Maso na ohni (hanger/flap steak)
Hanger steak je to jedno z nejlepších a nejchutnějších steakových mas, které na mladém býkovi či jalovici najdete. Je to výtečný kus masa na grilování. V Čechách se pro ní používá název "řeznická panenka" nebo "hovězí veverka".
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 2 573 kJ / 615 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,50 g |
Tuky | 21,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 225 mg |
Sodík | 275 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Maso jím samotné, pouze s pečivem, abych si nekazil chuť masa. Pokud budete maso dělat na grilu na dřevěném uhlí, bude chuť jiná.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 6. 2011 11:37
sporinek:přidal jsem fotku jak je možné upravovat Hanger, později smažu, jen pro inspiraci
8. 6. 2011 12:52
tohle můžu... su hrozný masožravec....
8. 6. 2011 10:43
Hmmm nádherný recept. Já moc často hovězí nekupuji a je holý fakt,že krom hamburgerů jsme ho ještě nikdy negrilovali.A to grilujem kde co,i králíka jsme zkusili a byl vynikající,ač se to nezdá.
Maris, děkuji za super odkazKdo se v těch názvech má vyznat.
Ale už se delší dobu chystám kus hovězího zkusit,jen se mi protáčí panenky z ceny.Svíčkovou nemůžu,tu by mi doma snědli syrovou na tatarák.Jinak bych tuk také nesundavala,ale co já vím,dokud nezkusím,že?Pokud se rožní tímto způsobem,něco na tom bude.
Fantome,tedy tvé znalosti co se týče původu hovězího- smekám.Hotový ,,kauboj"
Moc pěkný recept a komentíky poučnéOceńuji.
Maris, děkuji za super odkazKdo se v těch názvech má vyznat.
Ale už se delší dobu chystám kus hovězího zkusit,jen se mi protáčí panenky z ceny.Svíčkovou nemůžu,tu by mi doma snědli syrovou na tatarák.Jinak bych tuk také nesundavala,ale co já vím,dokud nezkusím,že?Pokud se rožní tímto způsobem,něco na tom bude.
Fantome,tedy tvé znalosti co se týče původu hovězího- smekám.Hotový ,,kauboj"
Moc pěkný recept a komentíky poučnéOceńuji.
8. 6. 2011 08:19
Spořínku, především tě vítám v naší Topácké rodině jako dalšího člena a přeji ti, aby se ti s náma líbilo
Jak vidím na komentářích s Fantomem, nepřišel k nám žádný břídil, ale vaření znalí odborník Určitě si s Fantomem budete rozumět, on je také znalí gurmán Dávám ti 3.bod
Jak vidím na komentářích s Fantomem, nepřišel k nám žádný břídil, ale vaření znalí odborník Určitě si s Fantomem budete rozumět, on je také znalí gurmán Dávám ti 3.bod
8. 6. 2011 07:59
Eliza:z masa nevyteče ani kapka.maso se zatáhne podél jehly nebo bodců,protože se rozehřejí nad ohněm(jen zkraje,kde je to potřeba).taky jsem se ze začátku bál,ale u žádného masa se mi to nepotvrdilo.maso je maximiálně šťavnaté jak to jde.
8. 6. 2011 07:44
Není to na škodu, když se to maso předem propíchne? Nevytéká z něj šťáva? S grilováním moc zkušeností nemám, tak třeba se do masa nemá píchat jen při tepelné úpravě a před ní to nevadí...nevím, proto se ptám...
7. 6. 2011 23:45
sporinek: jo jenže někdy jsou dost na obtíž, když o tom toho víš tolik, a pak vidíš nějakého ..... jak se s tim patlá v TV a lidi si myslí jak je dobrej přitom z nich dělá blbce, někdy je lepší nevědět nic a pak ti nic nevadí
7. 6. 2011 23:36
Fantom:spousta informací
7. 6. 2011 23:31
Pro mne naprosto neznámá věc
7. 6. 2011 23:28
sporinek: taky záleží na tom od jakého je dodavatele, třeba severní Amerika( Dakota) nemá tolik tuku jako Austrálie, Francie (La Provance) je úplně bez tuku, a Irové to mají celé zabalené v tuku, strašně moc záleží na druhu býka, Charolais nemá tolik tuku jako Black angus, či skotský náhorní, Wagyu naopak je nejtučnější. Ale nic se nemění na tom že je to nejlepší kus a to nejen na steaky
7. 6. 2011 23:16
Fantom:tuk jsem po předešlých zkušenostech začal sundavat,protože kapal na uhlíky a ty začínaly hořet plamenem a čoudit.to mi moc nevyhovovalo.každopádně na chuť masa dle zkušeností to moc nemá vliv,vzhledem k tomu,že je maso samo osobě aromatické a i částečně prorostlé.bavím se pouze o úpravě na ohni. samozřejmě také záleží v jakém stavu se k vám maso dostane.
7. 6. 2011 22:58
sporinek:hovězí bránice, Flap, je i podle mého gusta to nejlepší maso na kravičce ale v žádném případě bych nesundaval ten tuk, vzhledem k tomu že je to vlastně vnitřní sádlo, a má to luxusní chuť, po tepelné úpravě se úplně ztratí. Hanger se tomu říká pouze v německu a připravuje se na olivovém oleji s trochou česneku, maso jako takové se jmenuje FLAP, v USA se z tohoto masa dělá steak o váze 2150g a když ho do hodiny sníte máte ho zadarmo. 1+ za super maso
7. 6. 2011 21:59
sporinek: dávám Ti sem rozklikávací odkaz
http://beeffeast.webnode.cz/steaky-steaky-steaky/
http://beeffeast.webnode.cz/steaky-steaky-steaky/
7. 6. 2011 21:49
dobře uleželé je když v mase zůstane důlek od prstu a na povrchu je hnědé nebo hnědošedé.pokud si k němu čichnete,ucítíte krásnou vyzrálou aromatickou chuť hovězího masa.cokoliv jinak je špatně
7. 6. 2011 21:45
hovězí maso,které je obrazně pod svíčkovou,součástí pupku.pokud je dobře uleželé,je silně aromatické,prostě paráda pro masaře
beeffeast.webnode.cz/steaky-steaky-steaky/
beeffeast.webnode.cz/steaky-steaky-steaky/
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 7 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 7 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 8 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 8 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 58 minutami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 1 hodinou
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 2 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 3 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 3 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 3 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 5 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Náš život s celiakií: Jak jsme pátrali po bezlepkových těstovinách, kde je sehnat a které u nás nakonec vyhrály?
Jak dlouho maso grilovat, aby byl výsledek dokonalý. Každý druh masa potřebuje jiný čas tepelné úpravy
Kvíz na téma masopust a zabijačky: Jaká jídla k tomuto období patří?
Další recepty
Tématické fráze: flap steak recept maso na ohni hovězí flap steak flamsteak hovězí flap maso na steak recepty na ohni hovězí veverka podle pohlreicha flapsteak hovězí na ohni hanger steak na grilu flamp steak vaření na ohni opékání na ohni maso v ohni hovězí steak na ohni uleželé maso co opékat na ohni flap steak na grilu z jakeho masa se dela steak
Suroviny: steak hanger, sůl
Maso na ohni (hanger/flap steak)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A8M3
16 názorů