Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pampeliškový med

Venku hřeje sluníčko a louky i zahrady svítí žlutými květy pampelišek. Také jste je chodili sbírat s babičkou a potom z nich vyráběli med? Samozřejmě to není med v pravém slova smyslu, spíše by se měl nazývat sirupem. Nicméně je levný a velice dobrý, doma ho zvládne připravit opravdu každý.

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 90 min + 24 hodin louhování

130 min (40 min příprava + 90 min tepelná úprava, + 24 hodin louhování)

3. 7. 2008 14:07

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie33 470 kJ / 8 000 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy2 000,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Renata

2. 5. 2012 17:21

Toprecepty.czahoj právě vařím med z pampelišek,už několikrát jsem ho dělala a je super prostě nám chutná víc jak od včeliček:-):-D:-Ktak to všichni zkuste dobrou chutˇ

Marek

1. 5. 2012 15:30

Děkuji za rady, pampelišky již mám umyté a převařené a jdu je dát ařit na medík... díky všem...:-))

honza forooooooo

1. 5. 2012 11:18

mnam mnam to dela stanislav :-K :yes: :-K :-! :-K mi jíme včeli mnamn mnan

františek

1. 5. 2012 11:16

mnam :yes: :yes: :-K :-8 :-p

jana

1. 5. 2012 11:13

:-K :yes: :-D :-D :-8 :-K :- :-! :-! :-p

tana

1. 5. 2012 10:27

dobry den zrovna jsem postavila vařit pampelišky doufam že se mi to podaří ,dam vam potom vědět :-D

Irena

1. 5. 2012 08:37

Marek:No, naši to dělávali tak, že pampelišky namočili přes noc, že broučci vyplavou. Pak to slili, proprali a teprve potom pokračovali podle receptu úplně stejně. Já to letos zkoušela, a ona plavou i pampelišky.. :-D Tak možná to bylo jen pro ten pocit, že to propláchli pořádně.. Ale jinak býval vždycky výborný, a hustý jak se kdy zadařilo.

spagetka spagetka

30. 4. 2012 12:38

Marek:dát do síta a jemňounkou sprchou prosprchovat, ne moc prudce, abys hlavičky "neoddělal", jde to rychle fááákt;-);-), nebo i jen do dřezu a pokud máš nastavitelný kohoutek se sprchou, tak tím ;-);-), pokud nemáš, tak tenký proud vody a hlavičky prohazovat, míchat - to už tušíš, jak to myslím ne?

Marek

30. 4. 2012 12:35

Zdravím, chtěl jsem vyzkošet Váš recept,ale vybírání broučků mě natolik štvalo :-( že jsem se na to vykašlal, proto prosím o radu jak vybírat broučky z hlaviček tak aby to netrvalo celý den :-D děkuji za odpověd...

Rendy

30. 4. 2012 10:08

A můžu citron úplně nahradit pomerančem?

Jana Pá

29. 4. 2012 10:46

ivča : on je opravdu tekutý, nikdy nebude hustý jako pravý včelí med:yes:, jako sirup je snad dobrý, ne:-?, pravý med z něj nikdy nebude:-D (včelky jsou na to šikulky a my holky vařící, zatím na to nemáme;-)):-D

ivča

29. 4. 2012 09:05

mam taky ten problem,podovaření moc řídky spiš jak sirup mužu ještě vylít do hrnce a znova vařit?

Miminobijec

28. 4. 2012 19:27

Mertula: To se musí vařit tak dlouho, až to zhoustne(přiměřeně):-)

ivča

27. 4. 2012 13:51

já ho jednou uvařila tak že sem ho lila do formiček a děti to lízali jak lízátko jak to bylo tuhé :-)))

Bára

26. 4. 2012 08:28

Já už jsem ho právě loni vařila a byl pěkně hustej a letos se mi nějak nepovedl;-(,myslíte že není mořné ho znova vylít a ještě povařit??:-8

1 4 5 6 7 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: med z pampelišek vyroba pampeliskoveho medu med z pampelišek recept recept na med z pampelišek med s pampelišek recept med z pampelisek výroba medu z pampelisek jak dlouho vařit pampeliškový med pampeliškový sirup jak udělat med z pampelišek jak se dela pampeliskovy med jak vyrobit med z pampelisek jak se dela med z pampelisek recept na med panpeliškový med pameliškový med recept na med s pampelišek recepty na med pampeliskovýmed pampeliskový sirup recept

Suroviny: květy pampelišek, voda, citron bio, cukr krystal

TopRecepty.cz

Pampeliškový med

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RZw