Maso na ohni (hanger/flap steak)
Hanger steak je to jedno z nejlepších a nejchutnějších steakových mas, které na mladém býkovi či jalovici najdete. Je to výtečný kus masa na grilování. V Čechách se pro ní používá název "řeznická panenka" nebo "hovězí veverka".
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 573 kJ / 615 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 106,50 g |
| Tuky | 21,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 225 mg |
| Sodík | 275 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dobře proleželý hanger steak očistíte od všech tukových vrstev a nabodnete ho na vidlici na opékání.
Krok 2: Maso opékejte nad rozžhavenými uhlíky a nenechávejte ho nad přímým ohněm (ideální je rozdělat oheň a až vyhoří dřevo a zůstanou uhlíky je ten správný čas).
Krok 3: Nechte maso zavřít z jedné strany cca 2 minuty a potom otočte. Dejte pozor, aby maso nezačalo moc hnědnout, nebo černat. Ideální je mít maso cca 5-15 cm nad uhlíky (dle intenzity žáru a pocitu). Doporučuji tuto fázi nepodcenit a pečlivě otáčet minimálně 1-2 krát za minutu. Po cca 8 minutách začne maso ronit slzy šťávy, které budou zasychat, to je pro chuť masa ideální. Nechte ještě cca 3-4 minuty maso nad ohništěm a je hotovo.
Krok 4: Dejte maso na talíř, posolte ho a nechte odstát cca 3 minuty.
Krok 5: Maso nakrájejte a přelijte šťávou, která z masa vytekla.
Zveřejněno 7. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maso na ohni (hanger/flap steak)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A8M3
Moje poznámka
Maso na ohni (hanger/flap steak)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A8M3
Nejnovější recepty
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 2 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 2 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 7 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 14 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí piškoty
Marjet před 8 minutami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 1 hodinou
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 2 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 3 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 3 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 3 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 3 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 3 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 4 hodinami
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 4 hodinami
Tématické fráze:
flap steak recept,
maso na ohni,
hovězí flap steak,
flamsteak,
hovězí flap,
maso na steak,
recepty na ohni,
hovězí veverka podle pohlreicha,
flapsteak,
hovězí na ohni,
hanger steak na grilu,
flamp steak,
vaření na ohni,
opékání na ohni,
maso v ohni,
hovězí steak na ohni,
uleželé maso,
co opékat na ohni,
flap steak na grilu,
z jakeho masa se dela steak
Suroviny:
steak hanger,
sůl
Komentáře (17)
Maris, děkuji za super odkaz
Ale už se delší dobu chystám kus hovězího zkusit,jen se mi protáčí panenky z ceny.Svíčkovou nemůžu,tu by mi doma snědli syrovou na tatarák.Jinak bych tuk také nesundavala,ale co já vím,dokud nezkusím,že?Pokud se rožní tímto způsobem,něco na tom bude.
Fantome,tedy tvé znalosti co se týče původu hovězího- smekám.
Moc pěkný recept a komentíky poučné
Jak vidím na komentářích s Fantomem, nepřišel k nám žádný břídil, ale vaření znalí odborník
http://beeffeast.webnode.cz/steaky-steaky-steaky/
beeffeast.webnode.cz/steaky-steaky-steaky/