Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí koláč s chřestem a brynzou

Slaným koláčům se nedostává tolik pozornosti, kolik si zaslouží. A to je škoda, protože jsou jednoduché, syté a především neskutečně dobré. Vyzkoušejte tuto variantu s kuřecím masem, brynzou a chřestem!

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

koláčová forma o průměru 26 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 048 kJ /
3 119 kcal
Bílkoviny157,02 g
Tuky194,76 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 1,84 g
Sodík 2,03 g
Sůl5,08 g
Sacharidy178,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do větší mísy prosejeme mouku, přidáme nakrájené (nebo nastrouhané) máslo, žloutek (nebo vodu) a sůl. Vypracujeme na hladké těsto. Krok 2: Těsto zabalíme do folie a necháme 1/2 hodiny v ledničce odpočinout. Odpočinuté těsto pak vyválíme a vyložíme jím koláčovou formu. Krok 3: Pečené kuřecí maso (zbavené kostí a kůže) pokrájíme na menší kousky. Krok 4: Chřest oloupeme, odkrojíme konce (asi 2 cm) a povaříme 10 minut v osolené vodě s plátkem citronu a lžičkou cukru. Necháme vychladnout a nakrájíme na menší kousky. Krok 5: Zakysanou smetanu našleháme s rozdrobenou brynzou a vejci, vmícháme jemně pokrájenou petrželku, bílý pepř a podle chuti sůl. (Ale pozor, brynza je dost slaná, tak už není většinou sůl potřeba.) Krok 6: Na připravené těsto rozložíme kuřecí maso, zalijeme smetanou a pečeme na 200 °C asi 15-20 minut. Teplota a čas jsou orientační, každá trouba peče jinak.

TIP: Quiche, slaný francouzský koláč

Zveřejněno 7. 5. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí koláč s chřestem a brynzou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V5wB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí koláč s chřestem a brynzou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V5wB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

mirca75: mirečko děkuju, moc mě to od Tebe těší;-):-)

Maris:-) už jsem jednou dělala hodně podobný (nedávala jsem maso, ale měla jsem navíc mozzarellu a cherry rajčata) a tak vím, jaká je to dobrota. Ráda Ti přidávám boďku č. 2 a moc ráda bych si z Tvých fotek kousek nabídla;-):-p.

Tématické fráze:
recepty s chřestem, slaný koláč s bryndzou, koláč s chřestem, pečeme s chřestem, koláče, recepty s bryndzou, krůtí maso bryndza recepty, kure s chrestem, kuřecí maso bryndza, chřest kuře kuskus, chřest pečené kuře, bryndza ze zakysanou, kuřecí maso,brynza, kuřecí maso s bryndzou, bryndza recept, křehké kuřecí kousky, recepty bilý chřest a kuřecí maso, babicovy dobroty recepty s bryndzou, kuřecí maso s chřestem, pečené maso s chřestem

Suroviny:
chřest bíly, maso kuřecí, smetana zakysaná, brynza, vejce, citron, cukr, petrželka, pepř bílý mletý, sůl, mouka hladká, máslo, žloutek, sůl

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu