Suroviny
Porce: 2 veky
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 987 kJ / 4 060 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 170,00 g |
| Tuky | 20,00 g |
| Vláknina | 130,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 735,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špaldové veky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5Wpx
Moje poznámka
Špaldové veky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5Wpx
Nejnovější recepty
Vepřové kung-pao
Přidáno před 50 minutami
Tvarohový chlebíček se švestkami
Přidáno před 1 hodinou
Šunkoflekozelo
Přidáno před 4 hodinami
Dýňový chlebíček - muffiny
Přidáno před 6 hodinami
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 7 hodinami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Banánové vafle
Hajecna Katka před 15 minutami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
L.Komrska před 24 minutami
Budapešťská pomazánka
VerkaDvorakova před 36 minutami
Guláš staré rančerky
ErikaU před 45 minutami
Mazanec pro Irenku
RadunkaD před 46 minutami
České housky-rohlíky
RadunkaD před 52 minutami
Jablečná buchta s čokoládovou polevou
snezurka před 1 hodinou
Výborný piškotový korpus na dorty
ZoeRumpikova před 2 hodinami
Vepřové plátky s česnekem a majoránkou
tara23 před 4 hodinami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
Mish_Ellie před 4 hodinami
Tématické fráze:
veka ze špaldové mouky,
domaci veka ze spaldove mouky,
kvásková veka,
veka z žitne mouky,
veka ze špaldové mouky recept,
domácí špaldová veka,
domácí veka,
domácí pečivo ze špaldové mouky veka,
zitna veka,
špaldové večky,
domácí pekárna recepty,
celozrnná veka,
vaření ze špaldové mouky,
domácí bílá veka,
veka ze špaldovy mouky,
kváskové špaldové večky,
domácí veka se špalkovou moukou,
kvásková veka recept,
veka že ze špaldove mouky,
jak se dělá veka
Suroviny:
voda,
sůl,
cukr,
olej,
mouka špaldová hrubá,
droždí sušené
Komentáře (21)
Technika a vývoj ide ďalej a tak to má byť.
Jen snad bych se podělila.
Místo vody jsem dala mléka, dle potřeby (každý hrnek je jiný) prášku do pečiva pytlík a půl, těsto dala kynout a pak dle receptu ještě veky kynuly než se ohřála trouba. Těsně před vložením do trouby jsem na spod trouby vylila hrnek vody.
Dobrou chuť.
Zdeni, muzu se zeptat na co ten hrnek vody na spod trouby?
Ještě můžu dodat, že už se pečou, udělala jsem 2 ks a mám je velké jak hrom
Nevím čím to je, ale těsto se mi dost lepilo, musela jsem podsypávat moukou