Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí maso nakrájíme na medailonky, okořeníme dle chuti a krátce opečeme (nemusí být úplně pečené), žampiony nakrájíme na plátky a orestujeme na trošce oleje.
Krok 2: Vejce rozklepeme a oddělíme bílky z kterých uděláme tuhý sníh, žloutky smícháme s mlékem,jedlou sodou, moukou, bylinkami, osolíme a vmícháme opatrně sníh z bílků.
Krok 3: Brambory nakrájíme na plátky, naskládáme do pekáčku, pokapeme rozpuštěným bylinkovým máslem a osolíme.
Krok 4: Vrstvu brambor rovnoměrně potřeme polovinou těsta,posypeme žampiony a orestovaným masem, potřeme druhou polovinou těsta, posypeme slaninou krájenou na nudličky a pečeme v předehřáté troubě na 160°C cca 25 minut :-)
Zveřejněno 11. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Buchta s kohoutem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lv67
Moje poznámka
Buchta s kohoutem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lv67
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Oříškový sen - sušenky
cernar před 28 minutami
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 17 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 17 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 17 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 17 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 19 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 20 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 20 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 21 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 21 hodinami
Tématické fráze:
recept na fritátu,
fritátu,
dort s kohoutem,
omeleta z brambor,
kureci buchta,
recepty z francie,
kohout recept,
buchta s kuřecím masem,
recepty na fritatu,
co s kohoutim masem,
recepty z hříbků buchta,
kuřecí stehení řízky recepty
Suroviny:
brambory,
máslo bylinkové,
maso kuřecí,
olej,
mouka,
sekaná,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (12)