Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Staročeská bramborová omáčka s hříbky

Sytou houbovou omáčku podle starého rodinného receptu doplňují plátky vařených brambor. Máslem zjemněná omáčka voní nejen použitými houbami a česnekem, ale i majoránkou, kterou ji okořeníme v samotném závěru vaření.

Hodnocení receptu je 5,0 (65×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 55 min bez doby chladnutí brambor

75 min (20 min příprava + 55 min tepelná úprava, bez doby chladnutí brambor)

14. 6. 2011 10:34

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 312 kJ / 1 509 kcal
Bílkoviny43,61 g
Tuky39,74 g
Vláknina56,56 g
Cholesterol 102 mg
Sodík 117 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy216,59 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: podle mojí babičky

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

1974andrea 1974andrea

14. 6. 2011 12:50

Tyhle chutě miluju,zrovna se chystám odpoledne obhlídnout svoje fleky na houby,tak uvidíme. Kdyžtak v mrazáku se ještě nějaké najdou. Ptala jsem se teď babičky a taky tohle jídlo zná. Určitě vyzkouším:yes:

Suvicka Suvicka

14. 6. 2011 12:43

Posílám 12. bodík. :yes: Vypadá to skvěle. :-K

Bibinka Bibinka

14. 6. 2011 12:27

Elí, tady je další příklad toho, jak naše babičky byly úžasné kuchařky-omáčka se mi líbí, jako všechno od babiček a dávám ti 11.boda:yes:

monikaK

14. 6. 2011 12:15

doma mám spoustu zamražených hříbků,brambor tady,tak není co řešit!;-):yes::-p

pipre pipre

14. 6. 2011 11:37

Eli, a už je v oblíbených:-):yes:+8

zizala zizala (moderátorka)

14. 6. 2011 11:28

Mňááám :-p:yes: Teď už jen aby konečně začaly růst i u nás ;-):-)

Eliza Eliza

14. 6. 2011 11:17

Děkuju za ohlasy:-K. Magdi, se smetanou a koprem je také skvělá, znám a dělám a myslím tu je, snad od Václava z Budějc...;-) Tohle je zase něco trošku jiného, česnek a majoránka a tmavá omáčka - trošku, řekla bych, jemnější.

Pajaja

14. 6. 2011 11:08

Hmmm, tak tu bych si hned s chutí dala. :-p:yes:+

magdalenka magdalenka

14. 6. 2011 11:06

Elizka, u nás sa robí tiež, v zime su sušenými hubami, v sezóne s čerstvými. Ale s použitím mlieka, smotany a samozrejme, kôpor!:yes:

Dana61

14. 6. 2011 10:54

Elizo, tak toto nemá chybu - udělám:yes::-D

Eliza Eliza

14. 6. 2011 10:47

Maris, to jsem ráda - babička by měla taky radost...:-K

maris maris

14. 6. 2011 10:39

Eli, hned jak budou čerstvé hříbky, jdu na to:yes::-p+

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: omáčka z hříbků bílá omáčka z hříbků bramborová omáčka bílá bramborová omáčka omáčka z bílých hříbků staročeská houbová omáčka hříbky do mražáku omáčka s hříbky hříbky na smetaně bila bramborova omacka omáčka z čerstvých hříbků mrazené hribky bramborová omáčka s koprem jídla z hříbků staročeské recepty bramborová omáčka recept houbova omacka s bramborem bílá hříbková omáčka bílá omáčka s hříbky hříbky recepty

Suroviny: brambory, houba hřib, máslo, mouka hladká, vývar masový, majoránka, česnek, zázvor mletý, pepř, sůl, pažitka

TopRecepty.cz

Staročeská bramborová omáčka s hříbky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EKZ0