Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečný sirup

S přicházejícím podzimem se pomalu blíží úroda jablek. Z jablečného moštu můžete připravit výborný jablečný sirup, který ocení nejen děti, ale také dospělí. Sirup můžete ochutit vaším oblíbeným aroma, třeba ananasovým.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

individuální množství

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vylisovanou šťávu necháme několik hodin ustát a pak nejraději hadičkou opatrně stáhneme, ale pozor na usazený kal na dně. Krok 2: Odměříme, zahřejeme zhruba na 70°C a přidáme cukr a kyselinu citrónovou. Na 1 litr šťávy dáme 1,70 kg cukru a 12-18 g kyseliny citrónové, čím je mošt sladší, tak víc kyseliny, mícháme a sbíráme pěnu. Krok 3: Zahřejeme na 85°C, plníme do předehřátých lahví (lahve vypláchneme horkou vodou), zavíčkujeme, položíme a necháme vychladnout. Krok 4: Můžeme přidat i některé aroma, já do části sirupu přidávám ananasové. Sirup skladujeme v chladu.

TIP: Přírodní sirupy a k čemu je použít

Zveřejněno 6. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečný sirup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M0m

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečný sirup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M0m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Udělala jsem ho letos už potřetí. Dneska s citonovym aroma. Za mně super. Děkuji za recept. :-K

jarka p.: Jsem ráda, že recept nezklamal a já děkuji za vyzkoušení.:-K

právě jsem dovařila :yes:,skvělá chut.dělala jsem z 5 litrů moštu.děkuji:-K:-p

Iveta: I pár let:-) Tím nechci říct, že dělám sirup jednou za pět let:-))Sirup skladuji v chladném sklepě a pokud je dodržena čistota láhví a teplota, tak opravdu vydrží dlouho.

Prosím prosím jak dlouho přibližně vydrží sirup? Děkuji

Dneska jsem dělala a nemůžeme si ho vynachválit. Opravdu moc dobré. Vřele doporučuji:-) Všem moc chutná:-K

Magdaléna Jírová 13. 10. 2015 20:56
Moc děkuji za vynikající recept (ale cukru jsem dala méně). Je to sirup, který po zředění vodou chutná jako čerstvý mošt!

Jen 2 hodnocení? Dyk dělám stejně :-O:-O, napravuju, Merylásku, je to hodně pitné, co?:-p:-p ;-):-p:yes::yes:
Jen kvůli diabetu nedávám normál cukr, ale dia, ovšem i tak si pochutnám i já ač ne diabetik ;-);-);-)

jureckova.lenka: nemělo by to vadit, také mám vždy zbytky pěny, prostě se to nesebere 100% a nekazí se to.

Zdravim, pouzila jsem odstavnovac, ktery vyprodukuje hodne peny a ac jsem pri ohrevu sbirala, tak mi tam trochu zustalo. Jde videt i v lahvich :-( Myslite, ze je to na zavadu, ze se bude sirup kazit?

jureckova.lenka: Dobrý den,příště vyzkoušejte, po vylisování si dát přes cedník silonovou punčochu a uvidíte kolik zachytíte kalu.Po zahřátí sbírám znovu s punčochou,je to sice zdlouhavější ale sirup je krásně čistý.Ty silonky používám již 5let.Jinak tento sirup je bezvadný:velice si ho pochvalujeme

dobrý:yes:;-)

Vyzkoušeno, výborný, tentýž recept používám na višňový sirup:yes:

nachos: Děkuji za pochvalu:-K Tento sirup opravdu vydrží dlouho a nekazí se. Je v něm dost cukru, ale musí se dodržet i postup a čistota.:-K

Sirup jsem dělala a nemá chybu. Jablka jsem projela na odšťavovači a ještě jsem přecedila přes plátno, aby byl sirup čirý a je výborný a docela dlouho vydrží.:-p :yes::yes::yes:

Kuchárek: Jsem ráda, že recept nezklamal;-):-K Se skořicí a hřebíčkem to musí být :yes: Někomu připadá, že dávám hodně cukru. Já už ale pak nesladím, cukr je i jako konzervant ale je možné trochu ubrat.

Kuchárek 6. 11. 2011 22:44
Musím vřele doporučit, právě ozkoušená první dávka vynikající, jako aroma jsem použil celou skořici a hřebíček, sirup tak dostal příjemnou vůni a chuť, kterou v obchodě nekoupíte :yes::-p

dekuji:-)

ELKOS, já mám štěstí, že soused má malou domácí moštárnu doma. Jablka se nakrouhají nadrobno a vylisuje se z nich šťáva. Pamatuji rok, co jsem měla 100 lt moštu k dalšímu zpracování. Doma to snad půjde nějakým odšťavovačem - ten ale nevlastním. Možná někdo poradí, čím to jde nejlépe.;-)

jak mam vylisovat jablečnou štávu?

To musím vyzkoušet. Jablíček máme až až:yes:

Tématické fráze:
jablečná šťáva recept, domácí jablečný mošt, jablečný mošt recept, sirup z jablečného moštu, jablečný mošt domácí, domácí jablečná šťáva, domácí výroba jablečného moštu, domácí jablečný mošt recept, sirup z moštu, domácí sirup, domácí jablečná štáva recept, domácí štáva z jablek, výroba jablečného sirupu, výroba jablečného moštu, šťáva z jablečného moštu, jablečná šťáva domácí, výroba domácího jablečného moštu, domácí mošt, jablečný mošt výroba, jak vyrobit jablečný mošt

Suroviny:
šťáva jablečná, cukr, kyselina citronová, aroma

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu