Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí chléb bez hnětení

Chcete si upéct domácí křupavý chléb, ale odrazuje vás složitý postup hnětení a překládání těsta? Právě pro vás je tento recept. Upéct podle něj chlebík zvládne doslova každý. Výsledek je vzhledem k vynaložené práci naprosto parádní.

Hodnocení receptu je 5,0 (186×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 50 min + doba kynutí

120 min (70 min příprava + 50 min tepelná úprava, + doba kynutí )

28. 2. 2011 15:28

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie29 748 kJ / 7 110 kcal
Bílkoviny211,75 g
Tuky32,75 g
Vláknina87,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,84 g
Sůl32,00 g
Sacharidy1 448,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Chléb je vynikající, křupavý a velmi jednoduchý.

Doporučuji plný hrnek 1/4 litru.

Trošku jsem recept upravil - 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek žitné mouky. Chleba je ještě lepší a vždy se povede.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

rolajs

23. 2. 2013 14:00

zdravím-večer si zadělám a stačí toho sušeného droždí? mě se to zdá málo enem půl KL děkuji za odpověď :)

Maruna

19. 2. 2013 12:12

Jo a zapomněla jsem napsát, že je ta změna receptu v mouce...1hr.hladké
2polohrubé
1žitné

Maruna

19. 2. 2013 12:07

Kvasnice normální jen rozdrobím na jemno do mouky,nedělám kvásek a ohnivzdorná mísa nepraskne,krásně se to v ní peče.Nedám na tenhle chleba dopustit,zkusila jsem i jen z hladké,ale není to ono,tenhle recept je nejlepší..Dobrou chuť!!!!

Iva

16. 2. 2013 23:56

Maruna:ty kvasnice necháváte vzejít (děláte kvásek)? Nebo je jenom rozdrobíte přímo do mouky? Zatím peču ze sušeného droždí a kyne to dlouho, někdy bych potřebovala, aby to bylo vykynuté dřív.

Julie

16. 2. 2013 15:40

Maruna: Nepraskne skleněná rozpálená mísa, když do ní vyklopím těsto?Musím chléb zkusit. Díky za recept a radu.:yes:

Irrena Irrena

14. 2. 2013 11:51

hanater:zásadně nevysypávám moukou a peču ho každý týden a nikdy se nepřilepí;-)

Irrena Irrena

14. 2. 2013 11:51

hanater:zásadně nevysypávám moukou a peču ho každý týden a nikdy se nepřilepí;-)

Maruna

11. 2. 2013 10:54

Je to nádherný a chutný chleba.Peču ve skleněné ohnivzdorné rozehřáté míse,dávám 2hr.polohrubé mouky,1hr.hladké, 1 žitné +další ingredience a nemá to chybu.
Zadělávám kvasnicemi na váhu a proto to nechávám kynout jen 5-6hod a chleba je výborný.Díky za recept!!!!:-p

leosek leosek

11. 2. 2013 09:52

hanater:Děkuji za pusu :-)):-))

hanater hanater

10. 2. 2013 21:32

leosek:jjjj svatá pravda, je to nesmysl:-) já dneska upekla svůj první chleba v životě:-D, šmankote, já měla radost:-)), jak malé dítě. Dělala jsem ho přesně podle receptu, co byl upravený a ve skleněném hrnci;-). Vůbec nic se nepřipeklo, chleba byl(už není) ňami ňami:-8 a příště peču zas. Tak leošku díky moc:-)) a za super recept posílám pusu:-8

leosek leosek

10. 2. 2013 10:47

danka:To je nesmysl.

danka

9. 2. 2013 20:55

hanater:
dávám 2 hrnky hladké a 2 hrnky žitné mouky, skleněnou formu je třeba vysypat hladkou moukou, jinak se chléb přilepí, mám to vyzkoušené, raději peču v nerezáku :)

hanater hanater

7. 2. 2013 20:06

........no tak jsem přečetla všechny komentáře a vim, že můžu použít i skleněný hrnec;-) no snad to o vikendu vyzkouším:-p

hanater hanater

7. 2. 2013 16:06

Dobrý den,ještě nikdy jsem chleba nepekla.Dá se péct i ve skleněném hrnci? Chtěla bych ho zkusit:-p.moc děkuju

dexulka

4. 2. 2013 15:31

Tak jsem upekla chléb dle tohoto receptu a musím pochválit :yes: Použila jsem žitnou celozrnnou,polohrubou a hladkou chlebovou mouku a čerstvé droždí.Přidala jsem také dýňová semínka,jak do těsta,tak na povrch.Recept řadím mezi naše oblíbené :-p Děkuji za inspiraci a posílám bod i foto :-8

1 17 18 19 20 21 31

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: chléba bez hnětení chleb bez hneteni domácí chléb chleba bez hnětení recept domací chléba recept na chleba bez hnětení chleba bez hnětení video domaci chleb recept domácí chléb za 12 kč pečení chleba bez hnětení recept na chleba chléb bez hnětení pečený v kastrolu nejlepší recept na domácí chléb chléb pečený v kastrolu nejlepší domácí chléb recept na domácí chleba recept na domácí chléb nejlepší domácí chleba domácí chleba recept chléb z pekáčku

Suroviny: mouka žitná, mouka hladká, kmín celý, sůl, droždí sušené, ocet, voda, mouka polohrubá, mouka hladká, mouka žitná, sůl, droždí sušené, ocet, voda

TopRecepty.cz

Domácí chléb bez hnětení

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B8PJ