Maso na ohni (hanger/flap steak)
Hanger steak je to jedno z nejlepších a nejchutnějších steakových mas, které na mladém býkovi či jalovici najdete. Je to výtečný kus masa na grilování. V Čechách se pro ní používá název "řeznická panenka" nebo "hovězí veverka".
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 573 kJ / 615 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,50 g |
Tuky | 21,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 225 mg |
Sodík | 275 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dobře proleželý hanger steak očistíte od všech tukových vrstev a nabodnete ho na vidlici na opékání.
Krok 2: Maso opékejte nad rozžhavenými uhlíky a nenechávejte ho nad přímým ohněm (ideální je rozdělat oheň a až vyhoří dřevo a zůstanou uhlíky je ten správný čas).
Krok 3: Nechte maso zavřít z jedné strany cca 2 minuty a potom otočte. Dejte pozor, aby maso nezačalo moc hnědnout, nebo černat. Ideální je mít maso cca 5-15 cm nad uhlíky (dle intenzity žáru a pocitu). Doporučuji tuto fázi nepodcenit a pečlivě otáčet minimálně 1-2 krát za minutu. Po cca 8 minutách začne maso ronit slzy šťávy, které budou zasychat, to je pro chuť masa ideální. Nechte ještě cca 3-4 minuty maso nad ohništěm a je hotovo.
Krok 4: Dejte maso na talíř, posolte ho a nechte odstát cca 3 minuty.
Krok 5: Maso nakrájejte a přelijte šťávou, která z masa vytekla.
Zveřejněno 7. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maso na ohni (hanger/flap steak)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A8M3
Moje poznámka
Maso na ohni (hanger/flap steak)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A8M3
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 10 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 10 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 11 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 10 minutami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 12 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 13 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 14 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 16 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 16 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 16 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 17 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 17 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 18 hodinami
Tématické fráze:
flap steak recept,
maso na ohni,
hovězí flap steak,
flamsteak,
hovězí flap,
maso na steak,
recepty na ohni,
hovězí veverka podle pohlreicha,
flapsteak,
hovězí na ohni,
hanger steak na grilu,
flamp steak,
vaření na ohni,
opékání na ohni,
maso v ohni,
hovězí steak na ohni,
uleželé maso,
co opékat na ohni,
flap steak na grilu,
z jakeho masa se dela steak
Suroviny:
steak hanger,
sůl
Komentáře (16)
Maris, děkuji za super odkaz
Ale už se delší dobu chystám kus hovězího zkusit,jen se mi protáčí panenky z ceny.Svíčkovou nemůžu,tu by mi doma snědli syrovou na tatarák.Jinak bych tuk také nesundavala,ale co já vím,dokud nezkusím,že?Pokud se rožní tímto způsobem,něco na tom bude.
Fantome,tedy tvé znalosti co se týče původu hovězího- smekám.
Moc pěkný recept a komentíky poučné
Jak vidím na komentářích s Fantomem, nepřišel k nám žádný břídil, ale vaření znalí odborník
http://beeffeast.webnode.cz/steaky-steaky-steaky/
beeffeast.webnode.cz/steaky-steaky-steaky/