Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzské brambory v mléce

Hodnocení receptu je 4,8 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rimanka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 360 kJ /
1 998 kcal
Bílkoviny124,38 g
Tuky138,02 g
Vláknina10,62 g
Cholesterol 1,32 g
Sodík 4,71 g
Sůl11,34 g
Sacharidy62,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Osmahneme na oleji pokrájenou cibuli, na ní dáme osmahnout špekáčky nakrájené na malé kostičky. Krok 2: Když jsou špekáčky červené, zasypeme oloupanými skrz kostičkový kráječ protlačenými bramborami. Krok 3: Přidáme vařená vejce na drobno, hrášek, česnek, pepř, kmín, promícháme a zalejeme půl litrem mléka. Krok 4: Dáme zakryté péct tak na 1 hodinu do trouby. Krok 5: 10 minut před dopečením pokryjeme sýrem.

Takto dělá francouzské brambory moje maminka a jsou výborné a šťavnaté. Chuť se vůbec nedá srovnat s klasickými franc. bramborami s uzeným masem. Tyto jsou o mnoho lepší!

Zveřejněno 18. 11. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzské brambory v mléce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LJNA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzské brambory v mléce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LJNA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Eja57: Už to chápu, co je Valašská kyška vím.;-) To je fakt, že to je opravdu kyselé mléko, to mě nenapadlo. Použít tuto kyšku by v tomto případě určitě šlo.

Dajda: no myslím kyšku, kyselé mléko, kefir nebo acidofilni je už něco jiného podle mne...a Valašska kyška je k dostání

Eja57: Myslíte podmáslí, kefír, acidofilní mléko? U nás se kyška říkalo právě kyselému mléku. :-)

Dajda: jojo, na zapékane brambory fr i jiné kysanou smetanu používám a je to moc dobre....mozna by šla použít i kyška, nezkoušela jsem....

vincentka: Z podobných surovin dělala "rakotkrumple" - maďarské zapékané brambory babička mé kamarádky. Kolečka nakrájených uvařených brambor navrstvila do zapékací mísy, proložila je kolečky špekáčků nebo točeného salámu a vařených vajec a zalila kyselým:-! mlékem. Hotový pokrm měl pikantně nakyslou chuť. Jenže dneska Vám mléko nezkysne, protože je upravené tak, aby dlouho vydrželo, a točeňák nebo špekáčky je polystyrén smíchaný s rozemletými kůžemi z kuřete (nic proti nim, zlatá, vypečená kůžička na pečeném kuřátku je skvělá, ale do uzenin opravdu nepatří). Tak snad použít kysanou smetanu a uzeninu z nějakého dobrého vyzkoušeného zdroje!

Tak tomu říkám mňamka:) děkuji za tento recept:)

<3

Byly výborné :-* posílám bodík :yes:

To je to, co jsem dnes hledala všude možně a našla :-D jdu na ně, pak dám vědět, jak dopadly ;-):-)):yes:

Super :) Uz zapekam jen podle tohoto receptu :):yes:

pražské brambory!

Jsou bajecne, davam bodik :yes::-p

Já je dělám se smetanou a přidávám nakládanou kapii a okurku, jsou v tom výborný. Vejce vařím také natvrdo.

..a u nás budou za chvilku k večeři... ;-)

JKpipule 3. 2. 2011 10:23
Tak dnes jsou k obědu, dám vědět jak dopadly, ale určitě budou supeeeer:-K

Načíst další komentáře (8)

Tématické fráze:
francouzské brambory, výborné francouzské brambory, francouzské brambory s mlékem, francouzské brambory 10 minut, francouzské brambory recept, luxusní francouzské brambory, brambory v mléce, recept francouzské brambory, zapečené brambory s mlékem, šťavnaté francouzské brambory, brambory, recepty francouzske brambory, recepty z brambor, francouzské recepty, babiččiny francouzské brambory, prazske brambory, francouzsky mléko, luxusni francouske brambory, francouzske brambory mleko, francouzská jídla

Suroviny:
brambory, špekáček, vejce, mléko, hrášek, cibule, česnek, sýr, kmín celý, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu