Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 837 kJ / 1 395 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 156,73 g |
| Tuky | 67,47 g |
| Vláknina | 6,76 g |
| Cholesterol | 448 mg |
| Sodík | 4,25 g |
| Sůl | 10,50 g |
| Sacharidy | 36,85 g |
Postup přípravy
Uvařené maso nakrájíme na silnější plátky. Krok 7: V pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme maso, které poklademe plátky sýra a podlijeme asi 100 ml vývaru. Krok 8: Přikryjeme pokličkou a necháme sýr trochu roztavit. Krok 9: Podáváme horké s vychladlou omáčkou a např. vařenými bramborami.
Zveřejněno 29. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vařené hovězí s modrým sýrem a cumberlandskou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r91L
Moje poznámka
Vařené hovězí s modrým sýrem a cumberlandskou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r91L
Nejnovější recepty
Rizoto pro žlučníkáře
Přidáno před 51 minutami
Uzené maso na smetaně se zeleninou
Přidáno před 1 hodinou
Žampiony v těstíčku (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 1 hodinou
Avokádová pomazánka s Lučinou (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 3 hodinami
Vývar z mletého masa
Přidáno před 3 hodinami
Dietní tvarohová pomazánka
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší vaječný koňak
PetMet1980 před 9 minutami
Kefírová buchta - rychlovka
Jitunada před 1 hodinou
Lahůdkový francouzský salát
KatkaCechova před 1 hodinou
Pikantní čočková polévka se zeleninou
trdlo před 1 hodinou
Dušené srbské rizoto s mletým masem
Lucinka_pucinka před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
marketa.volsicka před 2 hodinami
Sněhové pusinky/kokosky, které se mi vždy povedly
Davidook21 před 2 hodinami
Kuřecí přírodní plátek
vitekdolivka před 2 hodinami
Fofr broskvový koláč
Martula před 3 hodinami
Domácí langoše
Jan Nemec před 3 hodinami
Tématické fráze:
vařené hovězí recepty,
vařené hovězí s vařenými bramborami,
vařené hovězí,
vařené hovězí maso s omáčkou,
vařené hovězí recept,
hovězí maso recepty,
omáčka z vařeného hovězího masa,
hovězí s tatarskou omáčkou,
uprava hověziho masa vařením,
hovězí vařené recept,
omáčka z vařeného hovězího,
varene hovezi maso s tatarkou,
vařené hovězí s bramborem a tatarkou,
recepty vařené hovězí,
hovezi maso na pomerancich s omackou,
hovezí zadní se sýrem,
vařené maso s omáčkou,
hovezi s bramborami a omackou,
varene dobroty,
polévka z více druhů masa vařená několik hodin
Suroviny:
maso hovězí,
sýr s modrou plísní,
koření nové koření,
cibule,
bobkový list,
sůl,
máslo,
pomeranče,
citron,
voda,
víno portské,
džem rybízová,
brusinky,
zázvor čerstvý,
hořčicový prášek,
pepř,
sůl,
ocet,
omáčka worcesterová
Komentáře (22)
Maso je třeba dokonale odblanit, opéct dohněda a vařit až do chvíle, než se začne "rozpadat", takže několik hodin nechat mírně probublávat, případně dolít vroucí vodu a potom je nejen měkounké, ale i vývar je silný. Vývar jsem použila na jiný pokrm z druhého kusu hovězího, ale recept přidám asi až zítra... Ale samozřejmě je vhodný i na hovězí polévku.
Otto, použila jsem śedlčanský Modřenín a musím konstatovat, že tento sýr se opravdu povedl...