Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brusinky z rybízu

S mnoha zavařeninami se dnes nevyplatí doma dělat, v poctivé kvalitě je seženete třeba na trzích. Ale falešné brusinky nikde nekoupíte. Ať už se chystáte dělat svíčkovou nebo švédské masové kuličky, brusinky z rybízu vám přijdou vhod.

Hodnocení receptu je 4,7 (57×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

borovec borovec

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min + 24 hodin odležení rybízu

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, + 24 hodin odležení rybízu)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 490 kJ /
3 463 kcal
Bílkoviny11,00 g
Tuky2,00 g
Vláknina54,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 40 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy781,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rybíz odstopkujeme, promícháme s cukrem a necháme 24 hodin odležet. Krok 2: K rybízu přidáme skořici, hřebíčky, kyselinu citronovou a necháme za občasného promíchání 15-20 minut pomalu vařit. Krok 3: Ke konci vlijeme rum, promícháme a rybíz hned plníme do čistě vymytých sklenic. Krok 4: Naplněným sklenicím otřeme hrdla do sucha, zavíčkujeme je a uložíme je dnem vzhůru. Zpět je obrátíme až po úplném vychladnutí.

TIP: Tipy na zpracování rybízu

Zveřejněno 7. 7. 2008

Poznámka autorky borovec

Výborné ke svíčkové - husté, netečou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brusinky z rybízu

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lAj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brusinky z rybízu

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lAj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (42)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Dala jsem tedy skořici celou a na naplnění do lahviček jsem jí vyndala. Uvařeno, děkuji za recept.

Výborná alternativa k zvařováni rybízu. :yes:

Výborné, kamarádka je vždycky přinese, když grilujeme hermelín. Nepřekonatelná kombinace! Říkám si, že letos bych konečně mohla sama vyzkoušet :-D

Mňam, výborný recept, výsledek nám moc chutná.

Dnes jsem vařila a výborné. Až je mi líto že je noc a maso na svíčkovou v mrazáku. Hned bych si dala <3

dle receptu jsem dávala drobné kousky citronu - nebylo to dobré, ty kousíčky překážely, děti je vyplivovaly na talíř, což mi vadilo. Takže jsem citron drobně nastrouhala. Jinak - zpracovávám úrodu rybízu /mám jeden samosprašný, ale šíleně bohatý/ na alá brusinky každý rok, je to super, ke grilovanému masu, klobásce....samozřejmě svíčkové. Díky za inspirace.

Marie: Ale tam se žádné citrony nedávají, jenom kyselina citronová-2 lžičky. :-!

Jsou strašně Kysely :-(( nevím proč dala jsem tam všechno.:-p

výborné:-)<3<3:-K

Dara Součková 23. 8. 2015 14:46
Včera jsem dělala rybíz ala brusinky opravdu dobrota !!! krásně zhoustlo ve sklenicích.Dala jsem 1 badyán, 2 kuličky jalovce, 3 hřebíčky,1 lžičku skořice a 5 lžíce rumu :-). Po odstavení z plotny jsem vybrala koření z hrnce. Děkuji za recept :yes:

Eliška Vachušková 5. 8. 2015 08:12
Včera jsem dělala váš recept,musím řict,že jsem spokojená.Děkuji:yes:

Chystáme tento recept,tak uvidíme. Jak sem tu věk, že i po ším vaření Vám nezhoustlo,tak jen pozor na to ,že vařit by se to nemělo moc dlouho. Někde jsem četla ,že dlouhým varem se pektin zníčí!

Marketti: tragický omyl pri práci s ríbezľami, ríbezle majú vysoké množstvo pektínu a ten je v horúcom stave tekutý. Zhustne to, až to dokonale vychladne. ;-) Na to treba myslieť aj pri vyrení lekváru. Horúci ríbezľový lekvár je tekutý. Až vychladne, bude tuhý. ;-)

Marketti 8. 7. 2014 06:49
Jelikož máme rybízu moc, vyzkoušela jsem tento recept, ale bohužel i přes delší vaření mi to moc nezhoustlo :-(

a na nalévání do skleniček používám ustřihlou pet láhem, dobře se nálévá a je kolem čisto. :-)

nejlepší cednik je obyčejná silonka,neprotrhne se:-):-):-)

Tématické fráze:
falešné brusinky, červený rybíz recepty, rybízové brusinky, červený rybíz, rybiz recepty, recepty z rybízu, zpracovani rybizu, zavařování rybízu, rybíz, brusinkový kompot z rybízu, brusinky recept, zpracování červeného rybízu, brusinky zavařování, černý rybíz jako brusinky, brusinky, zavařování brusinek, recepty z červeného rybízu, bílý rybíz recepty, recept na brusinky, recepty rybíz

Suroviny:
rybíz červený, cukr krupice, skořice, kyselina citronová, koření hřebíček, rum

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu