Hebká hustá čokoládová poleva
Čokoládovou polevu potřebujeme v kuchyni každou chvíli, proto se hodí mít její přípravu v malíčku. Naučte se s námi lesklou a hebkou domácí polevu, díky které vaše dorty a zákusky budou vypadat dokonale.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 494 kJ / 1 552 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,40 g |
| Tuky | 113,40 g |
| Vláknina | 15,60 g |
| Cholesterol | 250 mg |
| Sodík | 93 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 107,70 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 1. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hebká hustá čokoládová poleva
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rElp
Moje poznámka
Hebká hustá čokoládová poleva
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rElp
Nejnovější recepty
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 7 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 7 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 12 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 18 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 3 hodinami
Domácí piškoty
Marjet před 5 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 6 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 7 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 8 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 8 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 8 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 8 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 8 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 9 hodinami
Tématické fráze:
čokoládová poleva se smetanou,
cokoladova poleva ze smetany,
cokoladova poleva ze slehacky,
poleva ze šlehačky a čokolády,
nejlepsi cokoladova poleva,
poleva z hořké čokolády,
poleva ze šlehačky,
čokoládová poleva,
tekutá čokoládová poleva,
poleva z cokolady a smetany,
čokoládová poleva z čokolády,
mekka cokoladova poleva,
čokoládová poleva na buchtu,
čokoládová poleva měkká,
poleva ze smetany a cokolady,
čokoládová poleva z hořké čokolády,
ganache poleva,
poleva ze smetany,
cokoladova poleva smetana,
čokoládová poleva tekutá
Suroviny:
smetana ke šlehání,
kakao hořké,
čokoláda hořká
Komentáře (86)
Některé dorty hlavně s měkkým krémem, nebo šlehačkou navrchu, vyžadují jinou polevu, křupavou, tenkou a po zchlazení tuhou. Jde o to, správně si vybrat, jak má dort chutnat, jakou polevu potřebuje. Tuhle polevu dávám hlavně na Sacher, různé řezy, které mají být úhledně nakrájeny a podobně. Křupavé, tenké polevy jsou pro krájení utrpením, ale nedá se nic dělat.
Pokud se ti poleva rozlila do stran, chce to zarovnat korpus do roviny, seříznout případné vyboulení, aby se poleva rozlila rovnoměrně. Na nerovném korpusu bude vždycky neposlušná a utíkat do stran
Nevím, kde je chyba.