Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Španělská česneková polévka

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Papunka Papunka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 799 kJ /
908 kcal
Bílkoviny52,21 g
Tuky60,63 g
Vláknina10,16 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 956 mg
Sůl2,09 g
Sacharidy34,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky bagety nakrájíme na kostičky a na sucho je opečeme na pánvi nebo v rozehřáté troubě. Krok 2: Rajčata omyjeme a na oblé straně nařízneme do křížku. Krok 3: Přelijeme je v misce vroucí vodou, necháme 5 minut stát a potom z nich slupky nožíkem sloupneme. Krok 4: Dužinu nakrájíme na kousky. Krok 5: Česnek oloupeme a jemně nakrájíme. Krok 6: V kastrolu zahřejeme olej, ve kterém na mírném ohni a za stálého míchání osmahneme česnek, ale jen tak, aby zůstal ještě zlatavý a přílišným smažením nezhořkl. Krok 7: Přidáme nakrájená rajčata, orestujeme je a zalijeme 1 litrem horké vody. Osolíme, opepříme a vaříme asi 15 minut na mírném plameni. Krok 8: Polévku sundáme z ohně a postupně do ní vmícháme vejce prošlehané se sýrem. Krok 9: Na talíři ozdobíme petrželkou a podáváme s opečenými kostičkami bagety.

Zveřejněno 1. 5. 2011

Poznámka autorky Papunka

ZDROJ: časopis Gurmet

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Španělská česneková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jvoz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Španělská česneková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jvoz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Jen koukám, že mám od rajčat trochu jinou barvu, než ty, ale já jich dala šest:-))

Tuto česnečku jsem dnes vařila, jen jsem vynechala sýr. Recept jsem našla na Prima fresh. Posílám fotky;-)

Pre mňa veľmi zaujímavé...určite by mohla ísť polievka aj kráľovský stôl...paradajky tomu dajú sviežu kyselkavú chuť...

Tématické fráze:
cesnekova polevka, španelska polevka, španělská polívka, cesnekova polevka recept, pecena cesnekova polevka, španělská polévka z rajčat, recept na česnekovou polévku, španělská rajčatová polévka s česnekem, česnekova polivka za patnast minut, cesnekova polevka s rajcaty, česneková polévka pečená v troubě, španělská jména, česnečka recept, česnečka polévka recept, česneková polévka v misce, spanelska kapustova polévka, španělská česneková s rajčaty, recept spanelska bageta, španělska mrkvová polévka, španělská bageta recept

Suroviny:
bageta, rajče, česnek, olej, vejce, sýr nastrouhaný, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu