Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sirup z černého rybízu

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

7. 7. 2008 07:25

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie50 205 kJ / 12 000 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy3 000,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Šťava sa pridáva v malom množstve do vody na pitie.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

6. 7. 2015 09:42

cathleen:
Jsem to právě změřil v odměrce :-) Je to 0,8 litru.

tejaja:
Ale no tááák...;-)
"Niekedy je var silnejší, niekedy slabší." :-O

Těch mnou uvedených téměř 6 litrů sirupu byl kvalifikovaný odhad... No, možná ne dost kvalifikovaný:-8:-))
Ověřím, kolik vody se při mírném varu odvaří opakovaným varem z odvaru, :-))

tejaja tejaja

6. 7. 2015 08:51

cathleen: To by tak sedelo. Varím 1 dávku v 5 l hrnci, po precedení to vrátim späť a dosypem cukor, a po dokončení je ten hrniec plný tak, že to má takých 4-4,5 l. Kedy sa ako vyvarí voda.:-) Niekedy je var silnejší, niekedy slabší. Plním do rôznych fliaš,nikdy som to presne neodmerala, koľko toho je. ;-)

cathleen cathleen (moderátorka)

6. 7. 2015 08:42

tejaja: jestli ti to k něčemu bude, Teri, kdysi jsem v knize o domácích nápojích četla, že kilo cukru zvětší po rozpuštění ve vodě objem o 0,6 l ;-)

tejaja tejaja

6. 7. 2015 08:34

casino: Nerozumiem, odkiaľ beriete 6 l sirupu. Bobuľky sa varia v 3 l vody, časť sa varením odparí. Pokiaľ myslíte, že 3 kg cukru vám urobia naviac 3 l, tak ste na omyle. :-) Chuť tomu dodávajú hlavne listy, je to celkom slušná kôpka listov. Robíme takto sirup už okolo 40 rokov a je výhoddný práve nízkou spotrebou bobulí, ktoré nahradia listy. A bobule ostanú na iný účel ( aby ste si nemysleli opäť, že tie, ktoré sa vyvarili, tak mám na mysli tie, ktoré ostali ešte na kríkoch ). Je na vás, čo urobíte, kľudne si kúpte aj chémiu z obchodu, mne je to fuk. :-D

casino casino

6. 7. 2015 08:18

3 dl bobuliek z čiernych ríbezlí (t.j. asi 20 deka) na téměř 6 litrů sirupu:-?
Hmmm...:-O

Když se tu včéra rcp ukázal, tak jsem ještě večer vodou ohadicoval rybízové keře a ráno naběhl s kýblem. Běžně češu rybíz bez stopek protože ho hned zpracovávám. Ale dnes to byl fakt fičák:-D Pokud jeden nemusí hledět na nějaký ten lísteček, tak to frčí - za hodinu jsem strhl z konárov 5 kg bobulí (aniž jsem se strhal):-))
Jistěže nezpracuji vše podle tohoto rcp (bych se v tom sirupu mohl koupat:-D ale jednu dávku udělám.
Uvaříme, ochutnáme, vidíme...:-)

tejaja tejaja

4. 7. 2015 21:06

Navir: Ďakujem za preklad, ale fakt je to nutné? :-O

Navir Navir

4. 7. 2015 18:59

Lenka Poštulková: Možná vám dělá problém slovenština, takže:
3 dcl bobulek (plodů)černého rybízu
200 listů černého rybízu
3 kg cukru
5 dkg kyseliny citronové
Plody (3 dcl) vaříme s umytými listy (200 listů) ve 3 litrech vody 20 minut. Poté přecedíme přes látku, do šťávy přidáme cukr, kyselinu citronovou a vše povaříme dalších 20 minut. Horkou šťávu nalijeme do lahví a odložíme třeba do špajzky.

spagetka spagetka

4. 7. 2015 18:32

Lenka Poštulková: vždyť je v receptu uvedeno, čeho kolik a i si přečtěte komentáře ;-);-)

Lenka Poštulková

4. 7. 2015 18:20

prosim chci poprvé udelat z rybízu sirup kolik ceho musim mit?prosim o radu,

tejaja tejaja

14. 7. 2014 19:33

oliva: nie 300 ml šťavy, 3 dl alebo ak chcete 300 ml bobuliek.;-) Odstopkované bobuľky + pridávate listy. ;-) Nie je to málo, vyskúšajte. ;-)

oliva

14. 7. 2014 14:36

Dobrý den, opravdu jen 300ml té šťávy? Není to málo na tři litry vody?

tejaja tejaja

7. 7. 2012 20:44

Ivana Nováková: Z 1 dávky cca 4,5 - 5 l. Závisí to od šťavnatosti ríbezlí. Varte nie prudkým varom, ale tak, aby to vrelo "slušne":-D potom sa vám veľa tekutiny nevyparí.;-)

Ivana Nováková

7. 7. 2012 16:48

kolik z toho asi tak litrů?

spagetka spagetka

13. 7. 2009 23:28

Jani, proč by měly být vnučky malé na čistou vodu, která je nezávadná a chutná? Promiň tady tě nechápu ... co je špatného na čisté vodě?

JanaDorazinova JanaDorazinova

13. 7. 2009 23:15

Terezko, já už taky dávno piju jen vodu. Donedávna perlivou, teď už čistou.;-) Kdysi jsem sladila šťávou, pak minerálky, pak perlivku a teď čistou. Ptám se kvůli vnuček:-), ony jsou ještě malé na čistou vodu;-) A díky za odpověď:yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: černý rybízový recepty šťáva z černého rybízu černý rybízový sirup sirup z rybízu sirup z červeného rybízu sirup z rybízu recept šťáva z černého rybízu recept cerný bez recepty sirup z černého bezu sirup z černého bezu za studena sirup z bobuli černého bezu šťáva z rybízu recept recepty z rybizu rybíz sirup černý rybízový recepty sirupy černý rybíz štava černý rybíz marmeláda černý rybízovy sirup recept sirup z červeného rybízu recept výroba sirupu z rybízu

Suroviny: rybíz černý, rybíz černý, cukr, kyselina citronová

TopRecepty.cz

Sirup z černého rybízu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V1z