Masové hašé
Zbylo vám vepřové maso a rádi byste ho zužitkovali? Připravte masovou haši jako od babičky a ze zbytků se rázem stane velmi chutný pokrm. Masa musí být ve směsi více než pečiva, dochucená je česnekem a majoránkou. Následně se směs upeče a můžete servírovat.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 409 kJ / 1 054 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 120,55 g |
Tuky | 21,23 g |
Vláknina | 10,65 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 1,21 g |
Sůl | 2,76 g |
Sacharidy | 90,98 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Masové hašé
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O8ER
Moje poznámka
Masové hašé
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O8ER
Nejnovější recepty
Králík s cibulovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Mrkvová bábovka
Přidáno před 17 hodinami
Bažantí stehna nadivoko
Přidáno před 20 hodinami
Domácí houbová paštika se sýrem
Přidáno před 21 hodinami
Směs mořských plodů obalená a smažená
Přidáno 7. 10. 2025 06:07:50
Pomazánka ze sýrů a šunky
Přidáno 6. 10. 2025 20:48:13
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččin hrníčkový jablečný koláč
Merylas před 29 minutami
Tvarohovo-jablečné postrouhané řezy (bezvaječné)
veronika_straka před 1 hodinou
Rakytníkový sirup zastudena
Receptynove před 12 hodinami
Mrkvovo-česneková polévka
Valis před 13 hodinami
Koláč s hruškami
Jessie před 14 hodinami
Pomazánka z vepřového masa
iveta.kroul před 15 hodinami
Pikantní kuřecí maso na zelenině
Danoouch před 15 hodinami
Kuskus s mletým masem
vendycervenkova před 16 hodinami
Květáková polévka s vločkami a čerstvou majoránkou
wimra před 17 hodinami
Výborný rychlý makovec
Kottatko před 17 hodinami
Tématické fráze:
haše,
recept hase,
haše recept,
haše z vepřového masa,
recept na haši,
vepřové hašé,
vepřová haše,
haše z mleteho masa,
recepty haše,
recept na masovou haši,
recept na haše,
masová haše, brambor,
haše z vařeného vepřového masa,
masová-haše-recept,
hase recepty,
hovězí hase,
jak se dela hase,
masové hašé pečené,
jak se vaří masové hašé,
recepty vepřová haše
Suroviny:
maso vepřové,
vývar masový,
rohlík,
cibule,
sádlo,
majoránka,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
sádlo,
strouhanka
Komentáře (35)
Jen bych chtela ricit, opravdova haze se dela z mleteho, nebo jemne nakrajeneho, tepelne upraveneho masa, zahusteneho strouhankou, bramborem ci namocenym rohlikem, muze byt i vajickem.
V kazdem pripade bych "kutrovani" vynechala, pak uz to neni hase, ale kase
A co se týše hašé / haše, tak spisovná čeština už dnes připouští obě verze https://prirucka.ujc.cas.cz/?id=ha%C5%A1e&dotaz=ha..., stejně jako se z italských spaghetti staly normální české špagety. Jazykový vývoj nezastavíš.
D-ý den, hašé je z francouzského hachis a znamená hašé, sekaná
(hachis de boeuf - hovězí hašé; hachis de porc - vepřová hašé, sekaná; hachis á farcir - nádivková směs; hacher - sekat;
Velmi zajímavý recept na hašé je v detektivce Rexe Stouta - přidává vnitřnosti. Ahojky KH.
colombo 65
Tvůj rcp mi spíše připomíná jitrnicový prejt a ten je moc dobrý.
Takže tisíceré díky za recept, protože ten vypadá báááječně
Bod napřed...
Haše je dobrota a dávám jí bodík
Jinak k tvému dotazu ohledně původu slova "hašé" - domnívám se, že to je počeštěné anglické "hash", které má sice mnoho přenesených významů, ale jedním z nich je i sekaná, sekané maso atd...a naši předci asi převzali od anglosaských kmenů...(nebo to Angličani převzali od nás???