g |
Tuky | 14,94 g |
Vláknina | 66,16 g |
Cholesterol | 36 mg |
Sodík | 1,69 g |
Sůl | 4,10 g |
Sacharidy | 246,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do většího hrnce si dáme trošku oleje, na kterém osmahneme nakrájenou cibuli s plátky česneku, vhodíme papriku a na malé kousky nakrájené brambory s fazolema, zamícháme a zalijeme vývarem.
Krok 2: Pak ještě přidáme bobkové listy, pepře a nové koření, osolíme a vaříme. Až začnou fazole měknout, přidáme překrájené kyselé zelí, nasypeme hlívu, dáme libeček, nakrájenou papriku na proužky, nakrájená rajčata na kousky, klobásku na kolečka a přidáme cukr, dál vaříme.
Krok 3: Do kysané smetany zamícháme mouku a ke konci varu přidáme do polévky a převaříme.
Zveřejněno 1. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelnice "Všudybylka"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pzj4
Moje poznámka
Zelnice "Všudybylka"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pzj4
Nejnovější recepty
Losos s liškami ve smetanové omáčce
Přidáno před 5 hodinami
Polévka z čerstvého zelí s houbami a bramborem
Přidáno před 7 hodinami
Tvarohové nanuky
Přidáno před 13 hodinami
Uherská pěna podle ČSN
Přidáno před 14 hodinami
Karbanátky s cuketou jako obláčky
Přidáno 31. 7. 2025 13:11:14
Broskvovo-mandlový koláč
Přidáno 31. 7. 2025 13:01:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté povidlové koláče s drobenkou
Eva80 před 23 minutami
Rychlá meruňková buchta
Denade před 50 minutami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
Kocinka před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
Sbotka před 3 hodinami
Jahodová zmrzlina
Sefiragold před 4 hodinami
Cuketový perník
Dodo86 před 4 hodinami
Cuketová buchta s tvarohem
jitulinek.s1 před 5 hodinami
Buchta s chutí koláče
knihomolka před 5 hodinami
Cuketový perník
sarkasj@seznam.cz před 6 hodinami
Tématické fráze:
zelnice,
zelnice s fazolemi,
zelnice z kysaného zelí,
zelnice se smetanou,
zelnice s fazolema,
zelnice recept,
ricanska klobasa,
zelnice s klobásou,
všudobylka,
špagety s fazolema,
zellnice,
zelnice s klobásou a smetanou,
příprava zelnice,
recept na kyselou zelnici,
zelnice bez smetany,
zelnice ze smetany nejlepší recept,
recept kyselá zelnice,
bezlepková zelnice,
zelnice s fazoli,
fazolovo zelná polévka
Suroviny:
fazole,
zelí kysané,
cibule,
brambory,
česnek,
klobása,
paprika čerstvá červená,
rajče,
paprika sušená sladká,
hlíva ústřičná,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
smetana zakysaná,
cukr,
masox,
mouka hladká,
libeček,
sůl,
olej
Komentáře (14)
IvankoCh, tak to máš s polévkama jako já, snažím se je vařit na 2 dny, ovšem mnohdy se sní všechna, tak je to denně a pak právě dělám 4 litry, jako tuhle co nám hodně chutnají a máme je i 3 dny, tahle myslím ty 3 nevydrží
Máš to moc pěkné