Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí chléb bez hnětení

Chcete si upéct domácí křupavý chléb, ale odrazuje vás složitý postup hnětení a překládání těsta? Právě pro vás je tento recept. Upéct podle něj chlebík zvládne doslova každý. Výsledek je vzhledem k vynaložené práci naprosto parádní.

Hodnocení receptu je 5,0 (186×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 50 min + doba kynutí

120 min (70 min příprava + 50 min tepelná úprava, + doba kynutí )

28. 2. 2011 15:28

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie29 748 kJ / 7 110 kcal
Bílkoviny211,75 g
Tuky32,75 g
Vláknina87,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,84 g
Sůl32,00 g
Sacharidy1 448,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Chléb je vynikající, křupavý a velmi jednoduchý.

Doporučuji plný hrnek 1/4 litru.

Trošku jsem recept upravil - 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek žitné mouky. Chleba je ještě lepší a vždy se povede.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas (moderátorka)

10. 12. 2011 00:45

vybusna: Ty jsi číslo!:-)) Mně se ale ten Tvůj chlebík docela líbí;-) Já ho ještě nedělala.

Betyna

9. 12. 2011 18:35

vybusna::-) tak příště to už bude akorát, já jsem taky musela "zmenšovat" kastról :-D

vybusna vybusna

9. 12. 2011 18:26

Betyna: urcite som mala ten kastrol velky :-K....a to nechci vidiet tie dva , ktore som si pripravila povodne...ja blahova...ze budu tak akurat.
V tom jednom varievam halusky pre 10 ludi a v tom druhom palleu tiez pre regiment.
Ja neviem co som cakala, asi ze ten chlieb bude taky velky , ze s nim nakrmim polovicu Izraela ako Jezis.:-8
asi tolko k mojmu odhadu :-8

Betyna

9. 12. 2011 18:15

vybusna::-K tak jsem se dlouho nenasmála když čtu tvoje komentáře... neměla jsi moc široký kastrol? Protože na řezu ten chleba vypadá dobře!

...

9. 12. 2011 11:29

no možná je to i tím droždím. Každopádně zítra zkouším znovu a dám méně vody!!! Už se musí povést:):-D Ale jinak i ten první mi velmi chutnal.Navíc jsem tan dala lněné semínko a nakrájený vlašský ořech.S tím byl vynikající:-p

vybusna vybusna

8. 12. 2011 12:47

tak po porade sme usudili, ze to bolo velmi mokre...nabuduce nevylejem bez rozmyslu vsetku vodu, ale budem prilievat

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 12. 2011 12:43

vybusna::-D:-D:-D:-D

vybusna vybusna

8. 12. 2011 12:39

citim sa ako betty vo *vajci a ja* ked utekala od pani kettlovej.
Mam chut si tu ubohu placku privynut na hrud a utekat od tych krasnych pecnov daleko.

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 12. 2011 12:37

vybusna: není to tak hrozné.

vybusna vybusna

8. 12. 2011 11:40

no...asi budem jedina na tomto portaly, komu sa nepodaril...a kedze som ani neverila, ze sa mi podari, tak necitim ani sklamanie...len tak trosku:-/
cesto som mala prilis riedke a ako keby nevykysnute, hoci boli na nom malinke bublinky...tak neviem.
pozerala som viacere videa a tam povacsine cesto po vykysnuti aj prelozili...s tymto by som to urcite nedokazala.
Chlieb sa mi upiekol ako sa v pekaci rozlial...nenarastol...dokonca ani nepraskol..ani na jednom mieste, chutove ok, ale vzhladovo jedna hruza...ale ako sa zda, podaril sa mi chlieb co je snom mojho muza...chlieb ktory sa sklada len z korok. No nic.

BILKOVAI BILKOVAI

7. 12. 2011 23:42

vybusna, ty by jsi fakt vstávala ve tři:-D? Uvidíš, povede se, Jen nezapomeň rozpálit ten hrnec;-)

vybusna vybusna

7. 12. 2011 22:14

BILKOVAI: :-) jeeezis tak ty si mi teraz tak bodla svojou skusenostou....velka vdaka...no ozaj sa mi nechcelo vstavat o tretej....ako v pekarni...;-);-);-)

BILKOVAI BILKOVAI

7. 12. 2011 22:12

Já jsem si to poprvé taky špatně spočítala a měla jsem ho taky o hodně dýl a byl vynikající:yes:

vybusna vybusna

7. 12. 2011 21:18

ja som si to blbo spocitala a chlieb som zamiesila o osmej rano, takze teraz je po 12 hodinovom kysnuti a nevyzera na to, ze bo to mal byt koniec....len akurat neviem ,ci sa mi bude chciet o stvrtej rano vstavat, aby som ho isla dat piect:-8:-8:-8:-8
moze to stat aj viac ako 18 hodin?

leosek leosek

7. 12. 2011 15:40

Vždy ho dělám ze suš.dr. a málem mi uteče z MÍSY.Je možné ,že dáváte moc vody.Hlavní je dodržet mít rozpálenou troubu,a potom v ní 30min. hrnec.Jinak to nefunguje to je podstatné.

1 23 24 25 26 27 31

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: chléba bez hnětení chleb bez hneteni domácí chléb chleba bez hnětení recept domací chléba recept na chleba bez hnětení chleba bez hnětení video domaci chleb recept domácí chléb za 12 kč pečení chleba bez hnětení recept na chleba chléb bez hnětení pečený v kastrolu nejlepší recept na domácí chléb chléb pečený v kastrolu nejlepší domácí chléb recept na domácí chleba recept na domácí chléb nejlepší domácí chleba domácí chleba recept chléb z pekáčku

Suroviny: mouka žitná, mouka hladká, kmín celý, sůl, droždí sušené, ocet, voda, mouka polohrubá, mouka hladká, mouka žitná, sůl, droždí sušené, ocet, voda

TopRecepty.cz

Domácí chléb bez hnětení

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B8PJ