Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 279 kJ / 1 262 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,86 g |
Tuky | 88,02 g |
Vláknina | 5,75 g |
Cholesterol | 260 mg |
Sodík | 108 mg |
Sůl | 0,26 g |
Sacharidy | 100,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Příprava náplně :
Šťávu ze zavařeného ananasu rozdělíme na dvě části. Do jedné dáme nabobtnat želatinu asi na 20 minut. Druhou svaříme s cukrem. Potom ji odstavíme a přimícháme nabobtnalou želatinu. Ohřejeme a ochladíme. Šlehačku ušleháme se ztužovaček, opatrně do ní přimícháme nadrobno nakrájený nebo rozmixovaný ananasový kompot a vlažnou želatinu. Krok 2: Vychladlou roládu nakrájíme na plátky. Krok 3: Hlubší kruhovou mísu o průměru asi 22cm vymastíme a vyložíme ji připravenými plátky rolády (těsně jeden vedle druhého). několik plátků si necháme stranou. Krok 4: Ananasovou náplň nalijeme do středu mísy, aby byla trochu nad okrajem poslední vrstvy. Krok 5: Na povrch náplně položíme zbytek plátků rolády. Takto dáme ztuhnout do ledničky do druhého dne. Krok 6: Druhý den vyklopíme kopec na talíř. Aby se lépe vyklopil, ponoříme mísu na chvíli do horké vody.
Šťávu ze zavařeného ananasu rozdělíme na dvě části. Do jedné dáme nabobtnat želatinu asi na 20 minut. Druhou svaříme s cukrem. Potom ji odstavíme a přimícháme nabobtnalou želatinu. Ohřejeme a ochladíme. Šlehačku ušleháme se ztužovaček, opatrně do ní přimícháme nadrobno nakrájený nebo rozmixovaný ananasový kompot a vlažnou želatinu. Krok 2: Vychladlou roládu nakrájíme na plátky. Krok 3: Hlubší kruhovou mísu o průměru asi 22cm vymastíme a vyložíme ji připravenými plátky rolády (těsně jeden vedle druhého). několik plátků si necháme stranou. Krok 4: Ananasovou náplň nalijeme do středu mísy, aby byla trochu nad okrajem poslední vrstvy. Krok 5: Na povrch náplně položíme zbytek plátků rolády. Takto dáme ztuhnout do ledničky do druhého dne. Krok 6: Druhý den vyklopíme kopec na talíř. Aby se lépe vyklopil, ponoříme mísu na chvíli do horké vody.
Zveřejněno 12. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roládový kopec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2pK
Moje poznámka
Roládový kopec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2pK
Nejnovější recepty
Restovaná zelenina jako ratatouille po našem
Přidáno před 12 hodinami
Bábovka s čokoládou a kokosem
Přidáno před 21 hodinami
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 16. 9. 2025 16:01:02
Kuřecí karí
Přidáno 16. 9. 2025 14:02:01
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno 16. 9. 2025 05:48:45
Indické kuřecí nudličky
Přidáno 15. 9. 2025 20:10:14
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 19 minutami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 27 minutami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 1 hodinou
Brokolice s Nivou
Dede. před 1 hodinou
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 2 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 2 hodinami
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 3 hodinami
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 4 hodinami
Vydatná mrkvová polévka s vločkami - i pro nejmenší
jana1974 před 5 hodinami
Knedlíčky gyoza plněné mletým masem
Tomas21 před 6 hodinami
Tématické fráze:
roládový dort,
dort charlota,
piškotová šarlota,
roladovy dort zelva,
charlota z rolady,
charlota dort,
náplně do dortů,
piškotový dort recept,
dezert sarlota,
piškotová charlota,
ananasová roláda,
dezert charlota,
dort šarlota,
jahodová šarlota,
piškotová roláda s marmeládou,
charlotta moučník,
dort charlotta,
moučník kopec,
roládový dort z misky,
ananasová charlota
Suroviny:
šlehačka,
kompot ananasový,
kompot ananasový,
cukr krystal,
želatina,
ztužovač šlehačky,
cukr moučkový
Komentáře (5)