Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čalamáda moc dobrá

Doma sterilovaná směs zeleniny neboli čalamáda, kterou můžeme vytvořit z přebytků ze zahrádky, je skvělý způsob uchování zeleniny do další sklizně. Pikantní čalamády používáme všude tam, kde bychom použili sterilované okurky.

Hodnocení receptu je 5,0 (123×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 65 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby odležení

90 min (65 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby odležení)

30. 9. 2010 09:04

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie19 896 kJ / 4 755 kcal
Bílkoviny13,24 g
Tuky303,40 g
Vláknina29,45 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 56,25 g
Sůl140,50 g
Sacharidy481,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hoskovavl

12. 1. 2014 13:30

Romana:Zavařuje se to jako třeba okurky. Já to dělám 15 minut na 80°C

Romana

11. 1. 2014 11:59

Jak to prosím vás zavařím,nikdy jsem to nedělala..Děkuji :-)

hoskovavl

10. 12. 2013 12:24

jan:nejde o překlep jsou to g né deka

jan

9. 12. 2013 21:01

Ahoj, čalamáda vypadá dobře. Jen dotaz, je-li ten cukr a sůl myšleno opravdu 400g cukru a 140g soli. Předpokládám, že jde o překlep? ;-)

Jožin Maly

25. 10. 2013 15:26

Tento měsíc dnes dělám již druhou dávku.Výborná!!!

edulik2

12. 10. 2013 08:52

hoskovavl:
dakujem,cez vikend ju budem robit,urcite vam dam vediet ako chutila:)

hoskovavl

6. 10. 2013 06:43

edulik2: hlávku určitě větší. Třebas i obří.

edulik2

5. 10. 2013 12:49

Veľmi sa mi pači váš recept,nakoľko sa tam nemusi davať deko,
chcela by som čalamadu urobiť,ale neviem,koľko asi kg myslite toho
1x zeli
dakujem,s pozdravom Edita z Bratislavyedulik2@azet.sk

hoskovavl

24. 9. 2013 19:04

všem moc děkuji za hezké komentáře a ještě hezčí fotečky.:-8

aisha

24. 9. 2013 16:13

Vyborna calamada, pridala jsem fotku a bodik..:yes::yes:

Barbusa Barbusa

14. 1. 2013 18:39

:yes::yes::yes::yes::-p

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 10. 2012 21:23

magdalenka: budu ještě muset někde splašit václavky, mi děláš chutě!!

magdalenka magdalenka

12. 10. 2012 20:29

hoskovavl:ja václavky povarím a zamrazím - kulajda, pod mäso atď. Včera som robila tú čalamádu s václavkami podľa Jany.

hoskovavl

12. 10. 2012 20:24

Jana Remkova:Já je dávám,teda dávala do octa a pak zavařovala. A když bylo třeba tak jsem jen zcedila lák a šup s nima pod maso.:-p

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 10. 2012 20:11

hoskovavl: no, naši byli včera na Bukovci na houby a našli jen málo. Zato václavek tam byla kupa a mohli vzít víc. Ještě bych je šoupla do sádla:-p, právě na ten guláš;-)

1 4 5 6 7 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: čalamáda čalamáda recept recept na čalamádu domaci calamada čalamády jak se dělá čalamáda recept na domácí čalamádu domácí čalamáda recept calamada bez zavarovani recept čalamáda recepty na čalámádu recepty na čalamády čalamáda recepty výborná čalamáda výborná domácí zeleninová čalamáda recept na dobrou čalamádu recepty čalamada zavařování čalamáda jak udelat calamadu zavarovani calamady

Suroviny: zelí hlávkové, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, cibule, mrkev, ocet, olej, cukr krystal, sůl

TopRecepty.cz

Čalamáda moc dobrá

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nOJE