Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tilapie nilská pod hořčičnou čepicí

Hodnocení receptu je 5,0 (22×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

18. 5. 2011 14:00

Suroviny

Porce: 2-3

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 032 kJ / 1 203 kcal
Bílkoviny25,15 g
Tuky72,35 g
Vláknina6,20 g
Cholesterol 143 mg
Sodík 1,06 g
Sůl2,65 g
Sacharidy109,65 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Něco o samotné rybě:

TILAPIE NILSKÁ

Okounovec nilský se vyskytuje, ještě s několika dalšími druhy ryb početného rodu Oreochromis, v teplejších, níže položených oblastech Afriky. Chov této ryby je znám již od starověku. Dva druhy tilapií – tilapie mosambická (Oreochromis mossambicus) a tilapie nilská (Oreochromis niloticus), byly jako konzumní ryby vysazeny ve víc jak 80 zemích světa a jejich světová produkce jde řádově do statisíců tun ročně.

Ryby patří mezi tlamovce, tzn. odchovává svá ranná stadia v tlamě jikerňačky. Ve své domovině dorůstá hmotnosti až několika kilogramů. Ve farmových chovech je běžná hmotnost mezi 0,5-1kg. Ryba je chovaná vzhledem ke svému chutnému masu s vysokým podílem tuku.

Tento recept není přímo k přípravě Tilapie. Opsala jsem si jej dnes ráno v Albertu ze sáčku filetů..:-)) ohnutá nad mrazákem s rybami.:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

oring

26. 7. 2022 15:50

Prohledávám tu recepty na tilápii a tento se mi docela líbí. Jen dotaz k té teplotě. Maso včetně ryb obvykle peču na 180°C. Trouba sporáku udává nejvyšší teplotu 275°C. Takže použít nejvyšší výkon mi přijde scestné.

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 8. 2013 19:28

Katastrophe: děkuji;-)

Katastrophe

8. 8. 2013 18:15

Sice jsem trošku znejistěla, když jsem pak nikde neviděla dál, kam s citrónovou šťávou a co je to červené koření na fotkách (no jo pořád se spíš učím, tak to potřebuju někdy "polopatě"):-8... ale poradila jsem si, rybička nám na tuhle úpravu moc chutnala :yes:
Výhoda, kterou nevyužije většina lidí - naše kočky přes tu "čepici" tolik necítily rybu, takže jsme se najedli v klidu :-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 10. 2012 14:54

nina: jí ji taky neznala a je to fakt ryba, která nemá chybu;-)

nina

14. 10. 2012 12:27

tilapie je vynikající neznala jsem ji.mňam

JanaDorazinova JanaDorazinova

17. 6. 2011 12:53

Zuzana: Díky moc, to mám velikou radost a s tím sýrem to je super nápad:-p

Zuzana

17. 6. 2011 12:29

Tilapie je výborná, dělala jsem ji dnes dle Vašeho receptu. Akorát jsem ještě před dopečením posypala nastrouhaným sýrem :yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 5. 2011 13:28

Díky moc, tak vidíš, i z pangase to jde;-). Díky za hezké foto!!

misza misza

20. 5. 2011 13:18

Jani:-) tvůj recept opět nezklamal;-) Výborné jídlo:-p Ještě jsem do té směsi přidala kmín a sůl. Tilapii jsem nahradila Pangasem. Posílám fotku, bodíka jsem dala.:-)

misza misza

19. 5. 2011 13:13

Jasně:-) pak písnu, jak nám to chutnalo;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

19. 5. 2011 13:09

misza::-D:-D jen jsem žertovala. To musí každý zkusit. Mi to může chutnat, jinému ne.;-)

misza misza

19. 5. 2011 13:08

Jani, však už mám recept uložený:-p O skvělé chuti nepochybuji;-):-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

19. 5. 2011 12:59

misza: nejen vypadá;-):-D

misza misza

19. 5. 2011 12:42

:-O vypadá to úžasně:-p:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

19. 5. 2011 11:06

Dana61: Určitě klidně s rybou, kterou znáš a máš ráda. děkuji;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tilapie pilatie recept na tilapie filet tilapie na másle tilapie recepty filet z tilapie recepty tilapie recept tilapie foto tilapie cena tilatie ryba pilatie chov tilápie tilápie ryba recepty filety z tilápie recept tilapie chov filet z tilapie recept recepty z tilapie tylápie nilská pilatie ryba ryba tilapie

Suroviny: tilapie, šťáva citronová, mouka hladká, máslo, mléko, hořčice, ořech muškátový, nať petrželová, sůl, pepř, máslo

TopRecepty.cz

Tilapie nilská pod hořčičnou čepicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nYMp