Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí chléb bez hnětení

Chcete si upéct domácí křupavý chléb, ale odrazuje vás složitý postup hnětení a překládání těsta? Právě pro vás je tento recept. Upéct podle něj chlebík zvládne doslova každý. Výsledek je vzhledem k vynaložené práci naprosto parádní.

Hodnocení receptu je 5,0 (186×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 50 min + doba kynutí

120 min (70 min příprava + 50 min tepelná úprava, + doba kynutí )

28. 2. 2011 15:28

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie29 748 kJ / 7 110 kcal
Bílkoviny211,75 g
Tuky32,75 g
Vláknina87,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,84 g
Sůl32,00 g
Sacharidy1 448,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Chléb je vynikající, křupavý a velmi jednoduchý.

Doporučuji plný hrnek 1/4 litru.

Trošku jsem recept upravil - 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek žitné mouky. Chleba je ještě lepší a vždy se povede.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

...

7. 12. 2011 15:20

už jsem ho pekla po 2 a pokaždé je uvnitř takový vláčný a lepkavý...ze sušeného dr.nenaběhl vůbec, ted používám jen čerstvé. Myslíte že je tam moc vody? Nebo je to moukou? (mouka na domácí chléb).

Pajaja

4. 12. 2011 15:24

Krásné fota, úžasné reference, musím ho také vyzkoušet. Já už na pečení chleba skoro rezignovala - nikdy se mi nepovede dokonale, ale nevzdávám se tedy, jdu do toho! Joooo :yes::-))+

pipre pipre

4. 12. 2011 13:58

Dnes jsem ho pekla už podruhé během dvou dnů a musím říct, že nám velice chutnal. Jako z obchodu náš oblíbený. Pekla jsem ho podle receptu (upraveného v poznámce), jen místo normální hladké jsem dala chlebovou mouku jemně mletou. Přidávám foto.:yes::yes:+31

Lucasinka Lucasinka

3. 12. 2011 11:56

chlebik je naprosto luxusni! Pecu ho skoro dvakrat tydne a obcas do testa zamicham i dynova nebo slunecnicova seminka, aby byla trochu zmena. Receptik se neda nepochvalit! +30 :yes:

rebeka rebeka

22. 11. 2011 19:24

vybusna::-D:-D ty, počúvaj:-D:-D veď to tam písal autor..v poznámke..polohrubá, hladká, žitná..čo sa ti na tom nepáči:-?:-D
domluvené...zamiesime spolem:-!:yes::-D:-D:-D ale musím mít dva dny volna..abych nebyla v robote:-//:-D

vybusna vybusna

22. 11. 2011 19:18

rebeka: keby mi aspon niekto povedal, ci skusil aj z inych druhov muk..... ty pocuvaj...raz sa v jeden den dohodneme a zamiesime...dobre ;-)

rebeka rebeka

22. 11. 2011 19:16

vybusna: taky sbírám odvahu..už ho mám dlouho uložený a jen mlsně pokoukávám a sleduju, jak holky chválí:-8:-):yes:

Jikotka:máš ho vskutku parádní:yes::yes::yes::-K

vybusna vybusna

22. 11. 2011 19:10

Jikotka:jirinka...krasny
tuto diskusiu ako jedinu sledujem, mozno sa raz aj ja odhodlam nan

Jikotka Jikotka

22. 11. 2011 18:44

Také jsem se přidala do řady chválících...chleba je opravdu vynikající,pekla jsem ve skle a moc se povedl :yes::yes::yes:,přidala jsem fotky...

marcelkas

21. 11. 2011 22:22

Taaakže, chlebík jsem taky vyzkoušela s tou polohrubou moukou. Je opravdu moc dobrý, dost podobný z obchodu. Po upečení byl na poklepání dutý, ale po rozkrojení se mi trochu lepil na nůž, tak jsem ho šoupla do trouby už jen na mřížku na 10min. a byl pak OK. Jinak jsem ho celkově pekla na středním roštu na horkovzduch.

lemarti

19. 11. 2011 22:20

I já se přidávám do řady spokojených;-) mouku dávám hladkou i žitnou chlebovou;-)vždy se povedlo:-*jsem moc ráda,jelikož u nás jsou chleby hnusné:-//tak tohle je krásný pravý český chléb:-*:-*:yes:posílám bodíka:-K

MajkaM

18. 11. 2011 18:50

Pekla jsem včera, místo žitné mouky jsem dala celozrnou a přidala jsem navíc nějaká semínka. Chleba je výborný, pekla jsem ve varné míse. :-p:yes::yes:

jirholu jirholu

18. 11. 2011 18:03

Tento chléb jsem dnes pekla poprve :-8 a musím moc pochválit ;-):yes: Z kastrolu se mně krásně a bez problémů vyklopil ;-) a chuť je úžasná :-p Posílám zasloužený bod :yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

16. 11. 2011 19:01

ruzena: bombááááá!!!! Moc se ti povedl!! A je tak dobrýý!! Já si ho jdu za chvíli přichystat na ranní pečení;-)

ruzena ruzena

16. 11. 2011 18:56

Jo a přidala jsem fotky:-)):-)):-))Jani s tou cibulkou si ho umím představit,bude super:yes::yes::yes::yes::yes::yes:

1 24 25 26 27 28 31

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: chléba bez hnětení chleb bez hneteni domácí chléb chleba bez hnětení recept domací chléba recept na chleba bez hnětení chleba bez hnětení video domaci chleb recept domácí chléb za 12 kč pečení chleba bez hnětení recept na chleba chléb bez hnětení pečený v kastrolu nejlepší recept na domácí chléb chléb pečený v kastrolu nejlepší domácí chléb recept na domácí chleba recept na domácí chléb nejlepší domácí chleba domácí chleba recept chléb z pekáčku

Suroviny: mouka žitná, mouka hladká, kmín celý, sůl, droždí sušené, ocet, voda, mouka polohrubá, mouka hladká, mouka žitná, sůl, droždí sušené, ocet, voda

TopRecepty.cz

Domácí chléb bez hnětení

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B8PJ