Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedínský guláš

Klenot pocházející z Maďarska, který jsme si u nás rychle oblíbili – to je segedínský guláš. Šťavnaté vepřové maso a kyselé zelí dodávají jídlu charakteristickou chuť. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept, my si tentokrát ukážeme tradiční postup "jako od maminky".

Hodnocení receptu je 5,0 (94×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min platí pro přípravu v tlakovém hrnci

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava, platí pro přípravu v tlakovém hrnci)

25. 3. 2008 22:36

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Nutriční hodnoty

Energie4 505 kJ / 1 077 kcal
Bílkoviny116,89 g
Tuky34,16 g
Vláknina26,74 g
Cholesterol 361 mg
Sodík 4,31 g
Sůl10,60 g
Sacharidy65,65 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Podáváme s knedlíkem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Simuli Simuli

11. 5. 2013 22:13

táák a oběd na zítra je hotov :-p segedýn je ještě teplý a móóć dobrý;-) Zelý jsem vařila společně s masem (ale každý jak je zvyklý) a přidala trošku cukru (máme radši vše sladší). Do zítra se naleží a bude na :yes: už ho píši do své kuchařky :-))

Loren

26. 4. 2013 09:41

Saska Radek: máte něco proti Rumunsku ? :-O

Eva

7. 4. 2013 15:40

Segoš jsem dneska udělala a opravdu jednička!! Někdo asi raději suchší,ale já ho miluji zrovna takto-jako od maminky..i ten stroužek česneku jsem dala..nemá chybu,i manžel ocenil :-) :yes:

Hungarkamion

23. 3. 2013 17:30

igen...:-D

hudbanasvatbu.cz

21. 3. 2013 20:30

Do pravého Segedinu,tak jak se dělá v Maďarsku smetana nepatří:-)

Saska Radek

15. 3. 2013 15:05

Dobrý, ale ten výraz "ZAKLECHTKA" je fakt hroznej.Jsme v Čechách nebo v Rumunsku.

Marika

26. 2. 2013 20:07

Dělala jsem tento recept a je výborný,doporučuji!!:yes::yes::yes::yes:

ilca.1

7. 12. 2012 10:15

Segedín nemá chybu,zelí jsem vařila společně s masem,přijde mi že omáčka je tak lepší.dávám bodíka a přidávám mezi oblíbené recepty:yes:

ilca.1

7. 12. 2012 09:00

dnes jdu vyzkoušet tento recept.už mám na něj velkou chuť.:-)

peta

6. 12. 2012 14:21

:-))dobre ale ja to varim dohromady maso a zeli

veru

5. 12. 2012 15:47

včera jsem ho uvařila podle tohodle receptu ale furt mi tam něco chybělo.. a až dneska mi došlo že tam prostě chybí bobkáč a nové koření :) ale jinak super :yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 12. 2012 17:17

Zuzana : Záklechtka není jíška!! Je to mouka rozmíchaná ve vodě.:-)

Zuzana

1. 12. 2012 17:16

Joza: to bude asi jiška :)

Joza:

Joza

12. 10. 2012 15:37

OMG co to je zaklechtka? :-//

VeronikaHrozna

13. 1. 2012 18:43

Pane Pekáči:To nám prodávají takovou papriku v našich obchodech - barvy tlučené cihly.

1 4 5 6 7 8 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: segedínský guláš segedínský guláš segedínský guláš z vepřového segedinský guláš z vepřového masa segedinsky gulas recept segedínský guláš recept segedynsky gulas recept na segedínský guláš recept na segedínský guláš segedin recept segedín segedinský guláš se smetanou jak se děla segedinský guláš recept na dobrý segedínský guláš segedínský guláš recept z vepřoveho masa segedínský guláš recepty recept segedínský guláš recept segedínský guláš segedínský guláš -recept szegedinský guláš

Suroviny: plecko vepřové, cibule, kmín celý, paprika sušená sladká, olej, sůl, pepř mletý, zelí kysané, mouka hladká, smetana

TopRecepty.cz

Segedínský guláš

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wLJ