Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řecký guláš s olivami

Hodnocení receptu je 4,5 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kroupovka Kroupovka

Středně náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 746 kJ /
895 kcal
Bílkoviny7,02 g
Tuky69,58 g
Vláknina22,22 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 52 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy43,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa nakrájíme na nudličky, cibule nakrájíme na střední kostičky, česnek rozmačkáme. V hrnci rozehřejeme olej na něm orestujeme do červena cibuli, česnek a poté maso nakrájené na proužky a všechno zprudka opečeme. Krok 2: Přidáme sůl, pepř, víno, rajskou šťávu, bobkový list a pod pokličkou zvolna dusíme asi 45 minut.Asi 3/4 hodiny před koncem přidáme olivy (mohou být zelené i černé, podle chuti), lžíce másla a mírně zaprášíme moukou aby guláš zhoustl. Krok 3: Podáváme s bílým pečivem nebo s bramborem. Porce ozdobíme zbylými olivami a pár kostičkami slaného sýra.

Zveřejněno 22. 6. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řecký guláš s olivami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/krMx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řecký guláš s olivami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/krMx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Mela jsem jen kousek veproveho a zbytek cerveneho vina :-)) ani fetu, ani olivy, ale presto je to vyborny a rychly gulasek :-p:-):yes: dekuju :-)

Katko, řecky jako ty neumím a jméno pokrmu opravdu nevím, my to měli jako jedno z více jídel na "švédských stolech" k večeři, Na recept jsem se v hotelu neptala, spíš jsem si ho odvodila a převedla do českých poměrů.

Jak se jmenuje řecky tohle jidlo?

Kroupovko, to je jeden z vyjímečných receptů, u kterých si nedokážu představit chuť toho jídla a o to víc mě láká. Tak až vyzkouším oboduji, nebo ne;-):-)

Moc pěkný receptík:yes:

Tak už vím, kam mám jít na večeři:-)):yes:

Tak fetu zbožňuju, musím vyzkoušet. :-p

To vypadá mnamkově! Bodík pro tebe!:-p:yes:

Tématické fráze:
řecký guláš z krůtího masa, řecký guláš, maso s olivami, kureci recky gulas, co je řecký guláš, recky gulas s kureciho masa, řecký hrnec, řecký vepřový guláš, řecky gulas z kuřeciho masa, řecký kuřecí guláš, kuřecí guláš s olivama, řecký krůtí guláš, rajské s olivami, nejlepsi recky gulas, recepty s olivamy, recepty s olivami, recept s olivami, kuřecí guláš s olivami, řecký kuřecí guláš, nejlepší guláš

Suroviny:
prsa kuřecí, krkovice vepřová, maso uzené, cibule, víno červené, olej olivový, protlak rajčatový, sůl, pepř, bobkový list, máslo, česnek, olivy zelené, tvaroh slaný, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu