Chleba s křupavou kůrkou
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 7 590 kJ / 1 814 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,88 g |
Tuky | 10,06 g |
Vláknina | 15,38 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 365,31 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vypadá to složitě, ale opak je pravdou. Jen si musíte spočítat, kdy zadělat těsto. Nejlépe tak, že si řeknete čas, kdy chcete mít upečeno mínus 1 den (24 hod) + asi 6 hodin. Např. pokud chci mít upečeno v sobotu ve 15 hod, musím zadělat v pátek v 21 hod.
Pro zjednodušení je možno místo kynutí v utěrkách, dát těsto rovnou kynout do alobalových misek a pak v nich i péct bez předehřívání formy(zakryté víčkem nebo alobalem)- viz foto.
Protože peču často, vyzkoušela jsem, že je možno místo utěrek použít pečící papír. V papíru chleba vykyne, pak ho i s ním přendám do horkého nahřátého kastrolu. Protože používám dno od remosky (tenkostěnné) není ani nutno dávat kastrol nahřát, jen vykynuté těsto v kastrolu s pečícím papírem přikryju poklicí a peču.
Inspirace na :http://www.cuketka.cz/?p=788
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 6. 2011 17:59
Chlebík mi nic moc nevykynul :( a po 30 min v troubě byl uplně měkký :( Peču z bezlepkové mouky. Může to být tím? Jak moc se takový chleba propracovává? Závisí vykynutí na propracování?
Skoro stejně dělám špaldový chleba a ten je mnohem větší a lepší. Tak nevim :( Asi něco dělám špatně
27. 11. 2010 17:12
14. 11. 2010 20:46
23. 2. 2010 16:47
1. 2. 2010 13:59
23. 1. 2010 18:30
23. 1. 2010 18:28
23. 1. 2010 18:17
23. 1. 2010 18:12
Doufám, že se nebudete zlobit, opravdu jsem si to nevšimla. Zdraví Lída
23. 1. 2010 18:07
23. 1. 2010 17:35
22. 1. 2010 02:45
20. 1. 2010 19:35
20. 1. 2010 19:01
20. 1. 2010 18:38
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 2 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 12 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 15 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 18 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Velikonoční beránek
Peťulka.25 uvařila před 44 minutami
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 54 minutami
Zeleninová polévka s cizrnou
Mafia uvařila před 59 minutami
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 1 hodinou
Medové máslo
marekbertha uvařil před 2 hodinami
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 2 hodinami
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 2 hodinami
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 2 hodinami
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Velký rozinkový manuál: Cukrář Josef Maršálek radí, kolik jich přidat do mazance a kdy přesně vmíchat rozinky do těsta
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: chleba recept recept chleba jak upéct chleba recept na chleba chléb bez hnětení ze sušených kvasnic chleb recept chleba bez hnětení ze sušených kvasnic domácí chléb ze sušených kvasnic domácí chléb bez hnětení peču rovnou dva domácí chléb pečený v kastrolu chleba ze sušených kvasnic kořenový chléb chleba recepty chleba recpt hruškův chleba domácí chleba ze sušených kvasnic recepty na chleba recepty chleba domácí chléb recept z kvasnic recept chléb
Suroviny: mouka hladká, mouka žitná chlebová, voda, sůl, droždí sušené, mouka
Chleba s křupavou kůrkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxRp
49 názorů