Ohnivé maso
Pro labužníky pikantních jídel tu máme recept na nudličky dušeného vepřového masa s feferonkami, kapií a kyselými okurkami, to vše spojené hořčicí. K ohnivému masu jako přílohu můžete připravit třeba hranolky nebo bramboráčky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 380 kJ / 1 286 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 116,85 g |
Tuky | 56,89 g |
Vláknina | 16,16 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 3,08 g |
Sůl | 7,45 g |
Sacharidy | 71,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji zprudka orestujeme nudličky z vepřové kýty, osolíme, opepříme a přidáme oloupanou a nahrubo nakrájenou cibuli. Chvíli restujeme.
Krok 2: Pak přidáme hořčici a na proužky nakrájené okurky, kapii a nadrobno nakrájené feferony. Vše orestujeme a nakonec přilijeme nálev z feferonů, nebo trošku vody a necháme provařit.
Krok 3: Část hořčice se může vynechat a maso před zalitím nálevem poprášit hladkou moukou a chvilku osmahnout.
Krok 4: Jako příloha se hodí hranolky, chléb, topinky, malé bramboráčky.
Zveřejněno 6. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ohnivé maso
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KMG
Moje poznámka
Ohnivé maso
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KMG
Nejnovější recepty
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 28 minutami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 3 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 4 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 12 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Fitulka před 10 minutami
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 19 minutami
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 38 minutami
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 1 hodinou
Sýrová roláda
Fitulka před 1 hodinou
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 1 hodinou
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 3 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 3 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 11 hodinami
Tématické fráze:
kureci ohnive maso,
vepřové ohnivé maso,
ohnive kuřecí maso,
ohnivémaso,
ohnive maso kuřeci,
ohnive meso,
topinka s ohnivým masem,
ohnivé vepřové nudličky,
topinky s ohnivym masem,
ohnivé vepřové maso,
ohnive nudlicky,
recept masová topinka,
recepty z masa,
recepty-ohnive maso,
ohnive maso veprove,
jak se děla ohnive maso,
ohnive maso v bramboraku,
recept ohnivé kuřecí maso,
onivé maso,
ohivé maso
Suroviny:
kýta vepřová,
cibule,
olej,
hořčice,
okurky sterilované,
kapie sterilovaná,
feferonka sterilovaná,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (16)