Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí chléb bez hnětení

Chcete si upéct domácí křupavý chléb, ale odrazuje vás složitý postup hnětení a překládání těsta? Právě pro vás je tento recept. Upéct podle něj chlebík zvládne doslova každý. Výsledek je vzhledem k vynaložené práci naprosto parádní.

Hodnocení receptu je 5,0 (186×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 50 min + doba kynutí

120 min (70 min příprava + 50 min tepelná úprava, + doba kynutí )

28. 2. 2011 15:28

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie29 748 kJ / 7 110 kcal
Bílkoviny211,75 g
Tuky32,75 g
Vláknina87,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,84 g
Sůl32,00 g
Sacharidy1 448,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Chléb je vynikající, křupavý a velmi jednoduchý.

Doporučuji plný hrnek 1/4 litru.

Trošku jsem recept upravil - 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek žitné mouky. Chleba je ještě lepší a vždy se povede.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Hana

22. 6. 2016 16:34

Zásadní věc tu není--peče se to s větrákem nebo bez--to nikdy se nepíše a to je dost podstatný--zdali tu teplotu dodržet i dobu...díkes.:-?

Hanka

17. 6. 2016 20:22

Mám obavy, když dám do trouby na tak dlouho prázdný hrnec, že se zničí. Nemám žádný starý, ale jen pěkný nerezový.

leosek leosek

12. 6. 2016 18:55

Soňa: Upeč brambory.a bude to samé:no::no::-//

Soňa

12. 6. 2016 14:56

P.: Tak to se asi stalo mně:-(Udělala jsem přesně všechno podle receptu,ale po těch mnoha hodinách mi ani moc nenakynul a ke kastrolu se mi "krásně" přilepil a není síly,ho odtama dostat....ani pak v troubě nenakynul..... ;-(

hana žúborová

5. 6. 2016 20:14

Jan Daněk: Ted jsem si koupila kvásek a bojím se jít do toho. Dívala jsem se na nějaké video a tam říkali že asi 4 dny rozkvašovat než začnu dělat chleba. Je to pravda?

Mária Jaduščáková

5. 6. 2016 09:09

Jan Daněk: dovolím si vás poprosiť, iste máte overený recept na výrobu kvásku, ak by ste ho napísali
Ďakujem:-)

Kris

1. 6. 2016 08:22

Dobrý den,

ráda bych se zeptala, zda-li jde hladká mouka vyměnit za zdravější variantu (kdo s tím má zkušenosti) a je možné použít jablečný ocet? To už by asi neměl správnou chuť, že?

Děkuji za odpověď! :-8

Miquel Miquel

31. 5. 2016 14:04

leosek: Fotku si můžeš vyměnit za svojí, když klikneš na oranžový čtvereček pod fotkou "Přidat fotografii", pak klikneš na kolečko u "nastavit jako hlavní fotku" a nakonec klikneš na "Uložit změny" ;-)

leosek leosek

31. 5. 2016 12:06

ivulinka: Nevím proč na tytulní fotce je Váš chleba,to se mě trochu nelíbí;-(;-(

ivulinka ivulinka

29. 5. 2016 16:31

cozumel: pokud máte na mysli chléb z titulní fotky, tak ten je opravdu pečený ve starém smaltovém hrnci. Žádného speciálního hrnce netřeba:-8

Hana

28. 5. 2016 13:47

Marie: Já ho krájím elektickým kráječem

ruzetrnita

14. 5. 2016 07:20

Tento chleba je nejlepší jaký jsem kdy zkoušela a jaký jsem jedla.

Dělám ho velmi často pro jeho jednoduchost a úžasnou chuť. Povede se s kvasnicemi i s žitným kvasem (pak nedávám ocet), kombinuji různé mouky, přidávám semínka - slunečnice, len apod. Vždycky je vynikající.

V poslední době jej peču když jedu někam na návštěvu jako dárek a chutná prostě všem.

Na pečení se mi víc osvědčila kulatá mísa z varného - jenského skla, která do té doby ležela většinou stranou. Chleba se nikdy nepřichytí a vždy jde krásně vyklopit. Ten kdo ten recept vymyslel byl asi génius - já si jej nemůžu vynachválit.

Liduška

1. 4. 2016 10:39

... žádný extra hrnec není potřeba .. chleba je výborný .. krásný bochník :yes:

leosek leosek

16. 3. 2016 10:17

cozumel:Nesmysl,autor.

casino casino

16. 3. 2016 09:30

cozumel:
Nejste šťoura:-)
Pouze se mýlíte;-)

1 6 7 8 9 10 31

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: chléba bez hnětení chleb bez hneteni domácí chléb chleba bez hnětení recept domací chléba recept na chleba bez hnětení chleba bez hnětení video domaci chleb recept domácí chléb za 12 kč pečení chleba bez hnětení recept na chleba chléb bez hnětení pečený v kastrolu nejlepší recept na domácí chléb chléb pečený v kastrolu nejlepší domácí chléb recept na domácí chleba recept na domácí chléb nejlepší domácí chleba domácí chleba recept chléb z pekáčku

Suroviny: mouka žitná, mouka hladká, kmín celý, sůl, droždí sušené, ocet, voda, mouka polohrubá, mouka hladká, mouka žitná, sůl, droždí sušené, ocet, voda

TopRecepty.cz

Domácí chléb bez hnětení

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B8PJ