Suroviny
Porce: 55 skleniček
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 841 kJ / 440 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 19 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 110,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na spodek sklenice dáme 2 - 3 kolečka mrkve, petržele, cibule a kousek kopru, naskládáme očištěné okurky do půlky sklenice a znovu dáme zeleninu, ale už bez kopru, zalijem nálevem.
Krok 2: Víčka povaříme v jarové vodě, aby trošku změkla guma, potom propláchneme pod tekoucí vodou, já vička (gumku) vytírám octem.
Krok 3: Nejlepší ale víčka jsou, která už byla používaná. Sterilizujeme na 85°C asi 20 minut od bodu varu, potom hned sundáme z plotny. Jak je sundáte z plotny, dát na chladné místo na dlažbu a na zavařené sklinky dát mokrý hadr. Tento lák dělám 6 let .
Zveřejněno 13. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zavařené okurky + nálev
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y5N0
Moje poznámka
Zavařené okurky + nálev
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y5N0
Nejnovější recepty
Vanilkové pralinky
Přidáno před 2 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 5 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 6 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 9 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno 17. 12. 2025 13:26:45
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboráky
jahodp před 22 minutami
Zapečené vepřové plátky
jahodp před 25 minutami
Kilimandžáro
jahodp před 30 minutami
BeBe střecha
jahodp před 32 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
jahodp před 35 minutami
Vídeňské brambory
poirotka před 1 hodinou
Nepečené Lotus kuličky
Mich4el před 1 hodinou
Muffiny s kousky čokolády
ZoeRumpikova před 4 hodinami
Kokosovo-pomerančové crinkles sušenky
veronika_straka před 4 hodinami
Těsto na pizzu
Filomenka před 4 hodinami
Tématické fráze:
nejlepší zavařené okurky,
zavařené okurky,
zavareni okurek,
nálev na okurky z deka,
zavařený kopr,
zavařený hrách,
zavarene okurky z deka,
kopr do okurek,
okurky bez kopru,
zavařené okurkové řezy,
okurky v deku,
zavaření kopru,
jak zavařít okurky,
zavařené okurky bez kopru,
kopr zavařený,
zavareni okurku,
okurky zavaření,
nálev na okurky,
navod na nalev okurky,
zavareni okurek bez deka
Suroviny:
voda,
ocet,
deko,
sacharin,
cukr krystal,
Komentáře (7)