Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jogurtové věnečky se skořicí

Kynuté bochánky s ozvláštněním tvarem a sladkou náplní budou oblíbenou svačinou školáků i doplňkem odpolední kávy. Pokud si navíc práci zjednodušíte pomocí domácí pekárny, bude efektní pečivo bez velké námahy brzy zdobit váš stůl.

Hodnocení receptu je 5,0 (146×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby kynutí

50 min (35 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

18. 11. 2010 18:50

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 580 kJ / 1 573 kcal
Bílkoviny44,68 g
Tuky38,15 g
Vláknina10,16 g
Cholesterol 15 mg
Sodík 476 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy257,58 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jitka+2

22. 2. 2011 16:30

Teď jsem je dodělala a jelikož se mi toho zdálo málo jenom ze 300 g mouky,tak jsem to rovnou zkusila ze 2 dávek a modlila se,co to udělá v pekárně.Dopadlo to super,těsto zůstalo tam kde mělo a ještě,že jsem toho udělala 2x tolik. Doma 3 chlapi (milující buchty). Měla jsem z toho 18 kousků,ať to můžou taky děti a nemusí se jim to půlit.Radši jsem jeden kousek hned ochutnala,protože asi budou hned pryč.Jsou výborné,akorát tam příště musím dát víc másla,cukru i skořice.Přidávám bodík.:yes:+62.

kerolen

20. 2. 2011 00:10

Opět jsem dělala, opět jsou skvělé:yes:

jana

18. 2. 2011 11:34

Cathleen, díky moc, nemám zatím zkušenosti s kynutým těstem... Tak Tvůj recept bude moje premiéra :) Dám vědět, jak jsme vykynuly! :)

cathleen cathleen

18. 2. 2011 07:57

Jani, nevadí, klidně se ptej...jogurt neohřívej, stačí ho pár hodin předem vytáhnout z lednice.
A kvásek? Vše vem z odvážených surovin z receptu: smíchej 50 ml vlažné vody, 2 lžičky cukru, všechno droždí a rovnou lžíci hladké mouky - mělo by ti vzniknout mírně řidší těstíčko = kvásek. Nech ho v teple, až viditelně zvětší svůj objem (odhadem 15-20 minut). Pak ho smíchej s ostatníma surovinama = těsto. To musí opět v teple kynout, než zdvojnásobí svůj objem a pak ho propracuj a už pokračuj podle receptu (nakrájet na dílky atd....);-)

jana

18. 2. 2011 03:29

Cathleen, pardon za "začátečnickou" otázku. Pokud nemám pekárnu a také bych chtěla udělat těsto v ruce, kvásek se dělá z kterých surovin přesně a jak dlouho pak těsto kyne? A jogurt předtím mírně ohřát? Děkuji moc a mňam předem! :)

cathleen cathleen

17. 2. 2011 13:23

:-)samo, ze to pujde realizovat i bez pecky! Udelej kvasek, pridej zbytek surovin a vymichej testo,ktere nechej nakynout.
Dal uz podle receptu.

Marsi Mesi

17. 2. 2011 13:11

No jo, já nemám pekárnu;-( mám jen troubu...a teď myslím tu pečící:-D holky snad to půjde i normálně bez pekárny ne? Vykynout, upéct, sníst..postup podobný ne?:-):-)) vypadají moc hezky:-K:yes::yes:

cathleen cathleen

16. 2. 2011 12:28

Magdalenko, díky!:-*:-K

magdalenka magdalenka

15. 2. 2011 21:04

Cathleen! Už som mala absťák, tak som nabehla k pekárni a vytiahla tvoj receptík. Cesto je ľahučké ako pena, venčeky sú chuťovo úžasné. Pridávam foto - nedokonalé, vyzerajú pripečené, ale nie sú, nešetrila som škoricou. Je mi potešením ti pridať 60-y bod!

cathleen cathleen

4. 2. 2011 07:27

Nenene, Marcelko, nic nemaž - jsem vděčná za každou fotku!:-K A moc ráda, že chutnaly:-8

marcelka395 marcelka395

3. 2. 2011 19:24

Cathlen dnes jsem vyzkoušela,také jsem je určitě nepekla naposledy,jsou:yes:bodík č.59 a fotečka-nemám je výstavní,ale to neva hlavně když chutná-kdyžtak fotku smažu;-)

kerolen

2. 2. 2011 19:40

Ivo, děkuji za dobrý recept, bodík jsem samo udělila:-K, prostě jsi šikulka a ještě k tomu velice ochotná;-). Vložila bych foto, ale jsem tu nová, tak ještě nevím jak na to :-(

cathleen cathleen

31. 1. 2011 18:24

:-))Děkuju, Báro. Věnečky máš moc hezké, i to řezání ozdobným rádýlkem je vidět a zdobí!;-):yes:

bara.it bara.it

31. 1. 2011 18:12

Cathleen, tak jsem neodolala a venecky taky vyzkousela. Co rici k tvym receptum. Snad jen, ze me jeste nikdy nezklamaly. Delala jsem venecky jednak se skorici a jednak i s kokosem a kakaem a byly vsechny moc dobre. Udeluji ti bodik :yes:57:yes: a kdybych mohla dala bych ti jeste jeden za dobry napad, jak venecky motat. Dovoluji si tez pridat fotku meho dilka - i kdyz teda neni tak vystavni jako vsechny ty ostatni tady:-O

cathleen cathleen

21. 12. 2010 07:48

:-8 Díky:-K

1 3 4 5 6 7 9

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: venecky kynutý věnec se skořicí kynuté těsto s jogurtem recepty se skořicí se skorici skořicové věnečky domácí věnečky voda se skorici recept na věnečky jogurtové recepty kynuté jogurtové těsto jogurtove venceky so skoricou pekarnomanie jogurtove testo jogurtove pečivo věnečky recept jogurtová b jogurtové kynuté těsto jarní věnečky jak udělat jarní věnec domácí pekárna věnečky

Suroviny: jogurt bílý, voda, cukr vanilkový, cukr krupice, olej, sůl, droždí, mouka hladká, cukr, skořice mletá, máslo

TopRecepty.cz

Jogurtové věnečky se skořicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M105