Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí chléb bez hnětení

Chcete si upéct domácí křupavý chléb, ale odrazuje vás složitý postup hnětení a překládání těsta? Právě pro vás je tento recept. Upéct podle něj chlebík zvládne doslova každý. Výsledek je vzhledem k vynaložené práci naprosto parádní.

Hodnocení receptu je 5,0 (186×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 50 min + doba kynutí

120 min (70 min příprava + 50 min tepelná úprava, + doba kynutí )

28. 2. 2011 15:28

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie29 748 kJ / 7 110 kcal
Bílkoviny211,75 g
Tuky32,75 g
Vláknina87,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,84 g
Sůl32,00 g
Sacharidy1 448,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Chléb je vynikající, křupavý a velmi jednoduchý.

Doporučuji plný hrnek 1/4 litru.

Trošku jsem recept upravil - 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek žitné mouky. Chleba je ještě lepší a vždy se povede.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Pajaja

28. 2. 2012 14:56

Tak jsem chlebík konečně vyzkoušela a jsem naprosto nadšená! Povedl se mi. . . Mám takovou radost. :-8 Teď už můžu smazat všechny možné chleby, které jsem si tu uložila a vyzkoušela. Bohužel, nikdy to nebylo ono. Tenhle je vevnitř krásně porovitý a kůrka hezky křupavá, ale ne jak beton. Přidala jsem i fotky.;-)
Leošku, díky za recept! :yes::yes::yes:+

majda 2

25. 2. 2012 20:54

Myslím,že tolik fotek,jak má tento vynikající recept,se už tady nenajde.Taky jsem se dnes k němu vrátila a tiskla pro známé,kterým jsem o něm řekla,každý ho chválí!:yes:

senky senky

25. 2. 2012 20:30

Dneska jsem konečně vyzkoušela a skvostný chlebíček:yes::yes: sice trošku vzdoroval při pouštění se dna nerezové formy, ale po hlasitých domluvách si dal říct a pustil se:-D:-D Chutná nám, máme rádi chleby s velkými dírkami:-D:-D kulatím na 35 a přidávám foto:yes::yes:

pekarka

25. 2. 2012 18:54

nevim čím to je,ale po upečení je chleba zespodu bílý ne opečený,peču na spodním roštu.Kdo mi poradí kde dělám chybu:-?

leosek leosek

19. 2. 2012 14:41

šárka:Já taky ne autor receptu.

JanaDorazinova JanaDorazinova

19. 2. 2012 14:24

šárka: nedávala bych čerstvé droždí;-)

šárka

19. 2. 2012 14:18

můžu dát místo sušeného droždí droždí v kostce nebo se mi to s tím nepovede?

helca71

18. 2. 2012 18:26

Ještě nikdy jsem na těchto stránkách nikam nepsala,ale ted prostě musím.Ten chleba je vážně úžasný.Žádná velká práce s ním není a chutná výborně.Pekla jsem už několikrát a přesto,že nejsem žádná velká pekařka,vždy se povede.Je skvělé,že je tolik lidí,ochotných se podělit o dobré recepty,díky:-)):-)):-))

Věra

15. 2. 2012 13:08

:-KMilé pekařky, milí pekaříci, peču už sedmý rok, minulý měsíc jsem si kupovala třetí pekárnu v pořadí - ty dvě jsem stačila oddělat. A už bude zadělávat jenom na buchty, protože jiný chleba než tento už péct nebudu.Je skvělý, téměř bez práce,
a je to opravdový chleba.Děkuji za to, že mohu na tyto, a podobné stránky chodit pro rady.:-)):yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 1. 2012 20:45

Petra Ku.: Náhodou supéér!!! To světlo je teď všelijaké na focení, takže super;-)

Petra Ku. Petra Ku.

20. 1. 2012 19:35

Výbornej chleba, pekla jsem ho minulej týden, stačila vyfotit vcelku a pak už jsem neměla šanci, skoro se na mě ani nedostalo. Určitě budu píct častěji :-p
P.S. Omlouvám se za kvalitu fotky, není z nejzdařilejších :-(

Irrena Irrena

20. 1. 2012 07:18

Dneska peču podruhé;-)Snad druhý pokus se mi povede lépe:-8Hurá, povedl se:yes::yes:Z pekáče vypadl sám;-)Přidala jsem fotku;-)a teď už i ochutnala, je vynikající:yes::yes::yes::yes::yes:

Atta

8. 1. 2012 23:59

Jana Remkova: Vďaka, poklička je tak že zajtra skúšam druhý pokus ;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 1. 2012 23:53

Atta: nejsem autor a sama jsem jej dělala jen v hrnci. Myslím ale, že kameninová nádoba je úplně to nejlepší, pokud je k ní poklice;-)

Atta

8. 1. 2012 23:30

leosek: Dobrý večer,chcela by som sa spýtať či je možné použiť na pečenie a kameninovú nádobu?? chlieb som skúšala piecť v antikore ale nakoľko hrniec má dvojité dno spodok chlebíka nebol pripečený a ani nepraskol alebo som ho dala vysoko?? vie mi niekto poradiť ako na taký krásny chlebík v tako prevedení ako je na tu priložených fotkách. ďakujem

1 22 23 24 25 26 31

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: chléba bez hnětení chleb bez hneteni domácí chléb chleba bez hnětení recept domací chléba recept na chleba bez hnětení chleba bez hnětení video domaci chleb recept domácí chléb za 12 kč pečení chleba bez hnětení recept na chleba chléb bez hnětení pečený v kastrolu nejlepší recept na domácí chléb chléb pečený v kastrolu nejlepší domácí chléb recept na domácí chleba recept na domácí chléb nejlepší domácí chleba domácí chleba recept chléb z pekáčku

Suroviny: mouka žitná, mouka hladká, kmín celý, sůl, droždí sušené, ocet, voda, mouka polohrubá, mouka hladká, mouka žitná, sůl, droždí sušené, ocet, voda

TopRecepty.cz

Domácí chléb bez hnětení

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B8PJ