Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 455 kJ / 348 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,98 g |
| Tuky | 27,67 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 90 mg |
| Sodík | 106 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 15,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do "papiňáku" dáme vařit omyté jazyky+sůl, celý pepř, nové koření+bobkový list (cca 20 min.) uvařené jazyky vyndáme - zchladíme studenou vodou a sloupneme, nakrájíme na plátky.
Krok 2: Do dalšího kastrolu dáme asi 5 dkg másla nebo olej+cibulku na kostičky+nastrouhanou zeleninu a orestujeme, zaprášíme moukou - trošku opražíme, přiléváme vodu z uvařených jazyků a metličkou vyšleháváme, aby se neudělaly žmolky, dochucujeme solí, octem a nakonec přidáme šlehačku. Pokud je omáčka řídká, ve šlehačce rozkvedláme ještě trochu mouky a zahustíme. Kdo chce může omáčku rozmixovat, aby tam nebyly kousky a byla hladká. Podáváme s knedlíkem. Také jsou k tomu dobré brusinky jako u pravé svíčkové.
Zveřejněno 11. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový jazyk vařený "a lá svíčková"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VNYz
Moje poznámka
Vepřový jazyk vařený "a lá svíčková"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VNYz
Nejnovější recepty
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 8 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 8 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 13 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 20 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 4 hodinami
Domácí piškoty
Marjet před 6 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 7 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 8 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 9 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 9 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 9 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 9 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 9 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 10 hodinami
Tématické fráze:
jak dlouho vařit vepřový jazyk,
vepřový jazyk,
vepřový jazyk recept,
vařený jazyk recept s omáčkou,
vařený vepřový jazyk,
uprava vepřového jazyka,
veprovy jazyk vareny,
svícková z veprového jazyka,
recept na vepřový jazyk,
vepřový jazyk recepty,
recepty veprovy jazyk,
vepřové jazyky,
vepřový jazyk na svíčkovou,
svíčková z vepřových jazyků,
veprovy jazyk na smetane,
hovezi jazyk svickova,
hovězí jazyk doba vareni,
recepty z vepřového jazyka,
recept na vepřové jazyky,
veprove jazyky varene
Suroviny:
jazyk vepřový,
voda,
sůl,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
zelenina kořenová,
cibule,
olej,
mouka polohrubá,
smetana
Komentáře (10)