Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušená mrkev

Skromné a dobré jídlo, na které se zcela zapomnělo. Připravit se dá celoročně, což je veliká výhoda oproti sezónní zelenině. Můžete si ji dát jen tak se šťouchanými brambory, vaječnou omeletou nebo jako přílohu k masu.

Hodnocení receptu je 5,0 (73×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

8. 7. 2008 23:09

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Někdy k mrkvi přidám hrášek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

planeta

18. 3. 2013 12:22

zdravá a dobrá:yes::yes::yes::yes:

matýsek

8. 2. 2013 00:39

... a když se dochutí těsně před dokončením ještě lžící plnotučné hořčice - hmmm. Fakt dobrá.

veverkag veverkag

19. 11. 2012 14:01

V jednoduchosti je síla. Díky za inspiraci!

PaniJana

21. 10. 2012 12:41

Výborná mrkvička, už ji mám opět na talíři, čekám až vychladne a pádím se najíst. Dávám bodík :)

jana

24. 9. 2012 10:12

7Mrkev na KARI - zkuste, olej (máslo) mrkev na větší nudličky,podusit, zatřebnout hladkou mouku( troška vody, může být vývar, nebo bujon, ale stačí jen voda) kmín , můj figl, přidat KARI koření, nakonec muškátový oříšek. Maso zvlášť. Hodí se take když nám zbude maso, nakráju do mrkve a mám oběd následující den, nebo večeři. Kari dává mrkvi zceala jedinečnou chuť, také zvýrazní krásnou barvu pokrmu. Přeju dobrou chT

lidka58

19. 9. 2012 18:19

Dnes jsem vařila mrkev poprvé v životě a podle tvého receptu. Byla super, dokonce manžel neodolal a teď funí s plným bříškem. Fakt bez chybičky,posílám bodík! :yes: :-)) :-K

katka

27. 7. 2012 11:46

dnes jsem ji delala podruhe...a povedla je...hm..jen skoda ze jsem ji neudelala vice hahaha:-)..snad priste....ale je famoznííí..dekuji

helenabedn

21. 6. 2012 12:28

ňam ňam :) a ta citronová šťáva tomu dala korunu :yes:

Aneta.K Aneta.K

6. 6. 2012 10:58

Přesně takhle ji dělám také :) ale nakonec ještě přidám trochu smetany a to nemá chybu :) vyzkoušejte :)

Jája

23. 5. 2012 14:54

Miluji dušenou mrkev, ale doma mi ji takhle nechcou jíst, tak jsem to vychytala tím, že to dělám z bejby karotky. S hráškem to skvěle chutná i vypadá a doma se po tom můžou utlouc. Přitom to chutná úplně stejně, no jo chlapi ..:-D:-D

Miccy

29. 3. 2012 19:39

Přesně takhle to mám nejradši! Když se to dělá s masem, už to má úplně jinou chuť =/ Takže za mě bodík! =):yes:

marta

29. 3. 2012 14:06

Určitě by šel použít i ten olej, ikdyž ta chuť už bude asi jiná, ale zdraví je přednější, že;-):-)

orlik

28. 3. 2012 14:20

jeste jsem to nezkousel, ale chci se zeptat, nesmim tuky, max. trochu olivoveho oleje, mohu to maslo nahradit ol.olejem, dekuji za radu.:-)

veronika

5. 3. 2012 18:45

dušená mrkvička,naprosto vynikající,luxusní dobrůtka,ale už žádný hrášek,či něco jiného k tomu,když je to dušená mrkev,tak jen mrkev :-p

karel

16. 2. 2012 13:32

jak tu někdo píše. bez muškátového oříšku, či květu to není ono. a kdo do mrkve začne patlat hrášek a další, nemusí to být špatný, ale už to není mrkev, ale míchaná zelenina a na to se dá použít prakticky jakákoli.:-))

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: dusena mrkev brambory recept na dušenou mrkev mrkev recepty mrkev dušená mrkev na másle s vepřovým masem dušená mrkev s hráškem recepty z mrkve dusena mrkev s bramborem vařená mrkev recepty mrkev dusena duše na mrkev s masem dušenámrkev výborná dušená mrkev s hráškem mrkev na másle mrkev recept mrkev na sladko dušená mrkev s hovězím masem jídla z mrkve dušená mrkev s vepřovým masem

Suroviny: mrkev, máslo, mouka hladká, cukr, sůl, šťáva citronová, petrželka

TopRecepty.cz

Dušená mrkev

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MYm