Postup přípravy
Krok 1: Mleté maso smícháme s kořením a utřeným česnekem - není na závadu i jemně posekaná cibulka.
Krok 2: Pomalu osmahneme na trošce oleje (nepřehánět, maso si pustí šťávu). Přidáme na jemno posekaná játra a můžeme přidat i umletou pikantní klobásu, podlijeme trochou dezertního vína a dusíme do měkka. Přidáním rajčat nebo papriky vůbec nic nepokazíme.
Krok 3: Na trošce oleje osmahneme do zlatova (jen tak lehce, briketu z toho nepotřebujeme) z jedné strany plátek chleba, potřeme ho taveným sýrem a opečeme z druhé strany.
Krok 4: Na topinku (na stranu se sýrem) dáme vrstvu (asi 1,5-2 cm) masové směsi, na směs dáme volské oko. Pokud nemáte šilhající slepice, které snáší šišaté vejce, je dobré ho udělat na nakloněné pánvi, aby mělo oválný tvar. Chce to nechat žloutek vevnitř polotekutý. Prostě tak akorát. Salmonelu vem čert.
Krok 5: Pak dáme navrch na topinku na jednu půlku bílé a na druhou červené sterilované zelí - nevařit!
Krok 6: Pak už jen posypeme strouhaným sýrem a pokapeme kečupem.
Zveřejněno 3. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pytlácká topinka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l2LJ
Moje poznámka
Pytlácká topinka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l2LJ
Nejnovější recepty
Sýrové placky
Přidáno před 2 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 3 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 3 hodinami
Mleté kuřecí kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 14 hodinami
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 14 hodinami
Dort z listového těsta
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Indická čočka s batáty
micurka před 2 hodinami
Celozrnné housky
Manik před 2 hodinami
Margot koláč s jablky
jestedka před 4 hodinami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
KrisZaezemi před 4 hodinami
Řepánky
Jitkazmecka před 4 hodinami
Zapečené těstoviny s houbami
KrisZaezemi před 4 hodinami
Jablkový křen
cookamater před 4 hodinami
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 15 hodinami
Kuře na celeru
JanaPav před 16 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 16 hodinami
Tématické fráze:
zapečene topinky,
topinky bez oleje,
topinky jinak,
pytlácká,
pokecaný koláč,
zapečená topinka,
topinka trochu jinak,
topinky trochu jinak,
pytlácké oko,
topinky s mletým masem,
topinka jinak,
pytlácká oka,
pytlacka pochoutka,
topinky s taveným sýrem,
maso na topinky,
pokecaný koláč recept,
topinka bez oleje,
pytlácká směs,
pytlacke zeli,
topinky pro navstevy
Suroviny:
chléb,
vejce,
zelí bílé sterilované,
zelí sterilované červené,
maso mleté,
játra vepřová,
sýr tavený,
víno červené dezertní,
sýr strouhaný,
kečup sladký,
koření provensálské,
paprika sušená sladká,
koření chilli,
omáčka worcesterová,
česnek,
olej,
sůl,
pepř
Komentáře (7)
Za tu chybějící fotku se omlouvám. Shodou okolností jsem tyhle topinky dělal pro návštěvu před cca 10 dny (mimochodem měly obrovský úspěch) a tyhle stránky jsem objevil až pak. Takže, jakmile je budu dělat znovu, vyfotím a přidám k receptu. Slibuji.
Zdravím