Roláda z vepřového boku na jarní cibulce
Tato roláda chutná skvěle. Navíc na řezu dobře vypadá a to hlavně díky zajímavé struktuře náplně. Pláty vepřového boku naplníme bůčkem, slaninou, hráškem, kabanosem a míchanými vejci. Nakonec dlouze pečeme při nižší teplotě.
Suroviny pro 12 kusů
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 31 706 kJ / 7 578 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 283,87 g |
| Tuky | 706,28 g |
| Vláknina | 12,05 g |
| Cholesterol | 1,98 g |
| Sodík | 8,89 g |
| Sůl | 21,04 g |
| Sacharidy | 19,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z vajec připravíme míchaná vejce.
Krok 2: Vepřový bok upravíme tak, aby vznikl velký plát. Postupujeme tak, že ho postupně nařezáváme jako harmoniku (vždy nedokrojíme a pak řežeme opačně).
Krok 3: Rozprostřeme a naklepeme přes mikroténovou fólii. Osolíme, opepříme, posypeme paprikou a potřeme hořčicí. Případné prohlubně, nebo příliš tenkou vrstvu, či dokonce otvůrky vyložíme dvěma dlouhými asi půl centimetru silnými plátky uzeného bůčku.
Krok 4: Celý plát masa pokryjeme anglickou slaninou.
Krok 5: Dále přidáme míchaná vejce, mrkve, hrášek a kabanos nakrájený podélně na čtvrtiny.
Krok 6: Pak roládu srolujeme a omotáme provázkem. Po povrchu ještě posolíme a posypeme drceným kmínem.
Krok 7: Vložíme do pečicí mísy s víkem. Podlijeme trochou vody a oleje a přidáme očištěný svazek jarních cibulek.
Krok 8: Pečeme spíše déle při nižší teplotě, aby se měla tlustá rolka čas propéct až do středu. Při teplotě 150-180 °C to trvá asi 1,5 hodiny. Přeléváme výpekem.
Zveřejněno 25. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roláda z vepřového boku na jarní cibulce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LY7w
Moje poznámka
Roláda z vepřového boku na jarní cibulce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LY7w
Nejnovější recepty
Kakaové pusinky
Přidáno před 1 hodinou
Linecké cukroví s mandlemi
Přidáno před 1 hodinou
Vánoční nepečená roláda podle Kamily Nývltové
Přidáno před 3 hodinami
Domácí arašídový nugát
Přidáno před 4 hodinami
Vánoční vaječný likér
Přidáno před 12 hodinami
Datlové měsíční koláčky (Mooncake)
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovesné banánové sušenky
Panova před 27 minutami
Bezlepkové linecké
Hankali před 29 minutami
Květákový mozeček s bramborami z jedné pánve
monyss před 1 hodinou
Nejlepší vyprošťovací česnečka
BronislavaP před 1 hodinou
Vánočka III
IvaBrabi před 2 hodinami
Tradiční kynutá vánočka
lenkadra před 2 hodinami
Vánočka II
JajkaP před 4 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
chatrca před 5 hodinami
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 12 hodinami
Vajíčka z trouby
Sahula před 13 hodinami
Tématické fráze:
veprovy bok rolada,
nádivka do vepřové rolády,
veprovy bok recepty,
vepřový bok recept,
jak rozkrojit bůček na roládu,
uzený bok recept,
uzený vepřový bok recept,
uzeny bok recepty,
rozkrojení masa na roládu,
veprový bok,
rozkrojeni bucku na roladu,
maso na jarni cibulce,
uzený roláda,
recepty z uzeneho boku,
bok rolada,
vepřové maso na cibulce,
bučková roláda,
rolada z veproveho bucku,
rolada bok,
telecí roláda z boku
Suroviny:
bok vepřový,
bůček uzený,
slanina anglická,
kabanos,
vejce,
baby mrkev,
hrášek mražený,
cibulka jarní,
hořčice plnotučná,
paprika sušená sladká,
kmín drcený,
sůl,
pepř mletý,
olej
Komentáře (8)